Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Το κτίριο Β υποθέτω ότι κατασκευάστηκε σε επαφή με το Α και κάποια στιγμή γκρέμισαν τον παλιό τοίχο του προ 55 ισογείου και μεγάλωσαν το κατάστημα προς την πλευρά του κτιρίου Α. -ΝΑΙ

Δεν μας αναφέρεις αν υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. - ΣΤΟ Ε9 αναφέρεται ξεχωριστά κάθε όροφος-κατοικία, ωστόσο δεν έχω στα χέρια μου κάποιο συμβόλαιο ή κάποιο χαρτί που να αναφέρεται σε σύσταση Ο.Ι. 

Το κρίσιμο λεκτικό στη βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης είναι ότι ο χώρος ο οποίος προορίζεται για κατάστημα είναι νόμιμος.

 

Από άποψη διαρρύθμισης (ή διαμερισμάτωσης ανάλογα με το αν υπάρχουν Ο.Ι) υπάρχει θέμα. - Αν θέλεις εξήγησε μου τι εννοείς. Το ερώτημα του dimitris GM νομίζω είναι σωστό όσον αφορά τμήμα της Ο.Ι και όχι ολόκληρης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

4όροφο κτίριο κατοικιών με ισόγεια καταστήματα. 

 

Το κτίριο είναι με άδεια της 20/03/1955, στην οποία το ισόγειο έχει χρήση καταστήματος. Η σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών έγινε το 1972 οπότε και δημιουργήθηκαν 4 ισόγεια καταστήματα. Πριν το 1972 δεν γνωρίζω τι έδειχνε η άδεια καθώς ο φάκελος έχει πολτοποιηθεί.

 

Εγώ σήμερα μπορώ να δώσω βεβαίωση κύριας χρήσης για ένα από τα καταστήματα ή πρέπει να γίνει Διαμερισμάτωση στον όροφο ? 

 

10. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. 

 

Εγώ θεωρώ ότι το 1955 ούτε μελέτες μηχανολογικές υπήρχαν, (κάνω λάθος ?), αλλά και επειδή είμαι προ της 30/11/1955 σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.4178/13 μπορώ να θεωρήσω ότι η αλλαγή διαρρύθμισης του ορόφου έγινε τότε και να είμαι καλλυμένος.

Link to comment
Share on other sites

και διατί να    "θεωρησεις" οτι εχεις "αλλαγη διαρρυθμισης"????

 

 Μπορει και εξ αρχης ..."ετσι"  να ηταν  χωρισμενο...σε 4 καταστηματα... :smile:

 

υγ

δες  στο συμβολαιο της συστασης του 1972

 

εκει περιγραφει τα καταστηματα και σιγουρα κατι αναφερει για το ιστορικο  της δημιουργιας τους..

 

- αν προερχονται απο  "διαχωρισμο" ενος μεγαλυτερου

 

-  ή αν δηλωνουν οτι "ειχαν 4 καταστηματα" και συστηνουν ΟΙ με το "1" να  εχει ...τμ και....χιλιοστα...το "2"  επίσης κλπκλπ.

 

 

υγ

δες και τα "υλικα" των διαχωριστικών τοιχων....

"κατι" αποδειχνουν και αυτά...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μετά από ερώτηση στην τοπική πολεοδομία η απάντηση ήταν ότι η περίπτωση μου δεν μπορεί να πάει με ΝΟΚ, θα μπει στον 4178 με διαφορετική διαμερισμάτωση και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για την συνένωση.

-Λογικά θα πρέπει να βάλω μία ακόμη παράβαση

-ΥΔ θα βάλω την διαφορά από όσο θα έπρεπε να είναι και πόσο είναι σήμερα, άσχετα αν ένα τμήμα έγινε αποθήκη. Το κατάστημα με ενδιαφέρει σε αυτή την δήλωση.

-Κατηγορία 2 ή 4 ανάλογα με τις αποδείξεις που θα βρω.

Link to comment
Share on other sites

αυτο  ειπαν....

