Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α23] Διαφορετική διαμερισμάτωση


Recommended Posts

μπααα..μακαρι να ταν ετσι το σεναριο...

 Ο γνωστος ειναι μηχανικός..

 

ναι...

αλλά δεν διαβαζει το φορουμ...

 

ετσι στειλτου χαιρετισματα... :mrgreen:

 

[και να του δοσει  αυτός   όσες βεβαιωσεις θελει]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημερα, πελατης εχει μια τριοροφη οικοδομη 100% δικη του και χωρις ΟΙ . ειναι τρια οροφοδιαμερισματα χτισμενα απο το 1967 το ισογειο, εως το 1972 ο Β οροφος. ολα εχουν οικοδομικη αδεια. Στην αυτοψια βρηκα:

επεκταση εξωστη στο ισογειο, αλλαγη θεσης Wc και κουζινας στο ισογειο, μετατοπιση τοιχου ενος δωματιου στον Α οροφο και κατασκευη ενος Wc σε δωματιο στον Β οροφο. Επειδη δεν υπαρχει οριζοντια συσταση, μπορουν ολα αυτα να μπουν ως μια ΠΠ στο 4178?

Link to comment
Share on other sites

Πέραν της αυθαίρετης επέκτασης του εξώστη που αποτελεί αυθαιρεσία, τα υπόλοιπα που περιγράφεις μοιάζουν για αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης, η οποία δεν συνιστά αυθαιρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4178/13. Η μετατόπιση τοίχου στον Α όροφο και η κατασκευή w.c στο Β όροφο έχουν γίνει εντός των εγκεκριμένων κατόψεων ή κατ επέκταση αυτών?

Μάλλον με τα αρχικά "ΠΠ" εννοείς "ΛΠ" (Λοιπή Παράβαση)?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, η μετατοπιση του τοιχου κ το wc εχουν γινει εντος των εγκεκριμενων κατοψεων. Λοιπη παραβαση - κατηγορια 3 εννοω... Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Μην μπερδεύεσαι. 

Άλλο πράγμα είναι οι λοιπές παραβάσεις οι οποίες προκύπτουν μέσω αναλυτικού προυπολογισμού (1 Λ.Π αντιστοιχεί σε προυπολογισμό έως 15.000 Ε) και άλλο πράγμα είναι οι παραβάσεις κατηγορίας 3.

Έτσι όπως τα περιγράφεις ο εξώστης αποτελεί αυθαιρεσία και τα υπόλοιπα διαφαίνονται να είναι αλλαγές εσωτερικής διαρρύθμισης. Αν όμως θέλεις να δηλώσεις και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις κανείς δε στο απαγορεύει. Ο νόμος πάντως τις εξαιρεί.

Επειδή ο εξώστης τεκμαίρεται, λόγω της άρρηκτης σύνδεσης με τον Φ.Ο του κτιρίου, ότι έχει κατασκευαστεί προ 75 μπορείς είτε να τον υπολογίσεις ως 1 Λ.Π κατηγορίας 1 ή ακόμα και κατηγορία 3 (εξώστης προ ΓΟΚ 85 χωρίς να ισχύει το όριο του 10% του εδαφίου δ της κατηγορίας 3).

Καταλήγεις στο ίδιο πρόστιμο με τη διαφορά ότι η κατηγορία 3 δεν απαιτεί κατόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχασα να αναφερω οτι σε ενα δωματιο του Α οροφου υπαρχει παραθυρο σε τοιχο που βρισκεται στο οριο του οικοπεδου, το οποιο φυσικα δεν υπαρχει στην αδεια. Αυτο πως μπορει να υπαχθει?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Έχω περίπτωση ισόγειου καταστήματος με υπόγειο που στην άδεια φαίνεται ως τρία διαφορετικά.Οι διαφορές με βάση την άδεια είναι ότι έχει ένα  wc αντί για τρία και μία σκάλα για το υπόγειο. Η περίπτωση αυτή θεωρείται διαφορετική διαμερισμάτωση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.