Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Με αφορμή τα παραπάνω, να ρωτήσω το εξής : Κάνω αυτοψία σε δύο γειτονικά ημιυπόγεια, τα οποία σύμφωνα με την άδεια (1967) είναι αποθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν χρήση και είναι, το ένα κενό και το άλλο έχει στιβαγμένα διάφορα πράγματα. Παρόλα αυτά, είναι φανερό ότι χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα ως κατάστημα το ένα και ως γραφείο το άλλο, μιας και έχουν και τις σχετικές υποδομές, wc, εσωτερική διαρρύθμιση, κάποια ξεχασμένα γραφεία και βιβλιοθήκες κ.λπ.. Σενάριο 1 : Ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται να διατηρήσει τις χρήσεις και θέλει να τα κρατήσει για αποθήκες. Θα έπαιρνε βεβαίωση δεδομένων των διαρρυθμίσεων και των wc ?, Σενάριο 2 : Ο ιδιοκτήτης θέλει να κρατήσει τις υφιστάμενες χρήσεις. Μπορώ να ρυθμίσω (έτσι κι αλλιώς έχει κι άλλες υπερβάσεις προς ρύθμιση) αλλαγή χρήσης ενώ δεν βλέπω αυτή τη στιγμή καμμία εγκατεστημένη χρήση ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα προβώ τελικά και αναγκαστικά σε τακτοποίηση διότι η συμβολαιογράφος η οποία θα συντάξει τη γονική παροχή αρνείται να το αναφέρει ως αποθήκη και θέλει να το περάσει με την ίδια χρήση (κατάστημα) που αναφέρεται στα παλαιά συμβόλαια. Ως προς το ποσοστό της υπέρβαση δόμησης χώρων μειωτικού συντελεστή (της αλλαγής χρήσης)  θα συγκρίνω την αυθαίρετη  επιφάνεια με τι ακριβώς? να αναφέρω οτι αντιστοιχούν χιλιοστά στην αποθήκη αλλά κρίνω ότι δεν είναι ορθό να πολ/στούν με την επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου έτσι ώστε να γίνει η σύγκριση διότι στην ουσία το γινόμενο μεταφράζεται σε δόμηση που  δε δικαιούται ο ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα. σε οικοδομή του 2002 για κατάστημα, το ισόγειο είναι όπως στην οικ. άδεια αλλά χρησιμοποιείται σαν γραφείο (μεσιτικό). υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. σε οικοδομή του 2002 για κατάστημα, το ισόγειο είναι όπως στην οικ. άδεια αλλά χρησιμοποιείται σαν γραφείο (μεσιτικό). υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση?

Όχι. Γραφεία (όχι ολα) και γενικα μη αδειοδοτουμενες χρήσεις, επιτρέπονται σε κτίριο με χρήση καταστήματος εν γένει
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι. Γραφεία (όχι ολα) και γενικα μη αδειοδοτουμενες χρήσεις, επιτρέπονται σε κτίριο με χρήση καταστήματος εν γένειε

ευχαριστώ, αυτό είναι με κάποιο άρθρο του ΝΟΚ?

Link to comment
Share on other sites

 σε οικοδομή του 2002 για κατάστημα, το ισόγειο είναι όπως στην οικ. άδεια αλλά χρησιμοποιείται σαν γραφείο (μεσιτικό). υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση?

Η χρήση καταστήματος είναι διαφορετική από τη χρήση γραφείων. Κύριες χρήσεις βεβαίως και οι δυο. Μήπως να έβαζες αλλαγή χρήσης από Κ.Χ σε Κ.Χ;

 

Παραθέτω τις δυο βασικές κατηγορίες χρήσεων βάσει του άρθρου 3 Κτιριοδομικού κανονισμού

 

 
      1.Η. ΕΜΠΟΡΙΟ: 
      Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όσα κτίρια ή τμήματα κτιρίων ή δομικά έργα χρησιμοποιούνται για την έκθεση ή και πώληση εμπορευμάτων, την περιποίηση ή καλλωπισμό ατόμων, την επιδιόρθωση ή άλλη επεξεργασία αγαθών, που δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία της βιομηχανίας - βιοτεχνίας. 
      Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και: 
      -Τα εμπορικά κέντρα 
      -Οι αγορές και υπεραγορές 
      -Τα καταστήματα 
      -Τα φαρμακεία 
      -Τα κουρεία και κομμωτήρια 
      -Τα ινστιτούτα γυμναστικής 
      -Τα μικρά καταστήματα επιδιόρθωσης ρούχων και υποδημάτων. 
 
      1.Θ. ΓΡΑΦΕΙΑ: 
      Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όσα κτίρια ή τμήματα κτιρίων χρησιμοποιούνται για πνευματικές ή διοικητικές δραστηριότητες δημόσιες ή ιδιωτικές ή για επιχειρηματικές δραστηριότητες, εφόσον δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία εμπορίου. 
      Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και: 
      -Τα γραφεία δημόσιων υπηρεσιών. 
      -Τα γραφεία τοπικής αυτοδιοίκησης 
      -Οι βιβλιοθήκες 
      -Τα γραφεία επιχειρήσεων 
      -Τα γραφεία ελεύθερων επαγγελματιών 
      -Οι τράπεζες μικτού εμβαδού μικρότερου των 70 τετρ.μέτρων. 
Link to comment
Share on other sites

Η χρήση του καταστήματος είναι δυσμενέστερη από αυτή του γραφείου και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε θέμα αλλαγής χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά εξετάζονται οι αυθαιρεσίες σε σχέση με το τι προέβλεπε η άδεια,διότι με την ίδια λογική στο ν. 4495 έχουν υπάρξει εργασίες που πριν θεωρούνταν αυθαίρετες, ενώ  με βάση τον τρέχοντα νόμο δεν θα απαιτούν άδεια. Παρόμοιο λοιπόν θέμα η αλλαγή χρήσης που πολύ σωστά λες ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μετά την ισχύ ΝΟΚ απαιτείται μόνο όταν διαφοροποιείται η ΗΜ εγκατάσταση και όταν επέλθουν αλλαγές στο Δ κάλυψης, θέσεις στάθμευσης, φορτία.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.