Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (γενικά)


Recommended Posts

ακινητο ειναι

-το γηπεδο -οικοπεδο ως  αδομητο

-το γηπεδο-οικοπεδο ως δομημενο

-καθε ΟΙ εφοσον εχει γινει συσταση ΟΙ

 

Για το καθε ενα  απο αυτα δινεις βεβαιωση...

 

Οσο  για το περιεχομενο του  Ε9 που αναφερει το   αρθρο 11 παρ. 3,

αν δεν προκυπτει απο "αλλα στοιχεια" η παλαιοτητα  με βαση το 11 παρ. 7

τοτε θα πρεπει να ειναι σωστο το Ε9 και  να περιεχει και τα αυθαιρετα

 

και, μεταξυ μας, κανενας δεν προχωραει εάν δεν του φερει ο πελατης το σωστο Ε9...

ειδικα στις αλλαγες χρησης    οπου ειναι δυσκολο εως αδυνατο να φερει δημοσια εγγραφα ή αεροφωτογραφιες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα! Έχω μια περίπτωση διαμερίσματος που έχει μπει στον 4178/13 και αμέσως πουλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες, πέρυσι το καλοκαίρι. Υπέθεσα από την αρχή ότι τη Β' φάση θα την κάνω με τους νέους, και το μόνο που έχω ανεβάσει εκτός από τα σχέδια είναι η Α.Π.Υ. για την αμοιβή που πήρα από την παλαιά ιδιοκτήτρια. Τώρα όμως θέλω να κάνω συμφωνητικό ανάθεσης με τους νέους. Πειράζει που η αμοιβή έχει βγει στην παλιά ιδιοκτήτρια και μάλιστα πριν μήνες; Θεωρούσα ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αφού είναι ιδιωτικό συμφωνητικό αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι προβληματίζομαι. Όχι όμως ότι έχω και άλλη λύση.. Η αγοραπωλησία έγινε αμέσως μόλις κάναμε την υπαγωγή και υπήρχε μια βιασύνη γενικά...  Επίσης το Ε9 που θα ανεβάσω θα είναι των νέων ιδιοκτητών. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα γιατί θέλεις να κάνεις σύμβαση με τους νέους ιδιοκτήτες.

Εσένα οι εργοδότες σου ήταν οι παλιοί αφού προφανώς η υπαγωγή προηγήθηκε της αγοραπωλησίας.

Οπότε εφόσον δε γίνεται καποια αλλαγή εσύ ανεβάζεις τα παλιά.

Τώρα τι συμφωνητικό θα κάνεις με τους νέους και για ποιες εργασίες;

Link to comment
Share on other sites

Με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια έγιναν όλα πολύ γρήγορα, δεν έκανα συμφωνητικό ανάθεσης, απλά προφορικά συμφωνήσαμε μια αμοιβή και μου την έδωσε και της έκοψα ΑΠΥ. Κακώς, κάκιστα, δε λέω, αλλά τώρα το σπίτι ανήκει σε άλλους και πρέπει να παρουσιάσω στο σύστημα μια ανάθεση. Τί άλλο μπορώ να κάνω πλέον εκτός από ένα συμφωνητικό με αυτούς; Να πω ότι μου αναθέτουν μόνο τη Β' φάση; Μετά όμως θα αναρωτηθεί κανείς, την Α' φάση ποιός σου την ανέθεσε;

Εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνω συμφωνητικό με την παλαιά ιδιοκτήτρια κατόπιν εορτής και να ανεβάσω αυτό, Διατηρούμε επαφές, δεν θα της είναι κόπος. Αν μπορεί να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιήσω παρελθόντα χρόνο (δηλ. «ήταν ιδιοκτήτρια», «ανέθεσε» κτλ. ώστε να μην υπάρχει κάτι ψευδές)

Edited by uptight
Link to comment
Share on other sites

Μα πως θα κάνεις συμφωνητικό με τον νέο για εργασίες που σου ανέθεσε ο παλιος?

Τι εργασίες θα βάλεις στο συμφωνητικό? Και θα βάλεις και νέα αμοιβή?

Το θεωρώ λάθος.

Και καταρχας το συμφωνητικό πρέπει να προηγείται της ΑΠΥ.

Το σωστο είναι να υποβάλεις συμφωνητικό με τον παλιό ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω αν μπορείς να μην κάνεις καθόλου.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω πολύ καλά από φορολογικά και πως γίνεται η διαδικασία και λογικά θα έχεις πρόστιμο. 

