Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α04] Τοπογραφικό Διάγραμμα βάσει Ν. 4178/13


Recommended Posts

1/ υπαρχει ασυμφωνια στο πισω οριο οικοπεδου.απο ευθεια γραμμη στην αδεια εχει γινει τεθλασμενη με μεγαλες γωνιες κι εχει μεγαλωσει το οικοπεδο.

2/ στο δυτικο οριο εχει παρθει 1.50μ2 απο το ομορο οικοπεδο.

3/ στο βορειο οριο εχει παρθει τμημα 0.30*3 απο το ομορο οικοπεδο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 699
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο ν. 4178 δεν μπορεί να λύσει ιδιοκτησιακά ζητήματα. Αν το οικόπεδο καταπατά το όμορο αυτό πρέπει να το συζητήσουν οι γείτονες μεταξύ τους και αν απαιτείται διόρθωση στο κτηματολόγιο κλπ.

Έτσι όπως τα περιγράφεις η νέα αποτύπωση κρίνεται απαραίτητη για σένα πρωτίστως και μετά για τα δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα δεν είχα διαβασει όλα τα μηνυματα.

 

Εγώ γενικώς σε περιπτώσεις με άδεια, ζητάω στα εκτός σχεδίου συγκροτήματα (γιατί έχω δει πολλά επικίνδυνα πχ στη Χαλκιδική), αλλά και εντός, όπου έχω τελείως άλλο τοπογραφικό (συμβαίνει συχνά σε οικισμούς λόγω κατατμήσεων, ανταλλαγών με γειτονες κλπ).

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

 Και τι θα πρέπει να γίνει με την περίπτωση της τακτοποίησης τώρα? Δλδ πως θα δειχθούν οι παραβάσεις? Πχ οι αποστάσεις από όρια?Πιθανή αλλαγή θέσης του κτηρίου?Ρωτάω γιατί έχω μία περίπτωση παρόμοια.

Edited by Ellena
Link to comment
Share on other sites

Εγω έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα αν έχουμε βρεί διαφορές στο οικόπεδο:

1. Αν πρόκειται για τακτοποίηση τότε ελέγχουμε σύμφωνα με το τοπογραφικό της άδειας. Το να ελέγξουμε με το υλοποιημένο όριο δεν μας καλύπτει αφού νομικά ο ιδιοκτήτης κατέχει το οικόπεδο που αγόρασε βάσει τίτλου και με αυτό έβγαλε την οικ. άδεια.

2. Αν πρόκειται για νέα οικ. άδεια τότε έχει εφαρμογή η απόκλιση του 5% και 10% στα εντός και εκτός σχεδίου αντίστοιχα αρκεί να να μην θίγεται η αρτιότητα του ακινήτου.

 

Επίσης η απόκλιση στο αρθ.6 παρ.9γ του Ν.4030/2011 για τις πλευρές του οικοπέδου 2% με μέγιστο τα 20 εκ. αφορά τις περιπτώσεις ενημέρωσης φακέλου της άδειας δόμησης.

 

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αυτά τα συμπεράσματα βγάζω.

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ ότι αλλού ζητάει τοπογραφικό ΕΓΣΑ  η εφαρμογή του ΤΕΕ για τα προαπαιτούμενα που πρέπει να υποβληθούν και αλλού όχι.

