Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α23] Διαφορετική διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Μα αυτό δεν σου λύνει το πρόβλημα. Αφού έχεις κατάληψη κοινόχρηστου τμήματος, θα πρέπει να την ρυθμίσεις. Χρησιμοποιώντας το σχέδιο της σύστασης είσαι οκ ως προς την συναίνεση για τα 50 από τα 60 εκ της κατάληψης. Τα 50εκ τα βλέπεις καθαρά στο σχέδιο της σύστασης ή..... μπορεί και να είναι 60 ? Έχει διάσταση ή το πήρες μετρικά ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρόκειται για μία οικοδομική άδεια με σχέδια με ελάχιστες διαστάσεις που δε συμφωνούν με την κλίμακα...οι κατόψεις των ορόφων δείχνουν ορθογωνισμένα τα πάντα, με πλευρές διαφορετικές από του οικοπέδου (που μόνο κάθετες μεταξύ του δεν είναι)...με αναθεώρηση αδείας που θα έπρεπε να έχει σωστά σχέδια και δεν έχει...με σύσταση που άλλο εμβαδόν λέει κι άλλο εμβαδόν βγάζεις από το σχέδιο που τη συνοδεύει... και να φανταστείτε ότι πήγα για μια Βεβαίωση μηχανικού, χαχαχαχα. Σκέφτομαι ότι επειδή πρόκειται για διαμέρισμα προ 1975, άρα Κατηγορία 1, να μην το παιδέψω άλλο....να κάνω την κάτοψή μου όπως ακριβώς τη μέτρησα κι από εκεί και πέρα να πω στην τεχνική έκθεση ότι η κάτοψη της σύστασης δείχνει ότι το διαμέρισμα έχει επεκταθεί προς το διπλανό διαμέρισμα αλλά και προς το κοινόχρηστο διάδρομο (και γενικότερα δείχνει ένα μεγαλύτερο κτίριο, όχι απλά διαμέρισμα) οπότε θεωρώ ότι έχω συναίνεση αλλά από την άλλη δεν θεωρώ ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν σχέδιο διότι αν μετρήσεις κανείς το διαμέρισμα πα΄νω σε αυτό βγ'αζει 83 τμ κι όχι 80 τμ που αναφέρει το σύμβόλαιο της σύστασης. Αυτά  :shock:  

Υ.Γ.

Δημήτρη πλάκα κάνεις? Γιατί ένας μισθωτός με ένα διαμερισματάκι με αυθαιρεσία που δεν την είχε πάρει και χαμπάρι  και με πρόστιμο ας πούμε 500 ευρω να δεχτεί να πληρώσει πολύ παραπάνω ένα μηχανικό για να κάνει έρευνα που απαιτεί το λιγότερο ένα εξαρτημένο τοπογραφικό και αναλυτικές μετρήσεις ....? Δεν ξέρω είναι απογοητευτικά τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ, δεν πρέπει να βγάλεις εσύ το φίδι από την τρύπα επειδή ο μισθωτός έχει αυθαιρεσίες στο διαμερισματάκι του. Πως δηλαδή θα θεωρήσεις ότι υπάρχει συναίνεση για την κατάληψη κοινοχρήστων ? Αν μπορείς να ισχυριστείς ότι η κατάληψη δείχνει σωστή στο σχέδιο της σύστασης, έχει καλώς. Αλλιώς, παίρνεις μια δυσανάλογα μεγάλη ευθύνη με αυτό που σκοπεύεις να κάνεις. 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάαααρα πολύ που ασχοληθήκατε με την υπόθεσή μου, δυστυχώς έχει και πολλά άλλα παράξενα τα οποία δεν έχει νόημα να συζητηθούν...., δε θα σας βάλω να βγάλετε εσείς το φίδι από την τρύπα...μου δώσατε κάποιες χρήσιμες σκέψεις, από εδώ και πέρα πρέπει να δω μόνη μου πώς θα κινηθώ...κι ο Θεός βοηθός :|  :|  :|

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Σε τριόροφη οικοδομή (1973) με κατοικίες στους 2 ορόφους και στο ισόγειο

2 καταστήματα έχω κάνει περαιωμένη ρύθμιση για κάποιες υπερβάσεις στο δώμα και στον ακάλυπτο.

 

Στα 2 καταστήματα, το ένα μεγάλωσε εις βάρος του άλλου και ως WC κάλυψε τον φωταγωγό.(όπως φαίνεται στην φωτό)

 

Πως δηλώνεται αυτή η αυθαιρεσία;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

post-28847-0-62473500-1511601735_thumb.jpg

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στο ακίνητο υπάρχει πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας;

Αναφέρεις για περαιωμένη δήλωση. Αυτή αφορά το Ν. 4495/17 ή Ν. 4178/13;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ  Μόνο πράξη αποδοχής κληρονομιάς
Ν. 4178/13;

 

 

 

Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ (το μήνυμά σας έχει τροποιηθεί)
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

τι λεει η αδεια?

τι λεει το συμβολαιο?

 

 

εκ πρωτης οψεως εχεις

- μια επεκταση σε κοινοχρηστο [μαλλον  εχεις τις προυποθεσεις του 98 παρ. 5α]

 

- και μια διαμερισματωση [μαλλον]

 

η αποδοχη πότε εγινε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.