Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δεν θα βάζαμε με άδεια, αφού δεν είχαμε εγκεκριμένα σχέδια. Διαφορετικά θα έπρεπε να επισυναφθούν τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας στο σύστημα μαζί με τις τυχόν αυθαιρεσίες.

Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτές οι ιστορίες με απώλεια φακέλου και ρεαλιστική  λύση δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα, οπότε αυτοενεργούμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και στην τεχνική έκθεση τι θα γράψουμε αφού το έχουμε το στέλεχος? Εγώ σκεφτόμουνα να γράψω ότι: "η εν λόγω πολυκατοικία ανεγέρθηκε σύμφωνα με την υπ'αριθμ. xxxx/xx οικοδομική άδεια, αλλά ότι λόγω απώλειας φακέλου γίνεται υπαγωγή της εν λόγω οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Η υπαγωγή εφόσον δεν υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια (αν θέλουμε να δώσουμε λύση) θα γίνει χωρίς οικοδομική άδεια. Στην τεχνική έκθεση μπορείς να το αναφέρεις ότι γίνεται υπαγωγή και στους υπολογισμούς προστίμου δεν λαμβάνεται υπόψη η Ο.Α λόγω απώλειας φακέλου από την υπηρεσία, αναφέροντας τη σχετική βεβαίωσης απώλειας της ΥΔΟΜ. Από την άλλη αυτή η περίπτωση δεν αντιστοιχεί στις αναγραφόμενες περιπτώσεις του παραρτήματος, βάσει των οποίων δεν λαμβάνεται η ύπαρξη Ο.Α στους υπολογισμούς προστίμου. Η γνώμη  μου είναι ότι οι περιπτώσεις του παραρτήματος δεν είναι δεσμευτικές και μπορεί να υπάρξουν περισσότερες περιπτώσεις από αυτές.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω το στέλεχος της οικοδομικής αδείας (του 1976), τοπογραφικό διάγραμμα θεωρημένο από την πολεοδομία, στατικά και υδραυλική εγκατάσταση θεωρημένα από πολεοδομία, αλλά τα αρχιτεκτονικά που μου έδωσε ο πελάτης δεν είναι θεωρημένα. Ο φάκελος της αδείας δεν βρέθηκε από την πολεοδομία.... Τι κάνω? Προχωρώ σε ανασύσταση φακέλου με εγκεκριμένα πλέον αρχιτεκτονικά ή προχωρώ σε δήλωση με τον Ν.4178/2013 των αυθαιρεσιών που υπάρχουν με τα εγκεκριμένα σχέδια των υδραυλικών μόνο?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ θα το κρίνεις αυτό.

 

Αν θεωρείς ότι τα εγκεκριμένα σχέδια που έχεις επαρκούν για τη διαπίστωση των αυθαιρέτων κατασκευών, (αν δηλαδή τα υδραυλικά που λες ότι έχεις είναι αντίγραφα των αρχιτεκτονικών με περασμένα από πάνω τα δίκτυα όπως είναι στις περισσότερες περιπτώσεις) τότε θεωρώ πως μπορείς να προχωρήσεις κανονικά.

 

Αν όχι πας για ανασύσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπερα

θελω να βγαλω αδεια νομιμοποιησης και προσθηκης 

Απο το φακελο αδειας λειπουν καποιες απο τις κατοψεις, υπαρχουν ομως στο διαγραμμα καλυψης .

Μπορω να προχωρησω ή βλεπετε να υπαρχει καπου προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα,

 

  • Για οριζόντια ισόγεια ιδιοκτησία έχω μόνο το στέλεχος του 1968και βεβαίωση από Πολεοδομία για απώλεια φακέλου. Στο στέλεχος αναφέρονται περίπου 79τ.
  • ΓΙα την οριζόντια ιδιοκτησία του ορόφου (στο οικόπεδο υπάρχουν οι 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες ισόγειο& όροφος) που έιναι προσθήκη του 1969 έχω το στέλεχος και ένα σχέδιο που δείχνει τοπογραφικό διάγραμμα, κάτοψη ορόφου, μια τομή του υπάρχοντος  κτιρίου του ισογείου (Χωρίς διαστάσεις), μια όψη του υπάρχοντος κτιρίου ισογείου (χωρίς διαστάσεις) και ξυλότυπο πλάκας ισογείου και ορόφου. Η επιφάνεια του ορόφου είναι 45τ.μ. Στο τοπογραφικό φαίνεται κτίσμα 45τ.μ

Επειδή στο οικοπεδο υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 και λοιπών παραβάσεων πάω κατηγορία 4. Τον πολεοδομικό έλεγχο τον κάνω με τα τετραγωνικά που αναφέρονται στα στελέχη και την αποτύπωσηγ που έκανα. Χρειάζεται να γίνει ανασύσταση φακέλου?

 

 

Μην αναρτάτε το ίδιο θέμα δύο φορές. Το ερώτημά σας υπάρχει ήδη εδώ:

http://www.michanikos.gr/topic/35776-α09-κατηγορία-4-αυθαίρετων-κατασκευών/?p=922887

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, danaikaterina

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, 

έχω ακίνητο προς μεταβίβαση.

Το εν λόγω ακίνητο έχει μόνο στέλεχος Ο.Α. και συμβόλαιο αγοραπωλησιας.

Ο φάκελος έχει χαθεί από τη πολεοδομία.

Η συμβολαιογραφος λέει ότι δεν έχει κάτοψη που να συνοδεύει τη σ.ορ. ιδιοκτησίας.

Έλεγα να τακτοποιήσω το ακίνητο ως αυθαίρετο προ του 1975

άλλα χωρίς καν κάτοψη από τη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας πιστεύετε ότι γίνεται?

Καμιά άλλη ιδέα για το που μπορεί να βρεθεί κάτοψη του ορόφου?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.