Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α12] Επιτροπή Ελέγχου αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Τελικά οι πρόχειρες κατασκευές εντάσσονται στο Ν.4178? χωρίς επιτροπή?

Η περίπτωσή μου είναι η εξής: 1)Ισόγεια υπερυψωμένη ''λυόμενη'' κατοικία με σκελετό από σιδηροκατασκευή-κοιλοδοκούς με πλήρωση τοιχοποιΐας από τούβλο και 2) άλλη ανεξάρτητη ισόγεια κατοικία από τσιμεντοσανίδα που εντάχθηκαν αρχικά στο ν.4014/11 με δόσεις χωρίς να χαρακτηριστούν πρόχειρες. Έγινε μεταφορά στο ν.4178/13. Τα δήλωσα ορθώς?

 

 

( Η τσιμεντοσανίδα-γυψοσανίδα περιλαμβάνεται στις σανίδες που λέει ο ΝΟΚ ως πρόχειρες κατασκευές? Υπάρχει και τυποποιημένος σκελετός εδώ! δεν είναι σανίδες που μπορεί να ενώθηκαν με καρφιά και κάποια λάμα, τι εννοεί ο νοκ?) 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

(από μεταφορά)
Καλησπερα σας,
 
θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με μια τακτοποιηση σε αυθαιρετη τουαλετα σε παραλιακο μετωπο παραδοσιακου οικισμου οπου πρεπει να περασει απο επιτροπη αρθρ. 12.
 
Στη συγκεκριμενη περιοχη δεν υφιστανται γραμμη αιγιαλου και παραλιας αλλα μονο γραμμη δομησης η οποια εχει εκπονηθει το 2009 και η οποια υπαρχει σε ολο τον συγκεκριμενο παραδοσιακο οικισμο ο οποιος δεν εχει εγκεκριμενο ρυμοτομικο σχεδιο (οικισμος προ 23). Το αυθαιρετο αυτο βρισκεται εκτος γραμμης δομησεως αλλα ειναι κατασκευσμενο πολυ πριν της γραμμης δομησεως. Η επιτροπη μου απερριψε το αιτημα της υπαγωγης. σας  επισυναπτω την αποφαση με τους λογους απορριψης.
 
Ερωτημα: Συμφωνειτε με την αποφαση της επιτροπης?? Η γραμμη δομησης ουσιαστικα δεν αντικαθιστα τη γραμμη παραλιας? Βασει Ν4178/13 εαν αυθαιρετο προυπαρχει της γραμμης παραλιας εντος ζωνης αυτης τοτε μπορει να τακτοποιηθει.
 
Ευχαριστω!

 

 

 

 

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

post-54719-0-83484300-1509469413_thumb.jpg

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα

Έχω περίπτωση πριν την θεσμοθέτηση του οικισμού. Παρόλα αυτά είχε ελενίτ, οπότε δεν μπορούσα να πω ότι είναι σύμφωνο με τους μορφολογικούς περιορισμούς που ισχύουν. Το πήγα λοιπόν επιτροπή για να μου επιβάλει τις εργασίες (κεραμοσκεπή, ξύλινα κουφώματα, κλπ). Η υπόθεση ξεκίνησε πριν 7-8 μήνες (τότε είχα καταθέσει). Αρχικά τους καταθέτω αποτύπωση και το απορρίπτουν (χωρίς να μου πουν ότι θέλουν να τους πάω και πρόταση - το έμαθα από συνάδελφο). Δε βαριέσαι, λέω, κάνω και πρόταση και την πάω πριν από 3 μήνες.

Το εξετάζουν πριν λίγες μέρες και μου λένε ότι δεν είναι αρμόδιοι λόγω χρονολογίας κατασκευής.

Οπότε προκύπτουν δύο ερωτήματα, ένα διαδικαστικό και ένα αρμοδιότητας:

1) επί της διαδικασίας, αν δεν ήταν αρμόδιοι, έπρεπε να μου το πουν την ώρα που κατέθετα και σε τρεις μέρες το πολύ να το διαβιβάσουν. Δεν το κάνανε, οπότε εύλογα υπέθεσα ότι είναι αρμόδιοι.

2) έστω ότι δεν είναι αρμόδιοι. Κατά τον 4178, το μορφολογικό το κρίνει ή η επιτροπή ή ιδιώτες μηχανικοί, κατά περίπτωση.

Όταν είναι μετά τον χαρακτηρισμό του οικισμού, το κρίνει η επιτροπή. Όταν είναι πριν το χαρακτηρισμό και μορφολογικά εντάξυ, το βεβαιώνει ο ιδιώτης μηχανικός. Όταν είναι πριν το χαρακτηρισμό και όχι μορφολογικά εντάξυ, τι παίζει;

α) η απουσία βεβαίωσης του μηχανικού ή η δήλωσή του πως δεν μπορεί να δώσει την παραπάνω βεβαίωση, μας κάνει για να τελειώσουμε την διαδικασία;

β) δηλώνουμε ότι δεν είναι μορφολογικά εντάξυ και περιγράφουμε (σχέδια και τεχνική έκθεση) τι πρέπει να γίνει για να είναι μορφολογικά εντάξυ το κτίριο και πώς προχωράμε σε μορφολογική συμμόρφωση;

Στο ΣΑ μου είπαν, σε άσχετη υπόθεση, ότι δεν κρίνουν τα αυθαίρετα. Υποθέτω ισχύει το ίδιο και για την Εφορεία Νεωτέρων, καθώς η δουλειά τους είναι να γνωμοδοτούν για άδειες/ ΕΕΜΚ.

Κατά τα παραπάνω, θα πρέπει να προτίνω εγώ εργασίες μορφολογικής συμμόρφωσης; Δεν έμεινε κανείς άλλος αρμόδιος.....:shock: ή θα ελεγθούν στην ΥΔΟΜ, αν ξέχασα κανένα μορφολογικό περιορισμό;

Link to comment
Share on other sites

Αφού μάλλον μιλάς για παραδοσιακό σε πάνω από 5000κ.

γιατί δεν κάνεις τακτοποίηση όλα τα υπόλοιπα και για τα μορφολογικά δεν βγάζεις άδεια "νομιμοποίησης και εκτέλεσης εργασιών συμμόρφωσης..." που υποχρεωτικά θα πάει ΣΑ ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.