Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Μάλλον δεν εξήγησα την κατάσταση σωστά :

Δεν θέλω να περάσω σαν κατοικία το χώρο στο ημιυπόγειο. Σαν κατάστημα θέλω να τον δείξω, όπως διαμορφώθηκε από κατασκευής κ λειτουργεί έκτοτε.

 

Ο πελάτης μου έκανε προσύμφωνο με τον εργολάβο κ συμφώνησε να αγοράσει ένα διαμέρισμα κ ένα κατάστημα. Ο εργολάβος έκανε ότι του κατέβηκε στο κεφάλι. Πήγε κ έδειξε στην πολεοδομία ένα ημιυπόγειο ενιαίο, που μετράει στη δόμηση κ στην πραγματικότητα κατασκεύασε τα 1 κατάστημα, 1 γραφείο (τα οποία είχε προσυμφωνήσει να δώσει) κ έβαλε κ μια γκαρσονιερούλα γιατί πίστευε ότι του περίσσευαν κάποια μέτρα. Έκλεισε κ όλο τον ακάλυπτο (ε κριμα δεν ήταν να τον αφήσει αναξιοποίητο τόσο χώρο???) και τον πούλησε εκ νέου όταν τελείωσε η κατασκευή στους υπάρχοντες ιδιοκτήτες καταστήματος - γραφείου.

 

Τώρα που ο πελάτης μου θέλει να συνταξιοδοτηθει κ να περάσει την επιχείρηση στην εγγονή του προέκυψαν όλα τα θέματα που χρήζουν τακτοποίησης. Δε γνώριζε τα σχέδια της ΟΑ και τις διαφορές με την πραγματική κατάσταση. Ήξερε για την αλλαγή χρήσης και ότι αυθαιρετα έχουν γίνει κατασκευές στον ακάλυπτο.

 

Όπως κ να 'χει, ευχαριστώ για τον κόπο σου dimitris GM.

Edited by Δωροθέα Βουρμά
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οκ έχεις ενα διαμέρισμα με παρακολούθημα μια αποθήκη 30τμ αποτελούν μια ιδιοκτησία και κάνεις για αυτά μια δήλωση. Αλλά το πρόβλημά σου δεν είναι αυτό. Το κατάστημα σου εχει επεκταθεί σε χώρους που δεν σου ανήκουν! Αν το κατάστημά σου είχε περιοριστεί στα 30τμ θα τακτοποιούσες και θα μεταβίβαζες χωρίς πρόβλημα. Το πρόβλημά σου είναι κατά βάση ιδιοκτησιακό. Νομίζω αυτό προσπαθούσε να σου επισημάνει ο Δημήτρης.

Και μπορεί τώρα αν εξασφαλίσεις το 50% της συναίνεσης να μπορέσεις να τακτοποιήσεις για να προχωρήσεις σε άδεια λειτουργίας αλλά αν δεν μπορείς να μεταβιβάσεις ως έχει. Θα πρέπει πρώτα να γίνει τροποποίηση της σύστασης της οικοδομής η οποία μπορεί και να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου δεδομένου ότι όπως μας λες υπάρχει πληθώρα παραβάσεων σε κοινόχρηστους χώρους.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Καλημέρα παιδιά..Μπορώ να κάνω τακτοποίηση σε αυθαίρετο το οποίο πρώτον είναι κάτω από δέντρο και από αεροφωτογραφία δεν φαίνεται και δεύτερον ο ιδιοκτήτης δεν έχει άλλα στοιχεία για το ιδιοκτησιακό πέρα του ότι το δηλώνει το αγροτεμάχιο στο Ε9?Να σημειώσω ότι  είναι σε ζώνη ανάμεσα σε αιγιαλό και παραλία που απλά δεν έχει αποδοθεί στη χρήση άρα μπορώ να κάνω τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

1ον Το ότι το δηλώνει στο Ε9 δεν αρκει. Πρέπει να υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης με τίτλο για να μπορέσει να σε εξουσιοδοτήσει για την υπαγωγή. Το πως θα αποκτήσει αυτόν τον τίτλο (κληρονομιά? χρησικτησία? άλλο?) δεν είναι θέμα δικό σου, ας το δει με το συμβολαιογράφο του αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να προηγηθει

 

2ον το ότι είναι κάτω από δέντρο δεν αποτελεί από μόνο του απαγορευτικό παράγοντα για την υπαγωγή απλώς θα πρέπει να αναζητήσεις άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν την παλαιότητα

 

3ον Σε αιγιαλό και σε ζώνη παραλίας απαγορεύεται η υπαγωγή σύμφωνα με το άρθρο 2 εκτός αν οι αυθαίρετες κατασκευές προϋφίστανται της οριοθέτησης οπότε πάλι πρέπει να αναζητήσεις δικαιολογητικά παλαιότητας

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί!

Αν υπάρχει η "θέληση" και το "χρήμα"!!!

 

Έχει καθόλου χιλιοστά;

Έχει μπόλικα χρήματα διότι το κόστος ρύθμισης θ' αγγίξει το ...Θεό;

Ο φερόμενος ιδιοκτήτης της έχει άλλη ΟΙ στο ακίνητο;

Είναι διατεθειμένος να δώσει χιοστά από αυτή;

Για να ενταχθεί στο νόμο θέλει συναίνεση των 501 χιλιοστών.

Για να τροποποιηθεί η σύσταση θέλει συναίνεση των 1000 χιλιοστών.

 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα......

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν μπορεί να προηγηθεί τροποποίηση σύστασης, εφόσον υπάρχουν αυθαιρεσίες στο ακίνητο.

Η τροποποίηση σύστασης κοστίζει αρκετά χρήματα κι απαιτεί την ομόφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών.

Είναι όλοι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν;;;

Θα του δώσουν έτσι "αέρα πατέρα" χώρο κοινόχρηστο να τον κάνει ιδιοκτησία του ή θα ζητήσουν κατιτίς;;;

 

Πάντως ό,τι κι αν γίνει προηγείται η ρύθμιση, η οποία όπως προέγραψα ΘΑ κοστίσει όσο ένα νέο διαμέρισμα, καθότι δεν έχει χιλιοστά ο προς ρύθμιση χώρος.

 

Αν δεν φαίνεται να έχει χρήμα ο πελάτης σου, προτείνω να μην ασχοληθείς.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.