Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 2 (Κτίρια μέχρι 31-12-1982) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

 

(Έχεις δίκιο οτι για το Ε9 συζητήθηκε σε άλλο νήμα. Το έγραψα απλά για να δώσω ολοκληρωμένη την εικόνα της περίπτωσής μου.)

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, 

 

έχω περίπτωση με τις εξής αυθαιρεσίες:

α. επέκταση κτιρίου προ 83

β. ισόγεια αποθήκη προ 2003 που πληρεί κριτήρια κατ.3

γ. Ισόγεια αποθήκη προ 83 ανεξάρτητη στατικά από το κτίριο που δεν φαίνεται στις α/φ ούτε σήμερα λόγω βλάστησης και επίσης πληρεί κριτήρια κατ.3

δ. λοιπές παραβάσεις αναλυτικού προϋπολογισμού

 

1. μπορώ να αποδείξω με τεχνική έκθεση την παλαιότητα της (γ) αποθήκης και να τη δηλώσω με υπέρβαση χώρων μειωτικού συντελεστή;

ΑΝ ΝΑΙ, τότε

2. να κάνω χρήση της εγκυκλίου 4, αρθρο 9  παρ.Α γ) και να βάλω το κτίριο κατηγορία 2 και την (β) αποθήκη κατηγορία 3.

Link to comment
Share on other sites

Μέρσα,

Καλημέρα,

Κατ΄αρχήν για μία πλήρη τοποθέτηση θα έπρεπε να μας πεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αναφερομένων χώρων. Πάντως μπορώ να σου πω ότι:

α) σύμφωνα με την Εγκ 4/13 παρ.14  μπορούν εισαχθούν και περισσότερες της μίας αποθήκες στην κατ.3 εφ΄όσον πληρούν τις προυποθέσεις, άρα δεν χρειάζεται να εισάγεις την αποθήκη (γ) με Υ.Δ edit: αν στο σύνολο τους είναι 15μ2 εννοείται..

β) Γενικώς και σύμφωνα με την Εγκ.4/13 αρ.11 παρ. 2.4  υπεύθυνος για την δήλωση της παλαιότητας ορίζεται ο ιδιοκτήτης,  άρα δεν θα ήταν φρόνιμο να αναλάβεις εσύ αυτό το φορτίο ευθύνης  εκτός από του να κατέθετες τις σχετικές α/φ και χωρίς καμία συνηγορία σου για την  φωτοερμηνεία τους.....

Τεχνική έκθεση μπορεί να προβλέπει η Εγκ.4/13 αρ.1.2α στην περίπτωση κτίσματος προ ΄55  αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

γ) οι λοιπές παραβάσεις αναλυτικού προυπ/μού δεν περιλαμβάνονται στην εξαίρεση από μεταγενέστερες παραβάσεις που γίνονται ανεκτές για την ένταξη κάποιας ιδιοκτησίας σε ΚΑΤ. 2  όπως συμβαίνει αποκλειστικά για αυτές της ΚΑΤ.3   ( Εγκ.4/13 αρ. 9.Α.γ).  Επομένως αν αυτές οι λοιπές είναι μετά το ΄82 και στην ίδια ιδιοκτησία, τότε εμποδίζουν την ένταξη του κυρίως κτίσματος στην ΚΑΤ.2

 

Αυτά προς το παρόν και με ότι έχεις περιγράψει.

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα!

Περίπτωση απλή:

Εξοχική κατοικία 40τ.μ. χωρίς Ο.Α. εντός σχεδίου, χτισμένη προ '83.

Κάποια στιγμή μετά το '83 κλείνουν το ένα μπαλκόνι και το κάνουν δωμάτιο (οπότε νέο τελικό εμβαδόν 50τ.μ.)

Στο αυτό οικόπεδο υπάρχουν αυθαίρετα αποθηκάκι <15 τ.μ., BBQ, μια μεταλλική βάση-πατέντα για την έδραση του ηλιακού και περίφραξη.

1)Μπορώ να βάλω τα 40 τ.μ. κατ 2 και την επέκταση κατ 5;

2)Για τα υπόλοιπα χρειάζεται  κατ 3 (για το αποθηκάκι) και αναλυτικός; ή μπορώ να τα βάλω όλα στον αναλυτικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Μεταφέρω το χαρακτηριστικό απόσπασμα του νόμου: ".....Για την υπαγωγή υποβάλλονται μόνο τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων 1 έως 5, 7,10 και 11 του άρθρου 11 του παρόντος και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας και δεν απαιτούνται λοιπά στοιχεία και σχέδια. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρούσας κατηγορίας στην περίπτωση που στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μεταγενέστερα του έτους 1983......

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά. Ερώτηση απλή προς επιβεβαίωση, γιατί όσο ξαναδιαβάζουμε θα τρελαθούμε: μπορεί να επιλεγει κατηγορία 2 για κτίριο προ 1983 χωρίς καμία άδεια,  σωστά?

από το Νόμο δεν προκύπτει κάτι διαφορετικό. Όμως η Εγκ. 3 στο (17) γράφει για τις κατασκευές χωρίς άδεια ότι όλες πάνε κατηγορία 5, πλην των κατηγοριών 1 και 3 (δεν αναφέρει τη 2). Θεωρώ ότι πρόκειται για παράλειψη αφού στο Νόμο δε φαίνεται η ύπαρξη αδείας ως προυπόθεση για την ένταξη στην 2. Συμφωνείτε?

Edited by sarcs
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η κατηγορία 2 αφορά αυθαιρεσίες προ 1-1-83, χωρίς μεταγενέστερες στο ίδιο ακίνητο ή στην ίδια οριζόντια ιδιοκτησία, αυθαιρεσίες. Ακόμη και παντελώς αυθαίρετο να έχεις πριν το 1983, πάλι μπορείς να έχεις κατηγορία 2.

Αν όμως έχεις άδεια εκδοθείσα μετά το 1983, δεν μπορείς να βάλεις κατηγορία 2, αλλά μπορείς να έχεις την παλαιότητα για τον υπολογισμό προστίμου.

Όσο για την εγκ. 3 αν θυμάσαι το συζητούσαμε τότε, ότι είχε τραγικά λάθη.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα, σε κτήριο με οικοδομική άδεια του 1971 (7όροφη) κατασκευάστηκαν, στο ισόγειο καταστήματα και από εκεί και πάνω κατοικίες. Μεταξύ δύο καταστημάτων και πάνω από την είσοδο της πολυκατοικίας κατασκευάστηκε αυθαίρετο μεσοπάτωμα το οποίο λειτουργούσε ως γραφείο. Το ελεύθερο ύψος του εν λόγω χώρου είναι 2.20 μ. Το ακίνητο τακτοποιείται στην κατ. 2, με χρήση υπηρεσίες και Υ.Δ. χώρου κύριας ή βοηθητικής χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

ως πριν του 1982 και Κ/Χ 

(αλλά στην ουσία βρίσκεται σε κοιν/στο

εκτός και αν περιγράφεται στην σύσταση Ο.Ι

ως αυτοτελής συν/σία)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.