Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Απόληξη που δεν φαινόταν στην άδεια και αποθήκη στο δώμα , όλα με ύψος <2,50 και εμβαδόν αποθήκης <15 τμ πάνε κατηγορία 3 ? 

 

Ασκεπής βεράντα που στεγάστηκε με ξύλινη στέγη πάει με αναλυτικό επίσης ?

Link to comment
Share on other sites

Απόληξη που δεν φαινόταν στην άδεια με αναλυτικό και αποθήκη στο δώμα , όλα με ύψος <2,50 και εμβαδόν αποθήκης <15 τμ πάνε κατηγορία 3 ναι

 

Ασκεπής βεράντα που στεγάστηκε με ξύλινη στέγη πάει με αναλυτικό επίσης ναι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς και με κατηγορία 3 και με αναλυτικό. Αν έχεις και άλλες αυθαιρεσιες αναλυτικού σε συμφέρει να συμψηφίσεις σε κοινό αναλυτικό ώστε να μην πληρώσει ο πελάτης επιπλέον 500 Ε για κατηγορία 3.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφοι...

Δυο γρηγορες ερωτησουλες γιατι ειμαι πελαγωμενος με μια υποθεση που μου ετυχε.

 

  1. Ισογεια αποθηκη εμβαδου περι τα 13,50 τ.μ. και υψους 2,50μ, μετρωντας απο το δαπεδο (χωρις να συμπεριλαμβανεται η πλακα δαπεδου πανω σε φυσικο εδαφος) εως και το παχος της ανω πλακας συγκαταλεγεται στην Κατηγορια 3 και δυναται να τακτοποιηθει χωρις αναλυτικο υπολογισμο εμβαδου?
  2. Στον ακαλυπτο χωρο του οικοπεδου, στο πισω οριο αυτου με το πισω οικοπεδο ο ιδιοκτησης εχει κοτετσια.... Ναι, κοτετσια... Στη Θεσσαλονικη, σε οικοδομη αδειας του 1993. Πώς διαολο να τα τακτοποιησω? Κλειστοι χωροι δεν ειναι για να πεις να τα βαλω με ΥΔΒΧ, προχειρες κατασκευες τυπου παραπηγματα ειναι για τις κοτες μεσα. Δεν εχω κατι να βαλω και σε αναλυτικο. Υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιηθει καποια διαταξη της Κατηγοριας 3?
Link to comment
Share on other sites

1. για το πρώτο ερώτημα  απάντησα στο άλλο νήμα όσο αφορά στην επιλογή κατηγορίας 3 

2. για το δεύτερο ερώτημα. Συζήτησε με τον ιδιοκτήτη αν τα χρειάζεται. Αν δεν τα χρειάζεται να προβεί άμεσα σε αποξήλωση τους γιατί δεν τον συμφέρει. Αλλιώς η μόνη αντιμετώπιση είναι να πάνε ως αποθήκες ή αν έχουν μόνο κοτετσόρυρμα στα πλάγια  χωρίς τοίχους κλπ να τα έβαζες με αναλυτικό ως στέγαστρα.

Link to comment
Share on other sites

Περιμενω τη Δευτερα σκαναρισμενο Νομο περι Κτηνοτροφικων εγκαταστασεων που προβλεπουν προχειρα καταλυματα ζωων χωρις απαιτηση εκδοσης αδειας....

Αν ισχυσει ο ισχυρισμος αυτος που μου μεταφερθηκε σε αντιστοιχη συνομιλια στο facebook, δε θα ασχοληθω με τα κοτετσια και απλα θα κανω μνεια στην ΤΕ μου τοσο για τα κοτετσια οσο και για τον αντιστοιχο Νομο...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Εάν σε κατοικία μεταξύ άλλων έχω υπέρβαση ύψους έως 5%, η οποία μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία 3 βάσει των ερωταπαντήσεων του 2014 από ΥΠΕΚΑ, καθώς και λοιπή παράβαση πχ κουφώματα, μπορώ να συμψηφίσω άμεσα βάσει της εγκυκλίου 4 και να χρεώσω και την υπέρβαση ύψους ως 5% με αναλυτικό??

 

(κατηγορία 3 δεν έχω κάτι άλλο να βάλω, απλά ψάχνω τρόπο να αποφύγω να χρεώσω το ύψος με τμ γιατί θα πάει 2000 το παράβολο και πρόκειται για παλιό ακίνητο ευτελούς πραγματικά αξίας).

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.