Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

 η αδεια λειπει απο το βιβλιο στο μαρκοπουλο(η υπαλληλος δεν δινει βεβαιωση...!!!). Κανω αιτηση να μου δωσουν γραπτη απαντηση οτι δεν υπαρχει το στελεχος (... καμμια απαντηση) .

 

Μου κάνει εντύπωση αυτό. Πώς δεν δίνουν βεβαίωση δλδ? Η προϊσταμένη της πολεοδομίας τι λέει γι αυτό?

 

Νομίζω ότι ως υπηρεσία είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν έγγραφη απάντηση σε έγγραφο ερώτημα εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (δεν θυμάμαι πόσο) αλλιώς σύμφωνα με τον κώδικα Δημ. Υπαλλήλων υπάρχουν κυρώσεις.

 

Εσύ έχεις επικυρωμένο αντίγραφο του στελέχους ή απλή φωτοτυπία? Ή απλώς ένα νούμερο?

 

Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το εμπιστευτείς? Μπορείς να ταυτοποιήσεις το οικόπεδο που αναφέρεται στην άδεια?

 

Σου το λέω γιατί έχουν έρθει πελάτες στο γραφείο με έγγραφο 1337 που αναφερόταν σε άσχετο οικόπεδο με αυτό που ήθελαν να τακτοποιήσουν.

 

Αν δεν έχεις οποιοδήποτε στοιχείο κάνεις αποτύπωση, παίρνεις Α/Φ του 1955, του 1975, του 1983 και του 2002 και ξεκινάς να χρεώνεις.

 

Φιλικά

Edited by P.A.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

έχω μια κοινοτική άδεια για αποθήκη όπου έχω ΜΟΝΟ το στέλεχος αυτής. Μετά την αποτύπωσή μου είδα πως τα τετραγωνικά της αποθήκης αντιστοιχούν με αυτά της άδειας ωστόσο ένα κομμάτι αυτής παραβιάζει πλάγια απόσταση του οικοπέδου.Το ερώτημά μου είναι εάν μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση φακέλου αποτύπωσης μιας και η αποθήκη μου παραβιάζει το Δ? Γίνεται να δείξω τη θέση της αποθήκης με το κομμάτι που παραβιάζει την απόσταση Δ με υποσημείωση ότι θα ρυθμιστεί με το νόμο?

Link to comment
Share on other sites

   Προϋπόθεση κατάθεσης για ανασύσταση φακέλου είναι να έχουμε ένα έγγραφο στο οποίο να φαίνετε τουλάχιστον το νόμιμο περίγραμμα , δηλαδή στέλεχος οικοδομικής άδειας η διάγραμμα κάλυψης με σφραγίδα πολεοδομίας (όχι συμβολαιογράφου) …

   Αποτυπώνουμε την υπάρχουσα κατάσταση (διάγραμμα κάλυψης , κατόψεις όλων των ορόφων και τομή) , σημειώνουμε το νόμιμο περίγραμμα (από το στέλεχος ή το διάγραμμα κάλυψης) και διαγραμμίζουμε τα αυθαίρετα τμήματα με όποιες σημειώσεις απαιτούνται (διαστάσεις , εμβαδόν και τακτοποίηση ή κατεδάφιση) . Ο έλεγχος των τμημάτων που βρίσκονται εκτός του νόμιμου περιγράμματος , γίνεται με τους σημερινούς όρους δόμησης της περιοχής του ακίνητου.

   Καταθέτουμε τον φάκελο με τα παραπάνω στοιχεία στην πολεοδομία σε δύο αντίγραφα , (σχέδια , αμοιβές αποτύπωσης) , σφραγίζονται και μας επιστρέφεται το ένα  (δεν γίνεται έλεγχος των σχεδίων , την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο μηχανικός που υπογράφει τα σχέδια).

