Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α07] Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαίρετων κατασκευών (γενικά)


Recommended Posts

Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, ήταν να αφαιρέσει τις τζαμαρίες, γιατί ο χώρος είναι ενιαίος και χωρίς συμπαγείς τοίχους ή wc.

Πάντως ως έχει η άδεια, επειδή δεν έχω τεχνικές περιγραφές κ.α., παρά μόνο στέλεχος και σχέδια, δεν με προϊδεάζει για κατεδάφιση.

Link to comment
Share on other sites

Κατά την διάρκεια ισχύος της άδειας δεν υπάρχει αυθαιρεσία, εκτός αν είτε από την άδεια, είτα από τοπική νομοθεσία προβλεπόταν πρώτα να γίνει η πυλωτή και μετά ο όροφος. (Σε παραδοσιακούς οικισμούς πχ, υποχρεωτικά κάνεις τη στέγη πριν τους τοίχους).

Επίσης τίθεται και το θέμα, αν ο χώρος χρησιμοποιείται ή είναι κενός χώρος που λόγω χρημάτων δεν καθαιρέθηκαν οι τζαμαρίες. Αν θυμάμαι καλά οι άδειες που λήγανε το 2014 έχουν πάρει παρατάσεις. Αν όπως τα λες είχε βγάλει ενιαία άδεια και δεν ήταν κατεδάφισης χώρια (που να έχει λήξει), μπορείς να πεις στην δήλωσή σου ότι εκρεμούν εργασίες (αν δεν έχει κάνει κάτι έξτρα από τα προβλεπόμενα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Οικοδομική άδεια (προσθήκης ισογείου και Α' ορόφου) του 1974 σε επέκταση 'παλαιού κτίσματος' όπως φαίνεται και στην άδεια. Το ισόγειο είναι προ του 1955 (πέτρινα ντουβάρια πλ. 55 εκ.) αλλά ο όροφος είναι μεταγενέστερος.  Το 'παλαιό κτίσμα' θεωρείται νόμιμο ή το βάζουμε στο 500 της κατηγορίας 1;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις χρήση της εγκ. 4, στην τεχνική έκθεση θα τεκμηριώσεις βάσει μορφολογικών χαρακτηριστικών ότι το κτίριο προϋφίσταται του 1955 και θα υπάγεις τις μεταγενέστερες αυθαιρεσίες.

Συνήθως, ένα προ 55 κτίριο έχει μεταγενέστερες κατασκευές, π.χ έχει αντικατασταθεί η στέγη, κουφώματα, κάποια βεράντα από μπετόν με κεραμοσκεπές στέγαστρο κλπ. Αυτές οι αυθαιρεσίες πρέπει να υπαχθούν.

Βλέπεις και το Ε9, τι δηλώνουν και μετά την αποτύπωση σου, τους βάζεις να κάνουν διορθωτικό για να έχεις την προκύπτουσα από την αποτύπωση επιφάνεια και φυσικά τη χρονολογία πριν το έτος 1955.

Link to comment
Share on other sites

Δες και την τεχνική έκθεση αν επισκευάζουν και την στέγη ή αν την έχουν σχεδιάσει όπως είναι σήμερα. Επίσης αν τα νέα κουφώματα και όποιες νεότερες επισκευές εντάσσονται στο άρθρο 22 του ΓΟΚ του 1985 (τι επιτρέπεται χωρίς οικοδομική άδεια).

Link to comment
Share on other sites

Αν και λίγο καθυστερημένα, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τελικά η άδεια, με τις παρατάσεις, ισχύει έως το 2020, οπότε έχει τον χρόνο να κάνει την αλλαγή. Εξάλλου ο Β΄ όροφος δεν έχει ανεγερθεί ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλησπέρα. για ένα ισόγειο κτίσμα στον περιβάλλοντα χώρο μιας οικοδομής κατοικίας που κατά δήλωση του ιδιοκτήτη κατασκευάστηκε το 1980 και φαίνεται ότι είναι παλαιό από την αυτοψία, τί δημόσιο έγγραφο μπορεί να υπάρχει και να αναζητήσεις για το χρόνο απόδειξης της κατασκευής? 

 

Aν το κτίσμα δηλώνεται στο  Ε9 του τελευταίου χρόνου ως βοηθητικός χώρος με έτος κατασκευής 1980 μετράει σαν αποδεικτικό?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

εσενα  σου φερνει ενα Ε9, όπου αναγραφεται  το κτισμα, αν ειναι κυριος ή βοηθητικος χωρος

και το ετος κατασκευης

Ολα ειναι κατα την δηλωση του πελατη σου.

 

Εσυ αποφασιζεις εάν,  με βαση οσα βλεπεις, κρινεις, οτι η παλαιοτητα  ειναι αυτη που "λεει"

 

δεν του ζητας Ε9 "προηγουμενων" ετων...

 

υγ

υποθετω οτι μιλας για "οικοδομη"  = μονοκατοικια...και οτι ο "περιβαλλων χωρος" ειναι δικος του

 

μην τρεχουμε για "συναινεσεις"  τωρα..

 

κι επιασαν κι οι ζέστες... :smile: :-)

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.