Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α02] Απαγόρευση υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (ποια ακίνητα εξαιρούνται)


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

διαμέρισμα στον 6ο οροφο οικοδομης με αδεια του 58 εχει πιο μεγαλα ερκερ απο την αδεια (60-65εκ. αντι για για 40εκ).

Το ερκερ ειναι εκτος ρυμοτομικής. Τακτοποιειται ή οχι με τον 4178; αν οχι τι κανουμε με τα τμηματα αυτα; πως προχωράει η δηλωση και το συμβολαιο;

Μόνο αν σε καλύπτει η Γ.ιστ του άρθρου 9.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καταστήματα που ως συνήθως για να φτιάξουν την όψη τους έχουν τοποθετήσει επενδύσεις που εξέχουν της Ο.Γ.

 

Πώς τα χειρίζεστε???  

 

Κατηγορία 3 αν έχει τις προϋποθέσεις των αποκλίσεων? Αν όχι? (το <5% της διαστασης θα το έχει αλλά σε μικρά μαγαζιά δε θα έχει το <2% της επιφάνειας)

 

2 περιπτώσεις :

 

- Ο σκελετός της οικοδομής είναι σωστά τοποθετημένος επί της Ο.Γ. και οι μεταλλικές προσόψεις- επενδύσεις εξέχουν 15 εκ. (Τα κουφώματα σε σωστή θέση)

- Ο σκελετός της οικοδομής είναι σωστά τοποθετημένος επί της Ο.Γ. αλλά το "πακέτο" κουφώματα - προστατευτικά ρολλά εξέχει της Ο.Γ. 10 εκ. από τη στάθμη του  δαπέδου έως κάτω από το δοκάρι.

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω αναλάβει μια περίπτωση διώροφου κτιρίου προ 1955 το οποίο βρίσκεται σε περιοχή που μπήκε στο σχέδιο πόλης το 1997.  Σύμφωνα με την πινακίδα του σχεδίου το κτίσμα ρυμοτομείται από τη μία πλευρά από τη ρυμοτομική γραμμή, ουσιαστικά το ρυμοτομούμενο είναι μία λωρίδα πλάτους 40εκ.. Η λωρίδα αυτή κόβει τμήμα του κτιρίου και μία βεράντα. Η βεράντα όμως έγινε κλειστός βοηθητικός χώρος το 2004. Να σημειωθεί ότι έχει γίνει ο δρόμος κ το πεζοδρόμιο κανονικά στο σημείο αυτό. 

Ερώτηση

Μπορώ να βάλω στο Ν.4178 το βοηθητικό χώρο ο οποίος κατά ένα τμήμα ρυμοτομείται?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Φιλτατε "ξέρω να σου απαντήσω", αν και από την ερωτηση φαινεται ότι όλο αυτο το μηνα περιμένεις την εύκολη λύση του φορουμ.

Για να δηλωθει οτιδήποτε σε ρυμοτομούμενο πρέπει α) να υφίστανται εμπράγματα δικαιωματα (άρα να ειχε ξεκαθαρα το οικοπεδο πριν τη ρυμοτομηση -και συγκεκριμενα εκεί που ειναι το ρυμοτομουμενο να βρεις οτι ξεκαθρα ήταν δική του έκταση, με οτι στοιχεια συμβολαια διαθήκες παλια σχέδια κλπ- και να μη το εχει αποποιηθει επισημα μετα από αυτη) και β) να μην έχει συντελεστει η απαλλοτριωση. Το τι σημαίνει αυτό αναλυτεται διεξοδικά στο φορουμ με λίγο ψαξιμο θα το βρεις.

 

Και βέβαια σε καθε περιπτωση δικαιωμα αποζημιωσης μελλοντικά υφίσταται μόνο για τη γη όχι για το αυθαιρετο που ρυμοτομειται.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

 β) να μην έχει συντελεστει η απαλλοτριωση. Το τι σημαίνει αυτό αναλυτεται διεξοδικά στο φορουμ με λίγο ψαξιμο θα το βρεις.

 

να έχουν κατατεθεί στο παρακαταθηκών οι αποζημιώσεις

Link to comment
Share on other sites

sarcs και ΚΑΝΑ ευχαριστώ πού για τις απαντήσεις σας. 

sarcs  δεν είναι όλα όπως φαίνονται....φυσικά και δεν περιμένω την εύκολη λύση του φόρουμ. Έχω διαβάσει κι έχω μιλήσει και με Πολεοδομία για το θέμα αυτό, ωστόσο επειδή παλιότερα σε άλλη υπόθεση η πολεοδομία είχε άλλη άποψη θεώρησα καλύτερο να πάρω και τις απόψεις των συναδέλφων του site. Επιπλέον η ηλικία μου και η μικρή εμπειρία μου δεν μου επιτρέπουν να είμαι 100% σίγουρη για κάτι που αφορά νόμους της Ελλάδας που τροποποιούνται, καταργούνται κλπ οπότε πάντα αναζητώ απαντήσεις και μέσα σε αυτό το φόρουμ ακόμα κι αν δεν είναι πάντοτε σωστές κατά τη γνώμη μου. Είναι κάτι που με ευχαριστεί, να διαβάζω συζητήσεις, να επικοινωνώ με ανθρώπους που μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις τέλος πάντων  :smile: 

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν μπορείς να βάλεις την κλειστή βεράντα στον 4178/2013 γιατί η αυθαιρεσία έγινε το 2004, μετά το σχέδιο πόλης το 1997. Εάν η βεράντα δεν είχε κλείσει το 2004 τότε θα μπορούσες να βάλεις την ανοιχτή βεράντα στον νόμο όπως το περιγράφουν οι συνάδερφοι παραπάνω.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

jja αυτό πιστεύω κι εγώ, αν και δε συμφέρει τον πελάτη μου. Η Πολεοδομία είπε ότι μπορώ να το βάλω... τελικά άλλαξαν όλα μετά από μεγάλη συζήτηση στην Πολεοδομία και μετά από μια σειρά εγγράφων μεταξύ υπουργείου και πολεοδομίας προ 15ετίας που μου έδειξαν όπου καταλήξαμε ότι ο μελετητής είχε σαν σκεπτικό να  μη ρυμοτομούνται τόσο παλιά κτίρια ειδικά όταν γραφικά κάτι τέτοιο δεν είναι τελείως ευκρινές οπότε έφερα πάλι την ρυμοτομική γραμμή, δίχως να διατηρώ σταθερό πλάτος δρόμου κλπ και τέλος πάντων το κτήριο ΔΕΝ ρυμοτομείται! Οπότε λύθηκε το θέμα μου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.