Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α09] Κατηγορία 3 (Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

παιδια καλησπέρα, επειδη πρωτη φορα ασχολουμαι με τα αυθαιρετα; ποτε με αφηνει το συστημα να ανεβασω αρχεια;; σε ποια φαση; για να δω και τι αρχεια χρειαζονται;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω ένα πατάρι 1,5μ ύψος το οποίο χρησιμοποιείται ώς αποθηκευτικός χώρος. Αυτό θα πρέπει να πάει ως ΥΔ ή μπορώ να το πάω και με αναλυτικό ή στην κατηγορια 3?

Το πατάρι υπολογίζεται ως χώρος μειωτικού συντελεστή, δηλ. κανονικά με βάση το εμβαδό του και όχι με αναλυτικό. Η κατηγορία 3 περιλαμβάνει συγκεκριμένες αυθαιρεσίες, το πατάρι δεν είναι μέσα σε αυτές.

 

Αν υπάρχει εσωτερική κλίμακα για πρόσβαση στο πατάρι εξέτασε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβεις και αυτή στο πρόστιμο με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω ένα φύλλο καταγραφής κατηγορίας 3 και ένα φύλλο καταγραφής με αναλυτικό για κατασκευές μετά το 1983.Σε τι κατηγορία θα πάει αυτό το φύλλο καταγραφής με αναλυτικό ώστε να αποφύγω την υποφύγω την υποβολή όλων των αρχείων της κατηγορίας 4 ?

Link to comment
Share on other sites

Οι εγασίες με αναλυτικό είναι διάφορες και έγιναν μεταύ 1983 και 2003. 

Τότε έγιναν και της κατηγορίας 3 και αφορουν τρείς μικρές αποθήκες.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους.

Έψαξα αρκετά, αλλά δεν βρήκα σχετικό post. Ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποιήσω την υποπερίπτωση ιστ για μια επέκταση διαμερίσματος πολυκατοικίας που έγινε προς τον ακάλυπτο, θα πρέπει να πάρω συναίνεση; Εξετάζω την οριζόντια ιδιοκτησία του Α' ορόφου. Φαντάζομαι δεν μπορώ να το εντάξω στον αναλυτικό προϋπολογισμό που έχω από άλλες παραβάσεις, έτσι δεν είναι;

 

Κάποια γνώμη κάποιος;

Edited by liv25k
Link to comment
Share on other sites

liv25k,

Κατ΄αρχήν και σύμφωνα με το αρ.18.5.α σε αναλυτικό προυπ/μό εντάσσονται αυθαιρεσίες που ΔΕΝ αντιστοιχίζονται σε επιφάνειες, επομένως  για αυτήν που αναφέρεσαι ΔΕΝ γίνεται.

Κατά δεύτερον η συναίνεση των συνιδιοκτητών,  όπως αναφέρεται από το αρ. 11.1.δ. i ότι απαιτείται σε περίπτωση κοινοχήστων χώρων, ΔΕΝ συσχετίζεται με τις κατηγορίες των αυθαιρέτων, επομένως αυτή παγίως απαιτείται ασχέτως της κατηγορίας αυτών.

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και αν δεν μπορούν να την πάρουν τι γίνεται; Δεν τακτοποιούν; Εν τω μεταξύ, προς τον ακάλυπτο έχει μεγαλώσει κατά 25cm όλη η πολυκατοικία, όχι μόνο το διαμέρισμα του Α' ορόφου. Και αυτός είναι ο λόγος που οι υπόλοιποι δε δίνουν συναίνεση, γιατί φοβούνται ότι θα μπλέξουν παραδεχόμενοι ότι και τα δικά τους διαμερίσματα έχουν αυθαιρεσία. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.