Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ με ενημέρωση αδείας να τακτοποιήσω τη διαφορετικότητα στα έρκερ, δεδομένου ότι, συμφωνα και με Ν.4030 και Ν.4067 δεν επηρεάζεται το διάγραμμα δόμησης?

Και διάγραμμα δόμησης/κάλυψης να υπήρχε (που δεν υφίσταται) δε θα απεικονιζόταν το έρκερ καθότι εκτός ΡΓ

Link to comment
Share on other sites

................................................................................................................

ό,τι δύναται να νομιμοποιηθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να τακτοποιηθεί.

Οπότε και μου προτείνουν ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ αυθαίρετου -σύννομου- έρκερ άνωθεν κοινοχρήστου πόλης...

 

Γιατί δεν το είδα με τόσο καλό μάτι...?  :confused:  :confused:  :confused:

 

Μα βεβαίως και ΔΕΝ μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο,  εκτός αν άλλο εννοούσαν...  :roll:

Δηλαδή:

  • Ένα αυθαίρετο έρκερ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΪ σύμφωνα με το αρ.23 ν.4178  και αρ. 4.6 του  ΝΟΚ εφ όσον όλη η οικοδομή κριθεί σύννομη με τις διατάξεις κατασκευής της επί ΓΟΚ που επιτρεπόταν η κατασκευή των έρκερ.
  • ΟΜΩΣ  ένα αυθαίρετο έρκερ επί του κοινοχρήστου χώρου της πόλης, έστω και σε οικοδομή επί ΓΟΚ με ερκερς,  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ για 30 χρόνια.

Το ότι κάτι μπορεί να νομιμοποιηθεί, δεν σημαίνει ότι μπορεί να τακτοποιηθεί, γιατί πολύ απλά όταν γράψανε τον 4178 δεν το είχαν σκεφτεί αυτό!!!

:)

 

     Συμφωνώ σε αυτό όπως το αναφέρω και παραπάνω, αλλά όχι  στο  "δεν το είχαν σκεφτεί"  αφού με το αρ. 23  σε αυτά αναφέρονται.

 

εε!  αυτό το σκέφτηκαν... :smile:

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Σε περιπτωση που εχουμε ΥΔ λογω επιμηκυνσης μιας πλευρας σε ποσοστο <5% και ταυτοχρονη αυξηση του εμβαδου σε ποσοστο <2%, είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το υπαγουμε στη ιστ υποπεριπτωση της Κατηγοριας 3 η μπορουμε και να το τακτοποιησουμε ως ΥΔ αλλης Κατηγοριας αν συμφερει καλυτερα? Ξερω, ξερω, η Κατηγορια 3 παιρνει οριστικη εξαιρεση απο κατεδαφιση ενω η Κατηγορια 4 ειναι πορτοκαλι αλλα δε με απασχολει!

 

Εχω σε τακτοποιηση αυθαιρετου και αυθαιρετες κατασκευες Κατηγοριας 3 και αναλυτικο. Ο,τι μπορω να συμψηφισω με αναλυτικο, το συμψηφιζω για να προκυψει ενα 500αρικο.

Ομως το ιστ της Κατηγοριας 3 το θεωρω κοροιδια να το βαλω λωριδες τοιχοποιιας και σκυροδεματος στον αναλυτικο, οποτε λεω να το τακτοποιησω ως ΥΔ Κατηγοριας 4 και να μη χρεωσω 500αρικο μονο για αυτην την παραβαση για Κατηγορια 3

 

Ενστασεις?

Link to comment
Share on other sites

σε περιπτωση χτιστου φουρνου, απο αυτους τους παλιους, (αν και στην κατ3 στο α νομιζω οτι περιγραφονται τα ετοιμα μπαρμπεκιου) χρειαζεται να φαινεται στο τοπογραφικο?

λαμβανεται υποψιν το εμβαδον του στους υπολογισμους? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Στην κατ.3 μιλάει για "δομικά στοιχεία, όπως φούρνοι,..." χωρίς να κάνει κάποια επιμέρους διευκρίνηση. Εκτιμώ ότι ο χτιστός φούρνος που περιγράφεις μπορεί να μπει ως κατ.3, χωρίς κάποια εμβαδομέτρηση η αποτύπωση στο τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

σε περιπτωση χτιστου φουρνου, απο αυτους τους παλιους, (αν και στην κατ3 στο α νομιζω οτι περιγραφονται τα ετοιμα μπαρμπεκιου) χρειαζεται να φαινεται στο τοπογραφικο?

λαμβανεται υποψιν το εμβαδον του στους υπολογισμους? ευχαριστω

Είναι ξεκάθαρο και με βάση την παρ. α της κατ.3 του νόμου ότι οι φούρνοι υπάγονται στην κατηγορία αυτή. Αν έχεις μόνο αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 δεν απαιτείται τοπογραφικό. Αν συνταχθεί για άλλο σκοπό, θεωρώ ότι πρέπει να δείξεις, για λόγους πληρότητας, το περίγραμμα του φούρνου στο έδαφος. (θα έχει από λίγο και ελεύθερο σχέδιο  :smile: ).

Προφανώς και δεν θα λάβεις το φούρνο στους υπολογισμούς υπέρβασης δόμησης.

Φούρνος να ψήνουμε το ψωμάκι μας και τα σχετικά κοψίδια είναι, όχι δωμάτιο με κάποια χρήση.

Υ.Γ παρεμπιπτόντως πολύ σωστός ο ιδιοκτήτης που διαθέτει παραδοσιακό φούρνο. Γίνε φίλος μαζί του (δεν έχεις να χάσεις :mrgreen: )

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

το σπιτι ειναι προ του 55 (ομοιως κ ο φουρνος παλιος) στο οποιο τακτοποιουνται αποθηκες και εργασιες ανακαινισης του σπιτιου (αναλυτικος).

Αρα τοπογραφικο θα γινει. ευχαριστω για τις απαντησεις

 

υγ οχι μονο φουρνο, αλλα κ καλο μπαξε, μποστανι κ μελισσια. Και καπου εκει στο χωριο θα βρουμε και τα κοψιδια.τι αλλο θελω? :smile:

Edited by Largy
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για την ερώτηση, αν έχει απαντηθεί...

Στις αποθηκες το ύψος των 2,50 μ είναι με τη στέγη ή χωρίς? Έχω αποθήκη με ύψος 2,25 μ το χτίσιμο και στέγη περίπου 0,80-100 εκ.

Είναι κατ 3? ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.