Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάφορα θέματα περί του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Χαζή ερώτηση:

 

Έχω στα χέρια μου Ο.Α. του 1984 στα σχέδια της οποίας έχουν αποτυπωθεί οι εξωτερικές διαστάσεις του κτηρίου χωρίς τα επιχρίσματα. Πάω εγώ να πάνω τώρα αποτύπωση και όπως είναι λογικό έχω 4-5cm απόκλιση στους εξωτερικούς τοίχους. Το λαμβάνω υπόψιν αυτό; Νομίζω ότι στην βεβαίωση αναφέρει ότι δεν λαμβαίνονται υπόψιν τα επιχρίσματα.

 

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από το λεκτικό της βεβαίωσης:

 

"Για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν υπολογίστηκαν τα πάχη επιχρισμάτων και των τυχόν επενδύσεων.
Επίσης, για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν ελήφθησαν υπόψη οι εξής αποκλίσεις:
Μέχρι ποσοστού 2% (με μέγιστο τα 20 εκατοστά) των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζόντιας ή καθέτου ιδιοκτησίας)
Μέχρι ποσοστού 2% της μικτής επιφανείας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας) (με μέγιστο τα 8.0 τμ).
Οι αποκλίσεις που καθορίζονται αναλόγως της κατηγορίας και χρήσης του ακινήτου ως ανοχές από επιμέρους ειδικούς κανονισμούς καθώς και οι μη εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές."
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μια ελάχιστη κούρμπα να έκανε η κορδέλα λόγω μια εξωτερικής σωλήνας ύδρευσης στον τοίχο βγήκαν οι 4-5 πόντοι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορεί να έχετε δίκιο, θα τα ξαναδώ.

 

Κάτι άλλο που με απασχολει είναι το εξής: Έστω ότι έχουμε στο ίδιο οικόπεδο πχ Ο.Α. για Ισόγεια κατοικία του 1970 και μια ακόμα για προσθήκη κατ' επέκταση του 2000. Εξετάζω την '' αυθαιρεσία '' την περίοδο που 'εγινε; με τον τότε ΓΟΚ;

Edited by dimidomo
Link to comment
Share on other sites

Εξετάζεις με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια που συνοδεύουν τις άδειες. Με αυτά συγκρίνεις για να εντοπίσεις τις αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους, δεν μου δουλεύει ο γεωγραφικός εντοπισμός . Έχω δοκιμάσει ( explorer , modzilla, chrome kai opera) δεν ανοίγει ο χάρτης παρά μόνο τα γεωγραφικά στοιχεία ( αττική κτλ). Κάνω κάτι λάθος ή συμβαίνει και σε άλλους.  ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα και απο εμενα.χρειαζομαι την συμβουλη-βοηθεια των συναδελφων.
Σε προσφυγικο οικισμο που αποτελειτε απο μπλοκ κατοικιων,που εχουν παραχωρηθει απο ΟΕΕ ή ΟΕΚ (δεν εχω παρει το παραχωρητηριο ακομα στα χερια μου αλλα υπαρχει) ενα απο τα κτιρια (ακριανο) που βρισκονται σε σειρα (μεζονετες 78,66τ.μ) μεσα στη αυλη του ειχε βγει αδεια! για βοηθητικους χωρους ή οποια και εγινε στην πορεια μετατραπηκε σε σπιτι.Θελει δλδ αλλαγη χρησης καλα ως εδω.Το προβλημα που ξεκιναει ειναι οτι η αυθαιρεσια δεν βρισκεται στο κτισμα παραχωρηθηκε αρθρο 15α 4178 ,αλλα στην αυλη του και με βασει αυτα που μου ειπαν και στην τοπικη πολεοδομια αλλα και συνφωνα με την ερευνα που εχω κανει ως τωρα τα παραχωρητηρια ειναι ΜΟΝΟ για τα κτισματα, οι περιβαλλοντες χωροι ανηκουν κατα εξ αδιαρετου σε ολους τους ιδιοκτητες του εκαστωτε μπλοκ που ανηκει το κτισμα,δλδ το κτισμα ανηκει στο ιδιοκτητη αλλα οι αυλες ειναι κοιτοκτητες και ας ειναι οριοθετημενες(ετσι δοθηκαν)!!Αρα καθισταται πρακτικα αδυνατο στο Ν.4178 γιατι δεν ειναι οτι χρειαζεται μονο τις υπογραφες ολων των ιδιοκτητων που υπαρχουν στο μπλοκ της συγκεκριμενης σειρας αλλα πρεπει συμφωνα με την πολεοδομια να γινει νομιμοποιηση ολων των αυθαιρεσιων που υπαρχουν σε καθε περιβαλλοντα χωρο!καμια ιδεα κανεις?

Link to comment
Share on other sites

να δεις το παραχωρητηριο

[ανεβασε το...σβηνοντας ονοματα]

αδεια  για βοηθητικους χωρους  απο ποιον βγηκε και ποτε?

 

ξαναδες τα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εξετάζω την περίτπωση τακτοποίησης κλειστού ισόγειου χώρου στάθμευσης για πώληση (ελλείψει εγκεκριμένων σχεδίων και πιθανότατα ξεμπαζώματος) στον οποίο ο μελλοντικός  αγοραστής θέλει να εκδόσει άδεια αλλαγής χρήσης σε γραφείο μετά την αγορά του.

 

Με δεδομένα ότι :

- o προς τακτοποίηση χώρος είναι της απόλυτης ιδιοκτησίας του σημερινού ιδιοκτήτη ως οριζόντια ιδιοκτησία με δικά της χιλιοστά βάσει της οροφοκτησίας,

- η τακτοποίηση θα γίνει με χρήση μειωτικού συντελεστή (επιφάνεια

- ότι δεν έχω πρόβλημα φυσικού φωτισμού/αερισμού και ελεύθερου ύψους κατά ΝΟΚ,

- ότι οι χρήσεις γης μου επιτρέπουν την λειτουργία γραφείου στη περιοχή,

- εάν απαιτηθεί εξαγορά θέσης στάθμευσης για την αλλαγή χρήσης θα γίνει,

 

βλέπετε κάποιο προφανές πρόβλημα στην έκδοση της άδειας αλλαγής χρήσης από (τακτοποιημένη) ισόγεια θέση στάθμευσης σε γραφείο ?

Ευχαριστώ!

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.