Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α02] Απαγόρευση υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (ποια ακίνητα εξαιρούνται)


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.. Σε γήπεδο περιγράφονται όλα τα κτίσματα (νόμιμα και αυθαίρετα) στο τοπογραφικό και υπάγονται στη ρύθμιση. Τμήμα του 1 κτίσματος "πατάει" σε όμορο γήπεδο (δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τακτοποίησης). Ο πελάτης το γνωρίζει ασφαλώς. Βεβαίωση δύναται να χορηγηθεί (με την έννοια πως ότι υφίσταται εντός της ιδιοκτησίας του τακτοποιείται - αν μπορέσει μελλοντικά θα αγοράσει το τμήμα αυτό που έχει καταπατήσει ή θα πρέπει να κατεδαφισθεί); Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

δεν τακτοποιειται αυτο που "παταει" σε ξενο οικοπεδο...

 

θα συμφωνησετε με τον διπλανο σε μια πραξη "ανταλλαγης"

 

[δεν λες εάν αυτο που "παταει"  ειναι αυθαιρετο...]

 

κατα τα λοιπα θα μιλησετε με τον δικηγορο σας για εφαρμογη του  αρθρου 1010 του ΑΚ

 

ή ό,τι αλλο σας συβουλευσει,  με βαση την εξελιξη των "συνομιλιων"

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Δημήτρη.. Είναι αυθαίρετο και αυτό που "πατάει". Το γνωρίζω ότι δεν τακτοποιείται και έχω ενημερώσει για τις δυνατές ενέργειες του πελάτη μου με τον διπλανό. Διάβασα και τα προηγούμενα post και αν και αντιλαμβάνομαι ότι η σωστή ενέργεια είναι να βρεθεί μια λύση σκέφτομαι αν μπορεί να μεταβιβαστεί το γήπεδο με τα κτίσματα επ' αυτού και το τμήμα που καταπατάει τμήμα της όμορης να σημειωθεί μεν αλλά εφόσον δεν μπορεί σε αυτή την φάση να τακτοποιηθεί να μη συμπεριληφθεί... Τέλος πάντων επειδή αντιλαμβάνομαι ότι και πάλι το μπέρδεμα είναι μεγάλο και πιο σωστό είναι να βρεθεί λύση, θα προτείνω τις λύσεις και ας αποφασίσουν οι πελάτες...

Link to comment
Share on other sites

ολα εξαρτωνται απο τις μεταξυ των γειτονων αποφασεις...

 

αν αυτοι  "τα βρισκουν"

 

θα βρεθει και η -σωστη- λυση

 

και δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να το γραψεις "στις σημειωσεις"

αρα δεν υπογραφεις τπτ...

 

επανερχεσαι με νεωτερα

και τα λεμε

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά.Έχω περίπτωση τακτοποίησης στάβλου (300 ευρω) ο οποίος ανήκει σε Ιερά Μονή. Η Μονή κάνει δήλωση ΟΣΔΕ κανονικά. Το θέμα μου είναι ότι οι στάβλοι είναι κτισμένοι στην ενιαία έκταση τς Μονής σε ένα αγροτεμάχιο 17 στρεμμάτων μέσα στο οποίο υπάρχουν τα κελιά και το μοναστήρι. Από έρευνα που έκανα, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για έκδοση άδειας λειτουργίας,ανακάλυψα ότι με ΦΕΚ  η Μονή έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και τόπο παρουσιάζοντα ιδιαίτερο φυσικό κάλλος ή ενδιαφέρων από απόψεως αρχιτεκτονικής ή ιστορικής κατά περιφερείας, όπως ακριβώς αναφέρεται στο εν λόγω ΦΕΚ.Με βάση αυτά τα στοιχεία θεωρείται ότι δεν μπορεί να γίνει τακτοποίηση λόγω των απαγορεύσεων του 4178? άρθρο2 ια) περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. ια δεν μπορείς να τακτοποιήσεις εκτός αν κατά το χρόνο εκτέλεσης της αυθαίρετης κατασκευής δεν απαγορευόταν η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση!Θεωρεις κι εσυ οτι απαγορευεται γ ατακτοποιηση σε ολη την εκταση της Μονής και οχι μόνο στον ναό και στα κελιά?

Link to comment
Share on other sites

Το ακριβές (ή σχεδόν ακριβές) περίγραμμα του καθεστώτος προστασίας που επιβάλλει ο αρχαιολογικός νόμος ορίζεται με το ΦΕΚ της κήρυξης.

Συνήθως, για Ι.Μονή, είναι σίγουρα ότι περιέχεται εντός του περιβόλου αλλά και εκτός αυτού πολλές φορές ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Το θέμα μου είναι ότι στο εν λόγω ΦΕΚ δεν προσδιορίζει τίποτα συγκεκριμένο αναφέρει μόνο την Ιερά Μονή.Και να διορθώσω ότι η συνολική της έκταση είναι 17000 στρ. Δεν είναι παράλογο να έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη αυτή έκταση μνημείο ή τόπος φυσικού κάλλους?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.