Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορίες αυθαιρέτων (γενικά)


Recommended Posts

ευχαριστω για την ολοκληρωμενη απαντηση pavlos33

Πραγματι δεν δειχνει για προ 55...αλλα για του 70-80

Θα δω τι εχουν στο Ε9....αν δεν εχουν....θα βάλουν!!!

Οποτε θα εχω ΥΔ, ΥΚ και υπερβαση Δ

τι κατηγορια?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

(...)

τι κατηγορια?

 

(...)

Η κατηγορία θα εξαρτηθεί από την παλαιότητα και τη συνολική υπέρβαση σε σχέση με τα προβλεπόμενα, από την άδεια,να υλοποιηθούν.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γινεται  τακτοποιηση μιας ραμπας ανελκυσης καθελκυσης μικρων σκαφων μεσα σε χερσαι ζωνη λιμενα κατασκευασμενη προ του 1997.σε τι κατηγορια μπαινει?3 η 5?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, η κατηγορία 3 βάσει του άρθρου 9 αφορά συγκεκριμένες αυθαιρεσίες στις οποίες δεν ανήκει η ράμπα. Άρα θα υπολογιστεί ως λοιπή πολεοδομική παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό. Αν μιλάμε για παλαιότητα το ΄97 ή έστω κάπου εκεί κοντά επίσης αποκλείονται οι κατ.1 (πριν το '75) και κατ.2 (πριν το '83). Έτσι μένουν οι κατ. 4 ή 5 και επειδή λογικά θα υπάρχει κάποια οικ. άδεια η οποία θα αφορά τα κτίσματα του λιμένα η κατηγορία είναι 4 (η κατ.5 αφορά την περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια).

Link to comment
Share on other sites

Xρήσιμο θα ήταν να μας πει η Μάρθα, τη διαδικασία με την οποία ο ιδιώτης μηχανικός μπορεί να αναλάβει ρύθμιση για αυθαιρεσία, σε χώρο που διαχειρίζεται κάποιο νομικό πρόσωπο Δ.Δ ή γενικότερα δημόσια υπηρεσία. Εκτός και αν συζητάμε για κάποια επιχείρηση που κάνει χρήση εγκαταστάσεων του λιμένα, όπως η ράμπα καθέλκυσης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλημέρα,

 

θέλω να δηλώσω ένα ανοιχτό υπόστεγο ως μια "λοιπές πολ/κές παραβάσεις" και μου ζητάει κατηγορία αυθαιρεσίας. Βάζω δοκιμαστικά την 4 (γιατί δεν είναι προ του 83 έτσι κι αλλιώς) και μου βγάζει 11 δικαιολογητικά για ένα υπόστεγο και μέσα σε όλα αυτά και κατόψεις τομές και ΔΕΔΟΤΑ!! Προφανώς κάπου κάνω λάθος... Γνωρίζει κάποιος σε ποια κατηγορία υπάγονται αυτές οι λοιπές πολ/κές παραβάσεις?

 

Ευχαριστώ

Edited by manolis_tripsianis
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε μη διπλοποστάρεις το ερώτημα γιατί χάνονται οι απαντήσεις έτσι.

Στο ερώτημα σου έχει απαντήσει ο Άκης εδώ--->http://www.michanikos.gr/topic/36095-%CE%B118-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%BB-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/page-43 στο #423

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! Θα ήθελα μια επεξήγηση γιατι πραγματικά έχω μπερδευτεί.

Για κατοικία εκτός σχεδίου επιφάνειας 67τμ με υπόγειο 26τμ είναιη μοναδική που εμφανίζεται στο Ε9.

Στο Ε1 είναι δηλωμέενη δευτερεύουσα κατοικία! Στο είδος χρήσης θα πρέπει να βάλω Κυρια και μοναδική κατοικία ή Άλλη κατοικία

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι η κύρια κατοικία πως θα βάλεις "κύρια και μοναδική"? Οι ενδείξεις λένε να βάλεις "άλλη κατοικία"

Όμως μήπως πρέπει να συζητηθεί το θέμα με πελάτη και λογιστή?

Στο Ε1 μπορούν να κάνουν μεταβολή και να τη δηλώσουν ως κύρια κατοικία, εφόσον θέλουν. Το θέμα είναι αν αυτή θα αποτελεί και την μοναδική για να λάβει την έκπτωση. Αν δεν αποτελεί μοναδική κατοικία δεν έχει νόημα η μεταβολή.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.Σε μία οικοδομή με οικοδομική άδεια έχει γίνει ένα αυθαίρετο υπόγειο 65 τ.μ, το οποίο έχει βοηθητική χρήση και το οποίο δεν προβλεπόταν στην άδεια( Δεν είχε καθόλου υπόγειο ). Αυτό θα το περάσω στο σύστημα με μειωτικό συντελεστή ή κανονικά ως κύριο χώρο.Επίσης για τον υπολογισμό της κατηγορίας του αυθαιρέτου τα τετραγωνικά του υπογείου θα τα λάβω υπόψη για να δω αν η υπέρβαση δόμησης μου είναι μεγαλύτερη του 40% ή όχι δεδομένου ότι οι υπόγειοι χώροι δεν προσμετρώνται στη δόμηση ;;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.