Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Σε εκτός σχεδίου περιοχή σύμφωνα με την οικοδομική άδεια έχω βιομηχανικό κτίριο εμβαδού 600τ.μ και ισόγειο κτιριο αποθήκης 250τ.μ με υπόγειο 250τ.μ.

Στην πραγματικότητα το κτίριο αποθήκης έχει μετατραπεί σε κατοικία, όπως επίσης και το υπόγειο.

Απο αυτά που έχω καταλάβει, θα πάρω με αναλυτικό τα 200τ.μ.(ως επιτρεπόμενα εκτός σχεδίου) και τα υπολοιπα 50τ.μ.(ισόγειο) και 250τ.μ.(υπόγειο) ως υπέρβαση δόμησης

με συντελεστή αλλαγής χρήσης; ή στο υπόγειο δεν θα βάλω τον συντελεστή αλλαγής χρήσης;

επίσης κατι ακόμα που ίσως αφορά αλλό topic. H αποθήκη είχε παρέκκλιση από τα πλάγια όρια στα 6 μέτρα, κατι που δεν θα ίσχυε αν ηταν κατοικία.

Να υπολογίσω και συντελεστή παραβασης πλάγιας απόστασης;

 

Αν υποτεθεί ότι στο ακίνητο η χρήση κατοικία είναι επιτρεπτή (ή ήταν επιτρεπτή κατά την αυθαίρετη εγκατάστασή της)  με μέγιστη επιφάνεια 200 τμ, τότε  200 τμ με αναλυτικό (όπως ορθά το αναφέρεις), 50 τμ με Σ.Α.Χ=1.40 και τα 250 τμ του υπογείου ως ΥΔ με μειωτικό συντελεστή. 

Με τις πλάγιες αποστάσεις δεν ασχολείσαι (θα αποτελούσε ντόμινο παράβαση) με την προϋπόθεση ότι το κτίριο έχει ανεγερθεί στην εγκεκριμένη επί εδάφους θέση του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω έχουμε ξαναδιαφωνήσει με τον Παύλο για το ίδιο θέμα.

Η δική μου άποψη είναι ότι αυτό θα ίσχυε αν μέσα στο ακίνητο υπήρχε μόνο το κτίριο της αποθήκης/κατοικίας.

Εφόσον έχεις μικτή χρήση κατοικίας στην οποία επιτρέπονται συνολικά 200τμ τα έχεις ήδη εξαντλήσει στο νόμιμο βιομηχανικό σου κτίριο και επομένως και τα 250τμ της κατοικίας θα υπολογιστούν με συντελεστή αλλαγής χρήσης.

Συνημμένα και ερωταπαντήσεις σχετικα.

ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι Δανάη Κατερίνα έχουμε διαφορετική άποψη στο εν λόγω ερώτημα όχι μόνο εμείς αλλά και μεταξύ μας αρκετοί συνάδελφοι. Η δική μου "θέση" είναι γνωστή στις διάφορες δημοσιεύσεις και περιλαμβάνει την παραπάνω απάντηση. Ο συνάδελφος να ξέρει ότι κάποια θέματα στα αυθαίρετα δεν είναι πλήρως αποσαφηνισμένα οπότε θα λάβει την τελική του απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όσο τους νόμους τους γράφουν άνθρωποι που δεν έχουν συνήθως καμία επαφή με την πράξη θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εξίσου τεκμηριωμένες όπως διαπιστώνουμε σε αρκετά θέματα του 4178 και θα αναγκάζεται ο κάθε μηχανικός να προχωράει κατά την κρίση του.

 

Τις καλησπέρες μου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

α. Σε όροφο εχω 4 τ.μ με χρήση  κοινοχρηστων(κλιμακοστασιο)στην άδεια που έγιναν κατοικία

β. Σε αλλο όροφο έχω το αντιστροφο, δηλαδη 2 τ.μ κατοικίας που γίναν κοινόχρηστος χωρος

γ. Στο υπογειο κάποια τ.μ κοινοχρηστου γίναν λεβητοστασιο

 

Τι κάνω? Είναι λάθος νομιζω να μπουν σαν υπέρβαση δόμησης αφού εχουν μετρηθεί σαν τ,μ στη δόμηση.

Μηπως πρέπει να τα δηλώσω ως αλλαγη χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

εχει συσταση ΟΙ  το κτηριο;

υπαρχουν διαφορες αποψεις περι του θεματος καταληψης κοινοχρήστων, η ασφαλής είναι η ΥΔ 

Link to comment
Share on other sites

εχει σύσταση ΟΙ αλλα γράφει οτι να ναι πχ σε ενα οροφο γραφει οτι ειναι 3 Ο.Ι και στην πραγματικότητα ο όροφος είναι ενα ημιτελες οροφοδιαμεριασμα!

Ετσι λέω μετά από πολλή συζήτηση, να την αγνοήσω και να κανω μια δήλωση ενιαία για ολο το ακίνητο απο τους 3 ιδιοκτήτες...

 

Εννοείς στην ΥΔ που θα υπογραψουν να λένε οτι στον τάδε οροφο κοματι του κοινοχρηστου εγινε κατοικια, σε αλλο οροφο κομματι της κατοικίας εγινε κοιν/στος κ.τ.λ?

