Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α07] Δημόσια έγγραφα για απόδειξη παλαιότητας αυθαιρεσίας


Recommended Posts

Ναι αναγράφει. Γύρω στα 75τμ. Αυτό είναι το υποτιθέμενο κομμάτι προ 1955. Μας καλύπτουν η άδεια επισκευής και το Ε9 ως δημόσια έγγραφο απόδειξης παλαιότητας ή καλύτερα να μπει αυτό το κομμάτι κατηγορία 1 (προ 1975) και οι υπόλοιπες αυθαιρεσίες χωρίς άδεια (η άδεια επισκευής από όσο ξέρω δεν θεωρείται ο.α.) με αρκετά μεγαλύτερο πρόστιμο για να μη γίνει μελλοντικά καμιά στραβή? Με το ρίσκο πάντα να βρεθεί άλλος μηχανικός χωρίς τέτοιου είδους ενδοιασμούς...

Link to comment
Share on other sites

Το Ε9 ναι, αλλά πάντοτε με προσοχή έχουμε πει, σε συνδυασμό με άλλες σοβαρές ενδείξεις παλαιότητας, διαφορετικά αλλάζουμε παλαιότητα ως προς το δυσμενέστερο (π.χ προ 75).

Αν με ρωτάς σε προσωπικό επίπεδο δεν θα το δεχόμουν, γνωρίζοντας πως εκδίδονταν οι βεβαιώσεις δημάρχων για παλαιότητα προ 55, οι οποίες είναι για τα σκουπίδια. 

"Ταλιμπάν συνάδελφοι" πάντα υπήρχαν. Δεν μπαίνουμε σε τέτοια λογική. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση αυθαίρετης οικίας εκτός σχεδίου, για την οποία είχε εκδοθεί άδεια επισκευής το 2005, όπου στο τοπογραφικό της αδείας αναγράφεται στο κυρίως μέρος του κτίσματος ότι είναι "Προ του 1955 Αρ. Πρωτ. Βεβαίωσης ..../2002"

 

η αναγραφη  των στοιχειων περι "παλαιοτητας"  στο τοπογραφικο  δεν  εχει σχεση με την εξαιτουμενη αδεια, ειναι μια μονομερης δηλωση και επομενως δεν "νομιμοποιειται" ως προς το  περιεχομενο

Ομοιως οι βεβαιωσεις των Προεδρων, περι ιδιοκτησιας ακινητου,  δεν επιτρεπονται...

Αλλά, "υπαρχει", απλά την "εχασε"....

 

κι έτσι έχει δηλωθεί και στο Ε9.

 

Θα  μπορουσες να  πας με το Ε9...η διαφορά μεταξυ 1960  και 1955 ειναι κατι που "πολεοδομικα και τεχνικα"  δεν μπορει να αποδειχθει με απολυτη βεβαιοτητα.

Αλλα, εχεις προβλημα με  το θεμα της εναρξης  της ηλεκτροδοτησης

Εχεις και τον πελάτη που εξομολογηθηκε σε σενα τις αμαρτιες του...

Δεν νομιζω οτι θα  γινει τπτ στο μελλον, αλλα αν γινει ...θα πει οτι σου τα ειπε...

 

 

Ο ιδιοκτήτης σε μια πρωτοφανή στιγμή ειλικρίνειας παραδέχτηκε ότι η βεβαίωση παλαιότητας του κτίσματος που αναγράφεται πάνω στο τοπογραφικό (η οποία δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο αρχείο του) είναι ψευδής και ότι το κτίριο κατασκευάστηκε το 1960κάτι. Μπορεί σε αυτή την περίπτωση ο μηχανικός να κάνει τον Κινέζο στηριζόμενος στη βεβαίωση του τοπογραφικού της άδειας επισκευής και στο Ε9 και να θεωρήσει το κυρίως κομμάτι του κτίσματος ως προ του 1955 (ενδεχομένως ψάχνοντας και το επίσημο έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία, αν αυτό υφίσταται) και να προχωρήσει μόνο στην τακτοποίηση των έξτρα παρανομιών θεωρώντας στους συντελεστές υπολογισμού προστίμου ότι το κτίριο έχει οικοδομική άδεια (ως προ του 1955)?

αστον να παει αλλου

 

και να  σταματησει να  εξομολογειται  τις αμαρτιες του   στα γραφεια των μηχανικων...

 

υγ

σε αυτο βλεπεις για  τις βεβαιωσεις

 

http://www.michanikos.gr/topic/2508-Όροι-δόμησης-σε-εκτός-σχεδίου/?p=573633

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυθαίρετη αποθήκη σε ακάλυπτο πολυκατοικίας υπήρχε σίγουρα προ 83. Όμως το πρόστιμο είναι τόσο μικρό που και με προ 2011 παλαιότητα πάλι βγαίνει κάτω από 500 ευρώ.

 

Ερώτηση. Να το βάλω ως προ 2011 να τελειώνω και να βάλω και μία αεροφωτογραφία από google , ktimatologio.gr ? 

 

Ο ιδιοκτήτης είναι ενήμερος, ξέρει ότι θα πάει Κατηγορία 4 και όχι 2 άρα χάνει την άμεση εξαίρεση από κατεδάφιση. Εγώ θα έχω κάποιο πρόβλημα ?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι < 15 τμ και μέχρι 2,50 μ ύψος εξέτασε μήπως πάει κατ.3 (χρειάζεται μόνο τ.ε. + φωτογραφίες). Αν το δηλώσει στο Ε9 με την σωστή χρονολογία έχεις και το αποδεικτικό παλαιότητας...

