Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α07] Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαίρετων κατασκευών (γενικά)


Recommended Posts

 και το νεότερο εμβαδόν διαμερίσματος, το οποίο προέκυψε λόγω της διαμερισμάτωσης, θα τους το δώσεις να το καταχωρήσουν στο διορθωμένο Ε9 τους με την παλαιότητα του διαμερίσματος (ώστε να μη χρυσοπληρώσουν Ενφια στη συνέχεια).

το έκανα αυτό! Απλώς το έδωσα το έβαλά στο 2015 το Ε9 τους!

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις παρατηρήσει, στο Ε9 μπαίνει η επιφάνεια και η παλαιότητα. Δεν σε ενδιαφέρει ότι η τροποποίηση έγινε το 2015. Σε ενδιαφέρει η αναγραφόμενη παλαιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το θέμα! Ενώ η παλαιότητα είναι το 1990, εγώ τους έδωσα την εντολή να δηλώσουν σωστά το εμβαδόν στο Ε9, του 2015.

Οπότε ακάλυπτος μένω.
Θα έπρεπε να διορθώσω το Ε9 το 1991 ή το 1992 τουλάχιστον. Ομως ο Λογιστής είπε αδύνατον.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να βάλεις το προκύπτον από τη διαμερισμάτωση, εμβαδόν διαμερίσματος με παλαιότητα σημερινή, διότι πρώτον δεν είναι σωστό και δε βοηθάει πουθενά και δεύτερον τον "καις" γιατί θα πληρώσει παραπάνω ΕΝΦΙΑ. 

Αυτό που λέει ο λογιστής ότι δεν γίνεται, έχει γίνει ουκ ολίγες φορές. Να δεις μήπως μπορεί να κάνει εκ νέου τροποποίηση του Ε9 και να το κάνουν όπως το συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

αυτό το τον "καις" που λες δεν το κατάλαβα, μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό?

Οσον αφορά τον λογιστή, δεν ξέρω θα τον ενημερώσω. Πάντως ταυτόχρονα βλέπω Αννίτα και ακόμα δεν έχω προσέξει τον καλεσμένο της. No problem Man, Τα λέμε μόλις τελειώσει η εκπομπή!

Link to comment
Share on other sites

Καλα δεν κάνουμε chat εδώ. 

Τα περί Ε9 και Ενφια θα στα εξηγήσει ο λογιστής. Κάνε τα παραπάνω και δεν θα έχει να χάσει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συναδελφοι

 

Έχω περίπτωση κτίσματος αποδεδειγμένα προ του 1955. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη χτίστηκαν μεταγενέστερα 15 τ.μ. χώρου, αλλά και πάλι προ του 1955, συγκεκριμένα το 1953, χωρίς αυτο να αποδεικνύεται όμως.

 

1. Γενικά, σε "εξ'ολοκλήρου" και αποδεδειγμένα προ του 1955 κτίσματα, χρειάζεται να γίνει κάτι μέσω του συστήματος αυθαιρέτων προκειμένου να μεταβιβαστούν ή ο ιδιοκτητης προσκομίζει στον συμβολαιογράφο την τεχνική έκθεση του μηχανικού μονο?

 

2. Έχοντας υπ'οψιν την ερμηνεία της σχετικής Εγκυκλίου για το ότι ο χρόνος κατασκευής των προ του 1955 κτισμάτων τεκμαίρεται από τον τρόπο κατασκευής τους, και δεν απαιτείται υποβολή σχετικών αποδεικτικών στοιχείων "προκειμένου να υπαχθούν στο ν. 4178/13 μεταγενέστερες αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρούσας παραγράφου"  πώς προτείνετε να συνεχίσω?

Edited by msxoin
Link to comment
Share on other sites

Με ποιο ακριβώς τρόπο έχεις πεισθεί για την παλαιότητα του προ 55?

Να επισημάνουμε ότι, δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο προ 55 που να μην έχει κάποιες μεταγενέστερες προσθήκες, εκτός και αν είναι μισογκρεμισμένο κλπ.

Οι μεταγενέστερες αυτές προσθήκες συνήθως αφορούν σε αντικατάσταση στέγης, αλλαγές κουφωμάτων, προσθήκη βεραντών-χαγιατιών κλπ.

Κάποια λοιπόν τέτοια εργασία μεταγενέστερη του 1955 θα έχει γίνει η οποία απαιτείται να δηλωθεί και δυνάμει της εγκ. 4 θα τεκμηριώσεις την παλαιότητα του υφιστάμενου στην τεχνική σου έκθεση.

Εννοείται ότι μετά την ακριβή αποτύπωση, θα βάλεις τον ιδιοκτήτη να αλλάξει στο ε9 την επιφάνειά του και την παλαιότητα (αν δεν την έχει ήδη βάλει ως προ 55).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.