 

αλλα....δεν εξηγουν πώς και με ποια διαταξη μπορουμε να εχουμε

"διαφορετικη διαμερισματωση οροφου"

 

οταν εχουμε δυο κτιρια...  ανεξαρτητα μεν....  "εν επαφη"  δε...

 

πλήν...."ετσι ειπαν"

 

το πιο απλο  θα ηταν μια "καθαιρεση¨μεσοτοιχιας".......και τπτ αλλο...

Link to comment
Share on other sites

Πως θα σας φαινόταν το παρακάτω:

Σε καταστήματα ΔΕΝ υπάρχει διαμερισμάτωση, γιατί δεν είναι διαμερίσματα....

  • Like 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μια επειγουσα βοηθεια...

 

Ανεβαζω ενα σχεδιαγραμμα οπου το μωβ χρωμα ειναι το εγκεκριμενο περιγραμμα του διαμερισματος και με σιελ η επισημαντη των αυθαιρετων κατασκευων.

 

Το θεμα μου αναφορικα με το εν λογω Topic εχει να κανει με τη μετατοπιση του φωταγωγου που φαινεται πανω δεξια και με το τριγωνικο τμηματακι που καταλαμβανεται απο τον κοινοχρηστο διαδρομο.

 

Αφηνοντας στην ακρη το θεμα των συναινεσεων για την καταληψη του κοινοχρηστου, οι οποιες και απαιτουνται, θελω να μου εξηγησετε τα εξης....

 

  1. Η μετατοπιση του φωταγωγου, ο οποιος φαινεται να διατηρει της διαστασεις του απλα ειναι μετατοπισμενος προς τα δεξια, τακτοποιειται ως διαμερισματωση? Προφανως μιλαμε για κατηγορια 1 (κτηριο του 62) μιας και ο φερων οργανισμος εχει οπη απο πανω ως κατω, ιδιων διαστασεων και βασει εγκυκλιου μου διδεται η δυνατοτητα να χρησιμοποιησω ως παλαιοτητα την παλαιοτητα της κατασκευης
  2. Η καταληψη του κοινοχρηστου τακτοποιειται ως διαμερισματωση επισης η ως ΥΔΚΧ? Ειχα την εντυπωση πως τακτοποιειται ως ΥΔΚΧ γιατι καταλαμβανεται τμημα που ναι μεν εχει προσμετρηθει στη δομηση αλλα δεν ανηκε ποτε στη δομηση του διαμερισματος μου....

Απο το ΤΕΕ ΤΚΜ με ενημερωσαν πως τους ειπαν απο ΥΠΕΚΑ ΡΗΤΑ οτι οποιαδηποτε διαταραχη των οριων του διαμερισματος ειτε με κοινοχρηστους ειτε με αλλα διαμερισματα τακτοποιειται ως διαμερισματωση και ΥΔΚΧ βαζουμε μονον οταν εχουμε καταληψη τμηματος εκτος νομιμου περιγραμματος...

 

Αποψεις?

 

Ευχαριστω!

post-47080-0-97709300-1414703547_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραια... θελει ΥΔΚΧ ο,τι ειναι στο κενο.

Και ο,τι χανω απο τη μετατοπιση? Απλα το αναφερω?

 

Για τον κοινοχρηστο αποψη?

 

Το κενο του φωταγωγου εχει μετρησει και σε καλυψη και σε ογκο, τοτε, βασει ΓΟΚ 55

 

Το θεμα μου εν προκειμενω ειναι οτι την παλαιοτητα του φωταγωγου καλλιστα την τεκμηριωνω απο το ΦΟ, ενω το τριγωνακι οχι....

Οποτε αν η μετατοπιση του φωταγωγου παει ως διαμερισματωση, μπαινει κατηγορια 1 και συμψηφιζεται με την αλλη κατηγορια 1 που εχω μπροστα, στον εξωστη, χωρις να προσαυξανει το προστιμο, με τον κοινοχρηστο να δινει ελαχιστο προστιμο και να μην ειναι αξιο λογου....

Ενω αν και τα δυο πανε με διαμερισματωση, ενδεχομενως δε θα μπορεσω να στηριξω και για τα δυο την Κατηγορια 1 και να αναγκαστω να αυξησω το προστιμο απο 500€ σε 800€

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.