Μίλα με το λογιστή σου.

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι δεν μπορείς να μην κάνεις συμφωνητικό...  Έχω συνάδελφο που πλέον είναι συνταξιούχος και δεν έχει κάνε έγγραφο συμφωνητικό με πελάτη ποτέ στη ζωή του. Αποδείξεις όμως έκοβε για τις αμοιβές κανονικά. Μάλλον θα κάνω με την παλιά ιδιοκτήτρια και θα ανεβάσω αυτό, κι ας είναι με τωρινή ημερομηνία. Θα ρωτήσω και τον λογιστή όντως. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κανουμε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη είναι σύμφωνα με κάποια διάταξη η το προτείνετε για την κατοχύρωση του μηχανικού;

Link to comment
Share on other sites

....  Έχω συνάδελφο που πλέον είναι συνταξιούχος και δεν έχει κάνε έγγραφο συμφωνητικό με πελάτη ποτέ στη ζωή του. Αποδείξεις όμως έκοβε για τις αμοιβές κανονικά. ...

 

Προ απελευθέρωσης αμοιβών μηχανικού κατά κανόνα δεν γινόταν συμφωνητικό διότι η ΔΟΥ σε φορολογούσε με βάση την ελάχιστη αμοιβή που έβγαζε με βάση τον νόμο για τις μελέτες. Οπότε ακόμα κι αν είχες κάνει κάποια έκπτωση 10% πχ παλι σε φορολογούσε με το πλήρες ποσό της ελάχιστης.

Μετά την «απελευθέρωση» η ελάχιστη υπολογιζόμενη μπορεί να είναι 2.000€ και να κοπεί απόδειξη είσπραξης 200€ …. Οπότε για να μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η διαφορά τιμής από έλεγχο ΔΟΥ είναι το ιδιωτικό συμφωνητικό και μόνο.

 

Οπότε όσοι δεν το έχουν θα ελεγχθούν ότι έχουν εισπράξει την ελάχιστη προβλεπόμενη κι αν έχουν κόψει μικρότερο ποσο τότε θα υπαρχει πρόβλημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από πότε είναι απολύτως υποχρεωτικό; Διάβασα 1/1/15, ισχύει; Μου φαίνεται ότι μόλις βρήκα κι άλλη σκοτούρα σχετική με την εφορία, και άλλον έναν λόγο για να φάω πρόστιμο εκπρόθεσμου. Το ΦΠΑ δεν μάλλον δεν ήταν αρκετό. :P Πάντα είχα ήσυχο το κεφάλι μου ότι δεν έκρυψα ούτε ένα σεντ από την εφορία, αλλά πάντα κάτι θα βρεθεί τελικά για να χρωστάς...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάπως όσον αφορά τα δικαιοολογητικά, το βάζετε το παράβολο υπερ Ελλ. Δημ?
Μα σε κάθε δήλωση 4178, εμφανίζεται το τέλος στα πληρωμένα στοιχεία, τι θέλουν δηλαδή να τυπώσουμε την απόδειξη της Τράπεζας που εμφανίζεται αυτόματα στο σύστημα, να την σκανάρουμε και ξαναβάλουμε στα αρχεία?

 

β) Το έντυπο υπολογισμού ενιαίου ειδικού προστίμου θα ήθελα να μάθω Συναδέλφοι το βάζετε χωριστά υπολογισμένο με το χέρι ή με υπολογιστή?

Ενδέχεται δηλδή ο υπολογισμός που κάνει το ΤΕΕ με το πρόγραμμα της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας να είναι λανθασμένος και ζητάνε χειρόγραφα να το ξαναυπολογίσουμε να το στείλουμε?

 

Τόσα λεφτά βέβαια πήραμε και τώρα που ατόνησε η δουλειά, κάνει διακοπές ο κόσμος στα νησιά και άλλους θερινους προορισμους με τετοια ζεστη, να βαριομαστε στα ομορφα γραφεια μας, να ασκηθουμε θελουμε μας βαλαν λιγη δουλεια, δεν αμοιβεται και ηδη εχει γινει με το σκεπτικο που προανάφερα, μα το κράτος φροντίζει, "Ανεργία μήτηρ πάσης κακίας"  Μηχανικέ,  γκρινιάζεις τώρα που σε έκαναν τόσο παραγωγικο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.