Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 5 αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Ιάσονα χρόνια πολλά και καλή χρονιά! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Λαμβάνοντας υπόψιν την εγκύκλιο 4 του ΥΠΕΚΑ  Άρθρο 9  παρ Α.γ

''κατηγορία 2 για αυθαιρεσίες  προ του 83 , εφόσον δεν υπάρχουν μεταγενέστερες του 83 αυθαιρεσίες εξαιρούμενων  όμως των μικρών κατηγορίας 3 '' ΣΩΣΤΑ!!!! ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ!!!!! ΕΞΑΙΡΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΣΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3....

επίσης λαμβάνοντας υπόψιν την ερωταπάντηση  4 του help desk toy YPEKA.

ΘΕΩΡΏ ότι η κατηγορία 2 συνδυάζεται με 4-5 (μετά του 83.) MONON  όταν οι 4 ή 5 αφορούν μικρές παραβάσεις με αναλυτικό οι οποίες δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια και στις οποίες πιθανό να υπάρχουν και παραβάσεις κατηγορίας 3 οι οποίες όμως υπολογίζονται επίσης με αναλυτικό. ( και οι οποίες μικρές παραβάσεις δύναται επίσης να εξαιρεθούν οριστικά της κατεδάφισης )

 

 

Αν μπορείς σε παρακαλώ απάντησε μου και στο εξής:

ένα κτίριο προ του 83  χωρίς άδεια μπορεί να μπει όπως πιστεύω  κατηγορία 2 ? ΝΑΙ ο νόμος 4178 απ ότι διαβάζω δε θέτει ως προυπόθεση την ύπαρξη αδείας ( όπως στην κατ 4) για τα προ του 83 προκειμένου να ενταχθούν στην 2.

Διότι η Παρ Ε Αρθρό 9 της εγκυκλίου 4 αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικ άδεια , έχουμε υπαγωγή στην κατ 5 με την επιφύλαξη των κατ1 , κατ3 . Δεν αναφέρει και κατ 2 . γιατί ???? ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΟΤΙ, Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 Η' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3.

Ευχαριστώ πολύ!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 498
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά!!

 

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας....Σε περίπτωση ημιτελούς (μόνο Φ.Ο.) ισογείου χωρίς Ο.Α. σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, μη άρτιο, του οποίου η επιφάνεια της πλάκας είναι 145μ² (συμπεριλαμβανομένου εξωστών κλπ) η ΥΔ θα υπολογιστεί υποχρεωτικά για όλη την κάτοψη εφόσον αυτή δεν είναι οριοθετημένη από κάποια πλήρωση ή μπορω να δηλώσω τα επιθυμητα μ²? (δηλαδη ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι εγώ θέλω να υπολογίσω για κατοικία τα 110μ² και να αφήσω τα υπόλοιπα εξώστες και Η/Χ). Έχει αυτό καμία λογική ή ισχύει μόνο όταν η κατοικία είναι οριοθετημένη?

 

Ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πρέπει να δηλώσεις επιφάνεια νοητού περιγράμματος που ορίζεται από τις εξωτερικές παρειές των περιμετρικών υποστυλωμάτων. Θεωρώ ότι είναι μια τεχνικά αλλά και πολεοδομικά λογική αντιμετώπιση.

Τη μελλοντική του διαρρύθμιση θα τη δείξει στην αίτηση αποπεράτωσης. Τώρα πληρώνει τις κουτοπονηριές του.

 

Γ.  -  Σε  περίπτωση  διαπίστωσης  αυθαιρέτου  ολοκληρωµένου  φέροντα  οργανισµού  ή 
τµήµατος κτιρίου µε αυθαίρετο ολοκληρωµένο φέροντα οργανισµό χωρίς στοιχεία πλήρωσης 
και  χωρίς  εγκατεστηµένη  χρήση,  για  την  υπαγωγή  του  στο  ν.  4178/13  το  ενιαίο  ειδικό 
πρόστιµο υπολογίζεται κατά τα οριζόµενα στις γενικές και ειδικές διατάξεις των άρθρων 18 
και 19, εφαρµόζοντας το µικρότερο συντελεστή χρήσης για την άλλη κατοικία (3β=0,5).  
Στην περίπτωση αυτή κατά την υποβολή αίτησης αποπεράτωσης η χρήση που θα 
εγκατασταθεί  µε  την  έκδοση  της  σχετικής  άδειας  θα  είναι  αποκλειστικά  επιτρεπόµενη, 
σύµφωνα µε τους ισχύοντες όρους και περιορισµούς δόµησης στη θέση του ακινήτου. 
Link to comment
Share on other sites

