Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α23] Διαφορετική διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Η επέκταση διαμερίσματος σε σχέση με το όμορο καλύπτεται από το νόμο με ειδική περίπτωση διαμερισμάτωσης. 1 παράβαση--500 ευρώ και αφορά σε όλο τον όροφο. Αν δεν είχαμε το "πάτημα" αυτό θα σκεφτόμασταν ενδεχομένως με παρόμοιο τρόπο όσο αφορά στον υπολογισμό προστίμου.

Η άποψη της επέκτασης διαμερίσματος σε κοινόχρηστο χώρο είναι αυτή που αναφέρουμε παραπάνω ο Δημήτρης και εγώ.

 

Πολύ σωστά κι εγώ συμφωνώ μαζί σας!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας,

 

Αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σε κάτι γιατι κοντευω να τρελλαθω..

Εχω μια υπόθεση στην οποία ο πελάτης μου θέλει να πουλήσει ένα διαμέρισμα το οποίο έχει διαφορετική διαμερισμάτωση (άλλα όρια σε σχεση με το διπλανο)  και αλλαγη στα τετραγωνικα (απο 78 που ήταν στα σχέδια άδειας, ειναι 82) και ταυτόχρονα το διπλανό του διαμέρισμα που ανήκει σε διαφορετικό ιδιοκτήτη έχει καταλάβει κοινόχρηστο. Θα κάνω μία δήλωση για τον πελάτη μου η οποία θα αφορά το δικό του διαμέρισμα μόνο και θα τακτοποιήσω με διαφορετική διαμερισμάτωση ή θα πρέπει υποχρεωτικα να συμπεριλάβω και τον διπλανό που σημαίνει ότι θα πρεπει να του τακτοποιήσω και την κατάληψη του κοινοχρήστου και να τα πληρώσει ο πελάτης μου (αφου ο διπλανος δε θελει να πληρώσει τιποτα) ? Γίνεται σε μία δήλωση να μπούν διαφορετικοι ιδιοκτήτες? Αν ναι, πως το κάνω, με τα ποσοστά στους ιδιοκτήτες?

Να σημειώσω ότι αυτός που θα το αγοράσει θέλει να διορθωθούν και τα συμβόλαια και η σύσταση.
 
Ευχαριστώ πολύ
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει υποχρέωση να ρυθμιστεί το όμορο διαμέρισμα.

Εσύ εξετάζεις το μεταβιβαζόμενο και κάνεις μια δήλωση για τον πελάτη σου και μόνο. Η διαμερισμάτωση, εφόσον θέλει και ο διπλανός ιδιοκτήτης (και συνεισφέρει στα χρήματα) μπορεί να καλύπτει και τον ίδιο. Αν όχι ας κάνει και αυτός το ίδιο, όταν θελήσει να μεταβιβάσει. Θα έχει πληρωθεί δυο φορές, κάτι που θα μπορούσε να έχει πληρωθεί μια φορά. Για την κατάληψη Κ.Χ του δίπλα, επίσης δεν ασχολείσαι.

Σχετικά με τη μεταβίβαση, μετά την τακτοποίηση γίνεται. Ο συμβολαιογράφος θα μνημονεύσει τη νέα τακτοποιημένη επιφάνεια με βάση τη δική σου δήλωση και τη βεβαίωση μεταβίβασης.

Για την αλλαγή σύστασης που λες, αφενός δεν εμπλέκεσαι, αφετέρου απαιτείται συμφωνία του συνόλου των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας. 

 

Υ.Γ Πραγματικά δεν αξίζει να "τρελαθείς" για κανένα αυθαίρετο και γενικότερα για τίποτα. 

Link to comment
Share on other sites

Αχ, ευχαριστω,

 

Το θέμα είναι να τους "κανει" η βεβαίωση που θα δώσω, γιατί διαφορετικά μετα εμένα θα κυνηγάνε! Μάλλον αυτό θα κάνω πάντως..

 

Υ.Γ.: Εχεις απόλυτο δίκιο!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει θέμα αν τους "κάνει" ή δεν τους "¨κάνει". Η βεβαίωση νομιμότητας για μεταβίβαση είναι μια και είναι αυτή που θα εκδόσεις από το σύστημα αυθαιρέτων. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά άλλων.  Κανείς δεν πρόκειται να σε κυνηγάει αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Μεταφερω το ιδιο post κι εδω, μηπως κριθει πιο αρμοδιο το Topic

 

Σε περιπτωση μετατοπισης τυου κλιμακοστασιου της οικοδομης σε αλλη θεση, διατηρωντας τις διαστασεις του, απο την οποια ομως μετατοπιση ωφελουμαι εγω μερικως και ζημιωνεται ετερο διαμερισμα, χρειαζομαι συναινεσεις για να τακτοποιησω διαμερισματωση?

 

Εν προκειμενω το κλιμακοστασιο μεγαλωσε κατα 30εκ εις βαρος του διαμερισματος μου στη μια του διασταση και μετατοπιστηκε 50εκ προς το αριστερο διαμερισμα, με τη μετατοπιση να συμπαρασυρει κι εμενα.

Link to comment
Share on other sites

Συνδυασμός κατηγορίας 2 και διαμερισμάτωσης

Καλησπέρα, σε μία δήλωση έχω δύο αυθαιρεσίες: α) Υ.Δ.Β.Χ. προ του 1983 και β)1 διαμερισμάτωση που δε μπορώ να αποδείξω παλαιότητα οπότε τη δηλώνω ως Κατηγορία 5.

Ερώτηση:

Μπορώ να δηλώσω το (α) σαν κατηγορία 2 ή αναγκαστικά πάει Κατηγορία 5 με παλαιότητα προ 1983?

(η κατηγορία 4 δεν παίζει λόγω υ.δ.>100%)

Link to comment
Share on other sites

για τα υπολοιπα δξ....

 

αλλα για την διαμερισματωση ποια ειναι η δυσκολια???
ειτε περιεχεται στα συμβολαια που εκαναν...αρα προκυπτει ο  χρονος κατασκευης...

 

ειτε εσυ βλεπεις οτι τα πατωματα ειναι συνεχομενα...τα υδραυλικα  επισης...τα  ηλεκτρολογικα ομοιως...

 

καιαιαιιι   τι δηλωνουν στα Ε9 ...Ε2...Ε1  κλπκλπ  χαρτια τους,  εδω και τοσα χρονια...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχω δύο ιδιοκτήτες εκ των οποίων ο καθένας έχει το δικό του κατάστημα που φαίνεται στο Ε9 από το 1965 (ταυτίζεται με ημ/νία έκδοσης ο.α.). Τελικά όμως τα δύο καταστήματα έχουν γίνει ένα. Συν ότι υπάρχει υπόγειο που δε φαίνεται στην άδεια και φυσικά το δηλώνω με παλαιότητα προ 83 αλλά θα ήθελα να το βάλω κατηγορία 2.  Τη διαμερισμάτωση δε μπορώ να τη βάλω κατ.2 διότι παντού τα δηλώνουν σαν χωριστά καταστήματα....κι ας έγινε η συνένωση προ αμνημονεύτων...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.