Δηλαδή π.χ. όταν συμπληρώνω ότι το οικόπεδο είναι εντός οικισμού με Ο.Α. παρατηρώ ότι δεν ζητάει ΕΓΣΑ. Επίσης όταν βάζω χωρίς Ο.Α. εντός οικισμού πάλι δεν ζητάει. Το κουφό όμως είναι ότι σε άλλη υποβολή που είναι πάλι χωρίς Ο.Α. και εντός οικισμού ζητάει προαπαιτούμενο το ΕΓΣΑ. Τι γίνεται τελικά χάνω κάτι?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kαλησπέρα,γενικα καλο είναι πάντα να κάνουμε νεο τοπογραφικο για να μην εμφανιστουν μετεπειτα διαφορα θέματα αλλα θα αναφερω 2 θεωρητικα παραδείγματα για να βγάλω άκρη με το άρθρο 4 γιατι δεν το εχω ξεκαθαρισμενο 100%

 

1) Εκτός σχεδίου άρτιο και οικοδομησιμο με Ο.Α και αυθαιρεσίες

α) Για την τακτοποιηση δεν χρειαζεται νεο τοπογραφικο

β) Για την βεβαιωση χρειαζεται νεο εξαρτημένο.

 

Επομενως κανω νεο τοπογραφικο για να υπάρχει και για την βεβαιωση. Αν ειμαι εντος 10% υπολογιζω τα ποσοστα των υπερβάσεων βασει του Ε της άδειας και τονιζω στα σχολια την αποδεκτη απόκλιση. Εαν ειμαι εκτος του 10% υπολογιζω τα ποσοστα των υπερβασεων βάσει Ε του νεου τοπογραφικού, κάνω την τακτοποιηση και πριν γινει η μεταβιβαση στον νεο ιδιοκτητη κανει η συμβολαιογραφος τροποποιηση του τιτλου και ο μηχανικος αναθεωρηση της άδειας?? Η αναθεώρηση ομως δεν γινεται μεσα στον χρονο ισχύος της άδειας?? Το συνολο των περιπτωσεων θα ειναι με αδειες που δεν θα ισχύουν, γιατι λεει για αναθεωρηση ο νόμος??

 

2) Εκτός σχεδίου αδόμητο αρτιο και οικοδομήσιμο το οποιο θα μεταβιβαστεί

Για την βεβαιωση απαιτειται νεο τοπογραφικο. Αν ειμαι εκτος του 10% γινεται η μεταβιβαση πληρωνοντας περισσοτερο φορο λογω χρησικτησίας ή πρεπει πρωτα να τροποποιηθεί και ο τίτλος??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα

 

Τι γίνεται όταν υπάρχει τοπογραφικό άδειας, που όταν όμως πάω να μετρήσω για αυθαιρεσίες παρατηρώ ότι δε συμφωνεί με την πραγματικότητα?

Έγινε νέα αποτύπωση και συμπεραίνω ότι  π.χ εκεί που ήταν να γίνει μια τακτοποίηση με αναλυτικο αυτό το κομμάτι μπαίνει μέσα στο Δ ενώ στο παλίο τοπογραφικό επίτηδες το έδειχνε οριακά..

Επίσης, με ποιο απο τα δύο θα κάνω τους ελέγχους για υπερβάσεις?

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες δε συμφωνεί το τοπογραφικό της άδειας τι εννοείς; Ότι οι διαστάσεις, το σχήμα, τα τετραγωνικά του οικοπέδου είναι διαφορετικά; Η δεν ταιριάζει απλά η θέση του κτιρίου σου με αυτήν που φαινόταν στην άδεια;

 

Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να ψάξεις τι συνέβη, κάποια απαλλοτρίωση, κατάτμηση ή άλλη πράξη ή λανθασμένη αποτύπωση εξ αρχής; Η διανομή τι δείχνει;

 

Στη δεύτερη περίπτωση έχεις αυθαίρετη αλλαγή θέσης. Βλέπεις αν μπορείς να ενταχθείς στην κατηγορία 3 αλλιώς αν όχι το περίγραμμα της αποτύπωσης πάνω στο περίγραμμα της άδειας και ότι περισσεύει αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Οχι, δεν έχει αλλάξει η θέση των κτίσματαν, ούτε απαλλοτριωση κτλ.. Φαίνεται πως το κανε καθαρά σε κάποια σημεία για να είναι εντάξει με τα Δ κτλ ο μηχανικός

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.