Αφού θα υποβάλλεις σχέδιο κάτοψης..... Εκεί μπορεί να είναι σχεδιασμένο π.χ. "τωρινή κατάσταση" (μόνο τα μπετά) και "μελλοντική κατάσταση" (με μελλοντική εσωτερική διαρρύθμιση) και εμβαδομέτρηση "μελλοντικής κατοικίας". Έτσι κινήθηκα σε ανάλογη περίπτωση που είχα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ και τους 2!!

Άρα Ιάσονα συμφωνεις και συ με τον Παύλο στο ότι θα πρέπει να δηλώσω τα τετραγωνικά του περιγράμματος των υφιστάμενων υποστυλωμάτων ή στηριζόμενη στην "μελλοντική κατάσταση" ίσως κάποια τετραγωνικά λιγότερα;

 

(αλλά από την άλλη αν η διαφορά των τετραγωνικών είναι σε σταγασμένη επιφάνεια θα πρέπει και αυτά να μπουν με αναλυτικο...σωστα;)

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση νομοθετικά κατοχυρωμένη δεν υπάρχει στο ερώτημα αυτό, οπότε οφείλεις να κάνεις μια παραδοχή όσο το δυνατόν τεχνικά τεκμηριωμένη. Σαν λογική αντιμετώπιση το αναφέρω και παραπάνω επειδή το περίγραμμα κάλυψης τις περισσότερες φορές είναι αυτό που ορίζεται από τα υποστυλώματα, αυτή την επιφάνεια θα έβαζα και τους προβόλους (εξώστες και στέγαστρα)  με αναλυτικό μια λοιπή παράβαση.

Υ.Γ. Μην υποκύπτεις σε πιέσεις ιδιοκτήτη. Να θυμάσαι ότι φέρεις στο ακέραιο την ευθύνη της δήλωσης και του υπολογισμού προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε οικοδομή χωρίς οικοδομική άδεια, σε εκτός σχεδίου περιοχή και σε γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, ποιές τελικά εργασίες μπορούν να υπολογιστούν με αναλυτικό; Συγκεκριμένα, σε περίπτωση όπου υπάρχει βόθρος, γεώτρηση,περίφραξη με πλέγμα, όλα αυτά εντάσσονται στο νόμο και πάνε με αναλυτικό;

Link to comment
Share on other sites

Ότι δεν αντιστοιχίζεται σε επιφάνεια και αποτελεί αυθαίρετη κατασκευή πάει με αναλυτικό. Στη δική σου περίπτωση δηλαδή όλα όσα ανέφερες αφού είσαι χωρίς ΟΑ. Ρίξε μια ματία στο παράρτημα Β και ξεκίνα τους υπολογισμούς!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό έχω κάνει, τα έχω συμπεριλάβει όλα. Απλά διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας (αφού δε λέει να λήξει αυτός ο νόμος), με μπέρδεψαν τα παρακάτω δύο :

1.(από σημειώσεις Λεμπέση) 

29. ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:
Με βάση τις Στ¨7 & Δ΄6: Όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια οι υπόλοιπες κατασκευές (εξώστες, περιτοίχιση, βόθρος, πλακοστρώσεις) δεν θεωρούνται αυθαίρετες εφόσον δεν παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις, ενώ τα καθ΄ υπέρβαση τμήματα αυτών υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό δηλ. με την κατηγορία 13
- Μεταξύ αυτών στα εκτός σχεδίου είναι περιτοιχίσεις στα 500μ από την ακτή, ή με συμπαγές ύψος μεγαλύτερο του 1,00μ ή συμπαγής περιτοίχιση μη αρτίου γηπέδου.
- Επίσης για τις λοιπές παραβάσεις επιβάλλεται και επιπλέον παράβολο 500 €

 

2. (από αυτή τη συζήτηση)

http://www.michanikos.gr/topic

Πιο συγκεκριμένα η ΚΥΑ που αναφέρεται (ΚΥΑ 145026 14/01/2014)για τις γεωτρήσεις, πηγάδια και ότι αυτά δεν μπορούν να τακτοποιηθούν με το Ν4178

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.