Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 506
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επομένως ορθά βάζεις χωρίς άδεια και θα δεις από μόνος σου στη δήλωση ότι με αυτή την επιλογή κάποια πεδία θα είναι ανενεργά.

Υπέρβαση ύψους θα βάλεις στην περίπτωση που έχεις υπέρβαση σε σχέση με το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

(από μεταφορά)

 

Καλησπέρα, σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Το 2004 ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου εντός οικισμού ανέγειρε ισόγεια οικοδομή χωρίς άδεια..  Τώρα θέλει να την τακτοποιήσει για να κάνει και στέγη. Το οικόπεδο έχει εμβαδό 1380τμ και το κτίσμα ειναι στο 1,55 πιο μέσα  από το μπροστά όριο του οικοπέδου με το δρόμο.  Δεν είναι σε απόσταση Δ από το όριο, ούτε κολλάει? Πωσ θα τακτοποιηθεί? σας ευχαριστώ πολύ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα θα ήταν αν καταπατούσε το κτίριο κοινόχρηστο δρόμο του οικισμού. Λες ότι αυτό είναι εσώτερα, οπότε μάλλον δεν έχει πρόβλημα. Έχεις παντελώς αυθαίρετο κτίριο. Το δηλώνεις χωρίς Ο.Α και έχεις μόνο Υ.Δ να καταχωρήσεις και ότι άλλες αυθαίρετες κατασκευές αναλυτικού στο ακίνητο. Αν η στέγη είναι υποχρεωτική στον οικισμό, ζητάς μετά άδεια  σύμφωνα με την παρ. 5 άρθρ. 25 ν. 4178. 

 

5. Στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών, οι οποίες έχουν περαιώσει τη διαδικασία με βάση τις διατάξεις των Ν-3775/09 (ΦΕΚ-122/Α/09), Ν-3843/10 (ΦΕΚ-62/Α/10), καθώς και όσες έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του Ν-4014/11 (ΦΕΚ-209/Α/11) και του παρόντος νόμου και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό 30% του συνολικού ποσού προστίμου, κατά τις διατάξεις του παρόντος, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη: α) η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, β) η εκτέλεση εργασιών επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους και προσαρμογής κατά το εδαφ.δ, της παρ.2 του Αρθ-13, γ) κατεδάφισης, δ) κατασκευής στέγης ή φύτευσης δώματος ε) ενίσχυσης, στ) εργασίες που προβλέπονται στις παρ.2 και παρ.3 του Αρθ-4 του Ν-4067/12, ως αντικαθίστανται με τις διατάξεις του Αρθ-48 
 
Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών γίνεται ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο, εκτός των περιπτώσεων: α) κατασκευής ανελκυστήρα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) της παρ.2 του Αρθ-27 του Ν-4067/12 (ΦΕΚ-79/Α/12), β) κατασκευής υποχρεωτικής στέγης, σύμφωνα με τους ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και γ) κατασκευής στέγης, σύμφωνα με ισχύουσα άδεια οικοδομής και μόνο εφόσον δεν υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος ή υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος που δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το 10% του προβλεπομένου στην άδεια. 
Η έγκριση εργασιών γνωστοποιείται αμελλητί στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ). Για τις ως άνω εγκρίσεις και διοικητικές πράξεις εφαρμόζεται αντίστοιχα, η διάταξη του Αρθ-2Α του Ν-4030/11 (ΦΕΚ-249/Α/11) υπό τις προϋποθέσεις και τους όρους που τίθενται. 
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pavlos 33 είσαι καταπληκτικός. Απάντησες άμεσα παρά το προχωρημένο της ώρας. Σ΄ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.

Συγνώμη που πόσταρα άλλου το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

να προσθέσεις  και υπέρβαση πρασιάς

(που στην περίπτωση σου λόγω Ε>500 τ.μ θεωρείται πλάτους 2.5μ)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Καλησπέρα. Ισόγεια αυθαίρετη αποθήκη προ '83, το 2007 αλλάζει χρήση σε κατοικία και επεκτείνεται. Όλο πάει με 2007 χρόνο κατασκευής σωστά? Ή υπάρχει περίπτωση για το προυπάρχον κτίσμα να πάει ως προ 83 και κατηγορία 5? Απ' ότι θυμάμαι μπαίνει η χρονολογία της τελευταίας εγκατεστημένης χρήσης? Ευχαριστώ.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.