Αρα δεν υπολογίζω αυτές  τις αλλαγές των τετραγωνικών κάπως στο πρόστιμο και αρκεί μόνο η ΥΔ?

Link to comment
Share on other sites

αν οι ιδιοκτητες εχουν ξεχωριστες ιδιοκτησιες (και δεν τις εχουν ολες εξ'αδιαιρετου) τοτε πρεπει να κανεις 3 δηλωσεις υποχρεωτικα. αν στον οροφο που ειναι ημιτελης η πραγματικοτητα συμφωνει με την αδεια τοτε προχωρας κανονικα αν δεν συμφωνει θα κανεις διαμερισματωση (τα 3 σε 1) , εσυ ελεγχεις το πολεοδομικο, το ιδιοκτησιακο ειναι δουλεια αλλου να το διορθωσει μετα. η καταληψη διαμερισματος σε κοινοχρηστο χωρο με ΥΔ η καταληψη κοινοχρηστου  σε διαμερισμα με αναλυτικο καντα τη γνωμη μου 

Link to comment
Share on other sites

οι δυο εχουν εξ αδιαιρετου υπόγειο, γ οροφο και δωμα. Ο τρίτος έχει α΄ οροφο και β΄.

 

Στο ισόγειο-πυλωτή υπαρχουν στη συσταση 4 θσα παρακολουθηματα διαμερισματων και ενας κλειστός χώρος σταθμευσης ενώ στην αδεια δειχνει τα ιδια αλλα μια λιγοτερη θσα.

 

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πλεον 2 κατοικίες,

 

Πρώτη κατοικιά:

Ο κλειστός χώρος σταθμευσής που συμφωνα με τη σύσταση ανήκει στους 2 ιδιοκτήτες, άλλαξε χρήση σε κατοικία με το ν.3843. Σε ξεχώριστη δήλωση του ν.3843 εχει γίνει αλλαγη χρήσης του υπόλοιπου τμήματος της κατοικίας από τους ιδιους που ηταν στην αδεια 1 θσα και κοινόχρηστος.

 

Δεύτερη κατοικία:

θέλω να τη δηλώσω με 4178  εχει καταλάβει 2 θσα και κοιν/στο συμφωνα με την άδεια.

Στη σύσταση όμως δειχνει στο χώρο της κατοικίας 3 θσα, οι 2 παρακολουθηματα 2 διαμερισμάτων του γ(είναιι ημιτελες ενιαιος) και την τρίτη που είναι παρακολουθημα διαμερισματος στον β. Το ένα στο β ειναι του τριτου ιδιοκτητη και και τα δυο είναι των δυο άλλων εξαδιαιρέτου. 

 

Πως ακριβώς θα τα δηλώσω αφού γίνεται οτι να ναι?

Πες οτι κανω 2 δηλώσεις μια απο τους ιδιοκτήτες για τους οροφους εξ αδιαιρετου και μια για τους ορόφους του τρίτου ιδιοκτήτη.

Με το ισόγειο πυλωτή τι κάνω που γίνεται αχταρμάς?

Η δεύτερη κατοικία που θέλουν να δηλώσουν οι 2 εξαδιαιρετου εχει καταλάβει παρακολουθήματα διαμερισμάτων και κοιν/στο που συμφωνα με τη συσταση το ενα ενήκει σε διαμερισμα του τρίτου?

 

Αρα γίνεται να δηλώσουν την κατοικία στο ισόγειο-πυλωτή οι 2 εξαδιαιρετου που θελουν με συναινεση του τρίτου αφού τα παρακολουθήματα τακτοποιούνται μαζί με τις αντιστοιχες οριζόντιες?

Εχω μια ιδιοκτησια των δυο εξ αδιαιρετου στον γ της οποίας τα δυο παρακολουθηματα θα ναι τμήμα της ισογειας κατοικιας και μια ιδιοκτησια του τρίτου στον β που το παρακολουθημα του θα ναι τμήμα της κατοικίας. Με το κομμάτι του κοινόχρηστου που χει καταληφθει απο την κατοικία?

Γι αυτό υπάρχει μια άποψη λοιπόν που λέει να γίνει μια ενιαία δηλωση ολου του ακινητου και απο τους 3 αγνοόντας τη συσταση και τα παρακολουθήματα.. :confused:

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

εδω λοιπον εχεις και σοβαρο ιδιοκτησιακο προβλημα γιατι αλλοι εχουν καταπατησει ιδιοκτησιες αλλων..θα σου προτεινα να συνεννοηθεις με συμ/φο για τροποποιηση συστασης και να ξεκαθαρισει το τι ανηκει σε ποιον. τουλαχιστον ελπιζω να τα δηλωνουν σωστα στο ε9, η λογικη της μια δηλωσης δεν με βρισκει συμφωνο. γενικα πιστευω οτι ο καθενας θα δηλωσει με 4178 οτι του ανηκει (ακομα και τμηματα κατοικιων που πατανε σε παρακολουθηματα) και με την τροποποιηση συστασης θα δωσει ο ενας στον αλλον για να καταληξει σε εναν το ακινητο (λογικα θα πληρωσει και φορο μεταβιβασης για τις αλλαξοκολιες)...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.