 

Ελπίζω να βοήθησα …

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μια γνωμη σας παρακαλω,εχουμε 2 οικιες στην Αθηνα ,Ηλιουπολη ,ισογειο με πρωτη ρευματοληψια το 1962 και 1ος οροφος με πρωτη ρευματοληψια το 1967.Οι ιδιοκτητες εχουν πεθανει και εμεις ψαχνουμε να βρουμε οικοδομικες αδειες/στελέχη  .Στην πολεοδομια Αθηνων βρηκα αριθμο αδειας/στελεχος/σχέδια μονο για το ισογειο χτισμενο το 1961 , η αδεια στο ονομα της μητερα μου.Για τον 1ο οροφο ομως τιποτα,σε κανενα ονομα.Αλλα στοιχεια οπως ονομα συμβολαιογραφου η μηχανικου δεν εχω.Δεδομενου οτι η μητερα μου που έχτισε αυτα τα δυο σπιτια ηταν παντα πολυ τυπικη,ειμαι πεπεισμένος οτι υπαρχει η αδεια και οτι δεν εχτισε αυθαιρετα τον πανω οροφο.Τι κινησεις αλλες μπορω να κανω ωστε να βγαλω μια ακρη?

ευχαριστω. 

Link to comment
Share on other sites

Μια πιθανότητα για να βρείς κάτι, υπάρχει στον έλεγχο της μερίδας στο οικείο Υποθηκοφυλακείο (ή Κτηματολογικό γραφείο).

Αν όμως δεν βρεθεί άδεια για τον Α' όροφο, κάνεις υπαγωγή στο Ν. 4178/13 και τον νομιμοποιείς.

Το πρόστιμο είναι 500€.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ερώτηση κατόπιν εορτής, αλλά χρήσιμη για το μέλλον: έστω ότι βρίσκετε το φάκελο στην Πολεοδομία, αλλά λείπει η αρχιτεκτονική κάτοψη. Υπάρχει όμως η αντίστοιχη κάτοψη που χρησιμοποιήθηκε για τη στατική μελέτη, ή τη μελέτη αποχέτευσης.

Σε περίπτωση πολυκατοικίας του 1970 που δε βρέθηκε η κάτοψη τυπικού ορόφου, υπήρχε η στατική μελέτη. Βέβαια ήταν οροφοδιαμέρισμα, οπότε δεν είχα να ελέγξω διαμερισμάτωση ενώ στο σχέδιο είναι σαφής η θέση και οι διαστάσεις κλιμακοστασίου και ασανσέρ, οπότε ήταν όλα οκ και έδωσα τη βεβαίωση. Δε ξέρω αν θα το κάνατε κι εσείς, προφανώς είναι ανά περίπτωση. Στη δική μου θεωρώ πως μπορούσα να ελέγξω το περίγραμμα της ιδιοκτησίας σωστά και από το στατικό σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Εγκεκριμένα σχέδια είναι και αυτά, μια χαρά μας εξυπηρετούν στον έλεγχο αρκεί να δείχνουν τα σημεία ενδιαφέροντος για να τα συγκρίνουμε με την αυτοψία μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδιά να σας πω κι εγώ την περίπτωσή μου.

Άδεια για ισόγειο (καταστήματα) το 1963,

άδεια προσθήκης 5 ορόφων το 1964. 

(οι αριθμοί των αδειών και του 63 και του 64 είναι σωστοί)

Το σύνολο, πολυκατοικία...

Στην πολεοδομία δεν υπάρχει τίποτα, ούτε φάκελος ούτε καν τα στελέχη των αδειών, ούτε τοπογραφικό και ο πελάτης μου που θέλει να πουλήσει το διαμέρισμά του δεν έχει κι αυτός απολύτως τίποτα και θέλει φυσικά βεβαίωση νομιμότητας.

Το μόνο που υπάρχει είναι μια κάτοψη συμβολαίου του ορόφου που βρίσκεται το διαμέρισμα από το 1964.

Αφού δεν υπάρχουν ούτε καν τα στελέχη των αδειών  πως θα προχωρήσω σε (μερική) ανασύσταση φακέλου αφού δεν έχω το νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής?

Και κατ' επέκταση πως θα μπορέσω να κάνω έλεγχο για να δώσω βεβαίωση νομιμότητας?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι κατοικία πρό του 75 αποδεδειγμένα, μήπως να κάνεις μια υπαγωγή κατηγορία 1 - 500 ευρώ και να μην μπλέξεις καθόλου με ανασύστασή;

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό.

Η κατηγορία 1 μιλάει για κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικία κι εγώ στο ισόγειο έχω καταστήματα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.