Link to comment
Share on other sites

υποθετω  οτι  αυτη η αυθαιρετη αποθηκη στον - κοινοχρηστο-  ακαλυπτο  δεν  φαινεται σε κανενα συμβολαιο....

 

αρα, απαιτειται συναινεση  των συνιδιοκτητων, με το αρθρο 11

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Καθώς δεν έχω πάρει καμία απάντηση σε αντίστοιχο thread (http://www.michanikos.gr/topic/35771-%CE%9107-%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83/page-96?do=findComment&comment=802188) και επειδή αυτό είναι ζωντανότερο ερωτώ:

καλούμαστε να υποβάλλουμε στοιχεία ότι κτίριο προϋφίσταται της 1.1.1983. Αυτό σημαίνει ότι αρκεί να έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του;

Έχω περίπτωση κατοικίας που ρευματοδοτήθηκε τον Μάρτιο του 1983 και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη ο φέρων οργανισμός είχε ολοκληρωθεί εντός του 1982 (όπως είναι λογικό). Ως αποδεικτικό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πέρα από την ρευματοδότηση (με τη σχετική επιχειρηματολογία) και καταβολές ΙΚΑ εντός του 1982. Επειδή όμως έχει και μεταγενέστερες αυθαιρεσίες που δηλώνονται, δεν μπορεί να υποβληθεί Ε9 γιατί δεν θα είναι ακριβή τα τετραγωνικά με μία χρονολογία. Ποιά η γνώμη σας;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

διαβασε την ΠΟΛ 1237/2014 τι λεει για την παλαιοτητα

Αναγράφεται το έτος κατασκευής του κτιρίου, όπως προκύπτει από την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή την τελευταία ουσιώδη αναθεώρησή της. Άδεια αλλαγής μόνο της χρήσης του κτιρίου ή άδειες (μη ουσιώδους) ανακαίνισης που δεν θίγουν τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου (π.χ. άδεια ελαιοχρωματισμού, άδεια πέργκολας, άδεια επισκευής πατωμάτων κ.λπ.) δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της παλαιότητας. Αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αναγράφεται το έτος κατασκευής, το οποίο προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. προγενέστερος τίτλος κτήσης, έναρξη ηλεκτροδότησης κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που υπάρχουν τμήματα κτίσματος με διαφορετική παλαιότητα, αναγράφεται το κτίσμα σε μια γραμμή και, ως έτος κατασκευής, το έτος της νεότερης οικοδομικής άδειας
. Αν το έτος κατασκευής δεν προκύπτει από δημόσιο έγγραφο ή από τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται το έτος, κατά το οποίο δηλώθηκε το κτίσμα με την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν.3427/2005. Σε αυθαίρετες κατασκευές ή προσθήκες, οι οποίες νομιμοποιήθηκαν ή τακτοποιήθηκαν, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται το έτος κατασκευής, όπως αυτό αναγράφεται στην έκθεση του μηχανικού, στα έγγραφα της τακτοποίησης. Αν ο μηχανικός αναγράφει εύρος ετών στην έκθεσή του (π.χ. 2008 έως 2011), ως έτος κατασκευής λαμβάνεται η πιο πρόσφατη χρονολογία. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται έτος κατασκευής στην έκθεση του μηχανικού, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται αυτό της τακτοποίησης, το οποίο δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερο του 2011, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται τακτοποίηση κτισμάτων μεταγενέστερης κατασκευής.

Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19856
© Taxheaven
-----------------------------
εσυ χρειαζεσαι το Ε9 που θα σου φερει.. ..."να το γραφει"
προφανως, αν δεν το γραφει στο Ε9, γιατι δεν  μπορεσε να ξεκαθαρισει με τον λογιστη του "πώς γινεται η σχετικη καταγραφη"  του αυθαιρετου [δεν  λες τι ειδους ειναι...αν ειναι ανεξαρτητο κτισμα ή αν ειναι επεκταση νομιμου οπότε  παρασυρει το νομιμο...σαν να ειχες αναθεωρηση  της αδειας...]
 
δεν θα εισαι εσυ αυτος που θα του λυσεις το προβλημα...
Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και σε σένα.

 

Χρειάζεται κάποια συννενόηση με το λογιστή σου σε 1η φάση για το πως θα καταχωρηθεί το εν λόγω ακίνητο στο Ε9, το πιο πιθανό είναι τώρα να αναγράφει τον χρόνο έκδοσης της οικ. αδείας.

 

Από εκεί και περα, ο νόμος μιλάει για δημόσια έγγραφα, απλά λες ότι το χαρτί της ΔΕΗ που έχεις στα χέρια σου μιλάει για Μάρτη του '83 ενώ πρέπει να χρονολογείται πριν τις 1.1.83 αν θυμάμαι καλά, οπότε δες αν σε καλύπτουν τα χαρτιά του ΙΚΑ που λες.

 

Για τις μετέπειτα αυθαίρετες κατασκευές στην εγκ.3/νο.26 αναγράφει ότι η υπαγωγή (γράφει για αλλαγή χρήσης, προσωπικά πιστεύω ότι εννοεί και αυθαιρεσιών γενικότερα) είναι δυνατή ακόμη και αν δεν προσκομιστεί δημόσιο έγγραφο, απλά ως παλαιότητα θα ληφθεί η 1.1.04.

 

Οπότε κάνεις ένας συνδυασμό των παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.