Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α09] Κατηγορία 2 (Κτίρια μέχρι 31-12-1982) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Να ρωτήσω και εγώ για μια περίπτωση όπου κατοικία με άδεια το 1980 κτίστηκε σε άλλη θέση σε σχέση με την οικοδομική άδεια αλλά και με διαφορετικό περίγραμμα, όπου σε κάποια σημεία υπάρχει υπέρβαση αλλά σε κάποια αλλά τα τμήματα της άδειας δεν έχουν γίνει, δηλαδή είναι λιγότερα. Σε αυτήν την περίπτωση τι κάνουμε με τα μέτρα που έχουν μειωθεί ουσιαστικά και με το διαφορετικό περίγραμμα, θεωρούμε τη διάφορα των εμβαδόν μεταξύ τους σαν υπέρβαση δόμησης και κάλυψης ή βάζουμε το ένα περίγραμμα πάνω στο άλλο και υπολογίζουμε υπέρβαση ότι υπάρχει? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Στη νέα θέση που ανεγέρθηκε το κτίριο, το περίγραμμά του επικαλύπτει τμήμα επιφάνειας του εγκεκριμένου, επί εδάφους, περιγράμματος κάλυψης?

Link to comment
Share on other sites

ότι εξέχει από το νόμιμο-επί εδάφους-περίγραμμα κάλυψης θα χρεωθεί με Υ.Κ και ελέγχεται για παραβίαση Δ. Αν δεχτείς την παραδοχή ότι η δόμηση συνδέεται και αυτή με την εγκεκριμένη θέση τότε για τον παραπάνω λόγο θα πρέπει να χρεώσεις και Υ.Δ στην ίδια επιφάνεια. Προσωπικά δεν θα χρέωνα Υ.Δ στο προεξέχον τμήμα. Θα έλεγχα τα συνολικά τετραγωνικά και την διαφορά τους θα την υπολόγιζα ως Υ.Δ. Μια λοιπή παράβαση για την αλλαγή σχήματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην κύρια και μοναδική κατοικία μπορώ να συμπεριλάβω και μικρό παραβάσεις που υφίστανται "προ του 83" εντός του οικοπέδου της κυρίας και μοναδικής κατοικίας?

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση που κάνεις είναι κάπως δυσνόητη. Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει σωστά αυτό που ρωτάς.

Αν για παράδειγμα έχεις υπερβάσεις δόμησης και σε κάποιο φύλλο καταγραφής θα βάλεις τη χρήση "κύρια και μοναδική κατοικία" στις λοιπές παραβάσεις θα προσθέσεις μια παράβαση.

Αν δεν έχεις καθόλου υπερβάσεις παρά μόνο μια λοιπή παράβαση ο μειωτικός συντελεστής που δίνεται από την κύρια και μοναδική κατοικία δεν την αφορά. (δεν μειώνει το πρόστιμο της λοιπής παράβασης).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

σε περίπτωση διαμερίσματος με διαμερισμάτωση αποδεδειγμένα (ΔΕΗ) μεταξύ 1983-2003, με λοιπές παραβάσεις  μεταξύ 1983-2003 (διαφορετικά ανοίγματα, κατά τη φάση της διαμερισμάτωσης λογικά, αλλά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία περαιτέρω), αλλά και λοιπές παραβάσεις  προ '83 (αύξηση εξώστη, από την κατασκευή του κτιρίου λογικά, αλλά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία), καταγράφονται σε τρία ΦΚ ξεχωριστά με κατηγορία 4 όλα και πρόστιμο 1500ευρώ ή σε ένα ΦΚ η διαμερισμάτωση και σε ένα ΦΚ όλες οι λοιπές παραβάσεις ανεξαρτήτος χρόνου κατασκευής με 1000ευρώ πρόστιμο? 

Υποθέτω επίσης, ότι η κατηγορία 2 στις λοιπές παραβάσεις δεν έχει καν νόημα και δε συνδυάζεται ούτως ή άλλως με την κατηγορία 4 της διαμερισμάτωσης...

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι υπάρχει ο.α στο ακίνητο, θα έχεις μια λοιπή παράβαση με την περιγραφή "διαμερισμάτωση" σε ξεχωριστό Φ.Κ  κατηγορία 4 και σε άλλο ΦΚ θα βάλεις μια λοιπή παράβαση με συνολικό προυπολογισμό, ως το άθροισμα των επιμέρους αναλυτικών προυπολογισμών του επιπλέον εξώστη ( η παλαιότητα του εξώστη είναι ίδια με αυτή του σκελετού του κτιρίου και αυτό τεκμαίρεται από την άρρηκτα συνδεδεμένη κατασκευή του με τον υπόλοιπο Φ.Ο του κτιρίου) και των διαφορετικών ανοιγμάτων (αν αναφερόσουν σε εξωτερικά ανοίγματα και αυτά θα έγιναν κατά την κατασκευή του κτιρίου και απίθανο να έγιναν εκ των υστέρων γκρεμίζοντας εξωτερικούς τοίχους).

Σαφώς και δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις δυο διαφορετικές κατηγορίες στις λοιπές παραβάσεις και να διπλασιάσεις το πρόστιμο.

Έτσι θα έχεις 1000 ευρώ συνολικό πρόστιμο και όχι 1.500 ευρώ.

Ο λογαριασμός ΔΕΗ αναγράφει τα συνολικά τετραγωνικά του συνενωμένου διαμερίσματος? Το ρωτάω αυτό επειδή το αναφέρεις ως αποδεικτικό. Σε συνδυασμό με αυτό θα βάλεις τον ιδιοκτήτη να κάνει τροποποίηση στο Ε9 του ώστε να έχεις ένα σίγουρο δημόσιο έγγραφο δυνάμει της εγκ.4. Υποθέτω ότι στα σχέδια της σύστασης δεν φαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση.

 

Υ.Γ Συμπλήρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Pavlos33 για την άμεση απάντηση!

Ναι, ο λογαριασμός ΔΕΗ αναγράφει τα συνολικά τετραγωνικά του συνενωμένου διαμερίσματος (από 2 έγιναν 1) και δε φαίνεται κάπου αλλού η συνένωση.

Ο ενδοιασμός μου για να βάλω σε ένα ΦΚ τον συνολικό προϋπολογισμό είναι ότι οι αλλαγές στα ανοίγματα ναι είναι σε εξωτερικό τοίχο αλλά μάλλον έγιναν εκ των υστέρων. πχ παράθυρο σε νέο πάγκο κουζίνας που ήταν μπαλκονόπορτα στην άδεια! Δεν μπορώ να αποδείξω ούτε ότι ήταν από την κατασκευή του, ούτε ότι έγιναν μετά, αλλά η κοινή λογική λέει ότι έγιναν μετά με τη συνολική αλλαγή της διαμερισμάτωσης... αν και δε τους συμφέρει να την επικαλεστώ! 

Επίσης, η σφράγιση της δεύτερης πόρτας εξόδου στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο του ενιαίου διαμερίσματος αποτελεί παράβαση κατά 4178 ή είναι μέρος της εσωτερικής διαρρύθμισης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.