Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α23] Διαφορετική διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Μία δήλωση κάνεις που αφορά την οριζόντια ιδιοκτησία " ενιαίο διαμέρισμα ". Αν η μόνη παράβαση είναι ο διαχωρισμός του ισογείου, κάνεις αλλαγή διαμερισμάτωσης.  Γιατί να κάνεις δύο δηλώσεις αν συμβολαιογραφικά έχεις μόνο μία ιδιοκτησία ? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο συμβόλαιο φαίνονται ως μια ιδιοκτησία το ισόγειο ενιαίο και ως άλλη ιδιοκτησία το υπόγειο. Ίσως και για αυτό να έχω κάποιες αμφιβολίες για το πως να το περάσω ως μια δήλωση ή ως δυο. Βέβαια, ως ένας ιδιοκτήτης θα μπορούσα να κάνω μια δήλωση και να έχω ως λοιπή παράβαση με αναλυτικό το διαχωρισμό του καταστήματος και τη συνένωση του ενός με το υπόγειο. 

Link to comment
Share on other sites

Οπότε χρειάζεσαι διαμερισμάτωση για το ισόγειο όπως προανέφερε ο Νικ. Αν το άλλο τμήμα ενώθηκε με διάνοιξη οπής με το υπόγειο, η παράβαση θα είναι η διάνοιξη οπής, οπότε με αναλυτικό. Κάπου γράφεις για κατασκευή w.c. Θα το συμπεριλάβεις και αυτό στον αναλυτικό. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

paidia kalhspera! thelw na rwthsw, exw mia metatropi exwsth se apothiki kai mia diamerismatwsi, evala sto ena fullo katagrafhs to ena kai sto allo to allo, xwris na exw valei kati stis loipes paravaseis, kai mou vgazei prostimo ap to ena 285  kai sto allo 500 antistoixa?

an valw "1" stis loipes paravaseis, auxanetai sun 500. dld 1285 anti gia 785, poio einai to swsto?? exw loiph paravash?

Τα greeklish απαγορεύονται τόσο στο κείμενο το μηνύματος όσο και στον τίτλο αυτού, οπότε παρακαλώ διορθώστε το μήνυμά σας μέσω της επεξεργασίας. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΥΠΟΓΕΙΟ πολυκατοικιας

Εχω 2 ΑΠΟΘΗΚΕΣ, η καθεμια ανεξαρτητη οριζοντια ιδιοκτησια με χιλιοστα (δηλαδή δεν είναι παρακολουθήματα).

Και οι 2 εχουν διαφορετικες διαστασεις σε σχεση με οικοδομικη αδεια. (εχουν γινει στο υπογειο συνενώσεις αποθηκών κλπ) (υπαρχει σχεδιο στην συσταση οποτε δεν τίθεται θεμα συναίνεσης)

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: 

Κανω υποχρεωτικα 2 δηλωσεις και πληρωνω 2  500αρικα?

Η μηπως μπορω να κανω 1 δηλωση και πληρωσω 1 500αρικο και στα Σχολια να αναφερω ότι η ΔΔ αφορα και τις 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες?

(στη συνεχεια θα εκδωσω βεβαιωση μηχανικου για την 2η αποθηκη που θα λεει στα σχολια ότι η ΔΔ που την αφορα εχει ρυθμιστεί στην δηλωση ν.4178 με Α/Α.......)

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Δημοσίευση 10 Ιούνιος 2015 - 09:49

 

 

 

Παραθέτω απόσπασμα από τις οδηγίες χρήσης του ΤΕΕ:

16. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ

Με βάση την παρ. 10 του άρθρου 23 Ν. 4178/2013, στην περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης πληρώνονται 500 ευρώ πρόστιμο και όχι παράβολο.

Όταν η διαμερισμάτωση είναι η μοναδική παράβαση, επιλέγετε το αντίστοιχο πεδίο του ΦΚ και κατά την υποβολή της δήλωσης εκδίδεται μόνο η πληρωμή του τέλους ανταπόδοσης. Μετά την εξόφλησή του, η εντολή πληρωμής του προστίμου θα εμφανιστεί κατά την προώθηση σε «Υπαγωγή».  

Σε περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης μαζί με άλλες αυθαιρεσίες, καταβάλλεται το παράβολο που αντιστοιχεί στις υπόλοιπες αυθαιρεσίες και το πρόστιμο των 500 ευρώ για την διαμερισμάτωση, προστίθεται στο συνολικό πρόστιμο.

Για να γίνει αυτό, η διαμερισμάτωση δηλώνεται ως 1 λοιπή παράβαση, χωρίς να κάνετε αναλυτικό προϋπολογισμό. Μπορείτε να δηλώσετε σε χωριστό ΦΚ τη λοιπή παράβαση της Διαμερισμάτωσης, αναγράφοντας στην περιγραφή του "ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ".

Η διαμερισμάτωση αφορά το σύνολο του ορόφου, οπότε μπορεί να γίνει μια δήλωση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη. Εάν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ιδιοκτητών, μπορεί να δοθεί βεβαίωση μεταβίβασης και για άλλη ιδιοκτησία. Στη περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να εκδώσετε χωριστή βεβαίωση, αναφέροντας στη τεχνική περιγραφή τον α/α της δήλωσης αυθαιρέτου που ρυθμίστηκε η διαμερισμάτωση.

 

βλ. και Εγκύκλιο 3 του ΥΠΕΚΑ (1/10/2013), Παράρτημα 1, Διευκρινίσεις κατ’ άρθρο  α/α 62.

62)   Παρ.  10  :  Καταβάλλεται  παράβολο  500  ευρώ  ανά  όροφο  και  την  αίτηση  υποβάλλει 
οποιοσδήποτε ενδιαφερόµενος ιδιοκτήτης διαµερίσµατος. Σε περίπτωση που η αποτύπωση 
του ορόφου έχει γίνει µε τη συναίνεση των λοιπών ιδιοκτητών διαµερισµάτων του ορόφου η 
υπαγωγή καλύπτει και αυτούς. 

Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο Pavlos33: 10 Ιούνιος 2015 - 09:50

 
Link to comment
Share on other sites

Dimitris

Ευχαριστω για την απαντηση.

Τα εχω διαβασει ολ'αυτα. Η απορια μου προκυπτει από τα εξης θεματα:

 

1.  Μεχρι τωρα μου ειχε τυχει να εχω 2 δηλωσεις του ν.4178 με αυθαιρεσίες και όχι 1 δηλωση με αυθαιρεσια και 1 απλη βεβαιωση (στα σχολια της οποιας θα κανω χρηση της μιας και μοναδικης δηλωσης αυθαιρεσιών).

2.  Αυτό που λεει στην Εγκυκλιο 3 δεν με ικανοποιει πλήρως γιατι δεν μπορω να καταλαβω αν εννοει ότι είναι υποχρεωτικο να γινει αποτυπωση του συνολου των ιδιοκτησιών του οροφου ή του συνολο των ιδιοκτησιών της κατοχης μου στον ιδιο οροφο.

Μαλλον είναι το 2ο και αρκει να κανω μια μονο δηλωση, αλλα θελω ν'ακουσω και τη γνωμη σας.

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις μια δήλωση διαμερισμάτωσης αποτυπώνοντας τις αποθήκες με τις οποίες ασχολείσαι και ολοκληρώνοντας την κάτοψη με το περίγραμμα του υπογείου. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αποτυπώσεις όλη την κάτοψη του υπογείου, εκτός και αν πληρώνεσαι γι αυτό από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες.

Αν λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που έχουν τη μια αποθήκη ο καθένας, κάνεις μια δήλωση στο όνομα ενός ιδιοκτήτη. Ο άλλος ιδιοκτήτης έχει δώσει συναίνεση (και προφανώς συμμετέχει και στα μισά έξοδα), οπότε όταν ο ιδιοκτήτης αυτός θελήσει βεβαίωση για μεταβίβαση, θα δώσεις τη βεβαίωση και στα σχόλια θα αναφέρεις τη δήλωση που έκανες για τον άλλον, τον Α/Α κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.