Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Ειμαι νέος μηχανικός και ανέλαβα την πρώτη μου τακτοποίηση, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν μου δίνατε κάποιες οδηγίες με το συγκεκριμένο θέμα.
 
Το σπίτι βρίσκεται εκτός οικισμού σε οικόπεδο 2235 τ.μ.
 
Οι αυθαιρεσίες που έχω σημειώσει έως τώρα είναι οι παρακάτω .
 
1) ξεμπαζωμένο υπόγειο 48,16 τ.μ
2) σοφίτα 40,33 τ.μ (η οποία έχει μπαλκονόπορτες και παράθυρα φυσικά εφόσον χρησιμοποιείται ως χώρος κύριας χρήσεως -δωμάτια μπάνιο κλπ..)
3)μια σκάλα από την οποία δίνεται πρόσβαση στο ισόγειο το οποίο τώρα είναι ο πρώτος όροφος εφόσον το υπόγειο έχει ξεμπαζωθει.
4) υπάρχει επίσης μια εσωτερική μεταλλική σκάλα η οποία δεν ξέρω εάν δηλώνεται
σας επισυνάπτω φωτογραφίες και σχέδια παρακαλώ δείξτε λίγη κατανόηση εάν σας φαίνονται απλές οι ερωτήσεις μου διότι δεν έχω κάποιον να ρωτήσω και παρόλο το διάβασμα θα ήθελα την γνώμη συναδέλφων
στην κατοικία έχει γίνει οριζόντια σύσταση και ο μόνο ο ένας ιδιοκτήτης επιθυμεί να τακτοποιήσει το ακίνητο . Στα σχέδια είναι αυτό που αναγράφονται οι τοίχοι και οι διαστάσεις.
 
1. υπάρχει υπέρβαση ύψους στο υπόγειο?
2. εφόσον έχει ξεμπαζωθει το υπόγειο και βρίσκεται στην ουσία στο 0.00 του εδάφους αυτό δεν σημαίνει ότι το ισόγειο της αδείας βρίσκεται 2.9μ άνω του αναγραφόμενου ύψους που αναφέρεται στην άδεια ? αρα υπάρχει επίσης υπέρβαση ύψους και στο ισόγειο και στην σοφίτα?
3. οι λοιπές σκάλες έχουν μεγαλώσει ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο ισόγειο (πάντα όταν λέω ισόγειο εννοώ το ισόγειο της αδείας - στις φωτογραφίες είναι ο όροφος , θα καταλάβετε και μόνοι σας-)
4. το δάπεδο του υπογείου στην άδεια κλείνει σε ορθή γωνία ενώ στο κτίριο κλείνει με μια διαγώνιο , αυτό πως δηλώνεται
5. μου διαφεύγει κάτι άλλο?
Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Edited by kostas_1986
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Kostas_1986
 
Για την εξυπηρέτηση των Μηχανικών αλλά και των πολιτών σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4178/13 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης Περιβαλλοντικό και άλλες διατάξεις», λειτουργεί στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΥΠΕΚΑ επί της Τρικάλων 36 και Μεσογείων στους Αμπελόκηπους, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Οικοδομικών & Κτιριοδομικών Κανονισμών (ΔΟΚΚ), HELP DESK στελεχωμένο από Μηχανικούς. Τα στελέχη του HELP DESK παρέχουν αποκλειστικά κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από 9:00 π.μ έως 3:00 μ.μ., τεχνική βοήθεια και οδηγίες σε ερωτήματα που υποβάλλονται απ’ ευθείας, τηλεφωνικά, καθώς και ηλεκτρονικά από Μηχανικούς και πολίτες σχετικά με την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στη ρύθμιση του ν. 4178/13. Η επικοινωνία του Πολίτη και του Μηχανικού με το HELP DESK για πληροφορίες και διευκρινίσεις εφαρμογής του ν. 4178/13 μπορεί να γίνεται τις ανωτέρω ημέρες και ώρες στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:

HelpDesk Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Διεύθυνση : Τρικάλων 36 και Μεσογείων, Αμπελόκηποι
Email :   [email protected]
Τηλέφωνα : 2101522
                  :
 
Πάρε τηλ σηκώνουν το τηλέφωνο και ειναι εξυπηρετικοί. Μπορείς να στους στείλεις e-mail και να σε πάρουν πισω. Αν δεν βγάλεις άκρη τα ξαναλέμε
Link to comment
Share on other sites

Κώστα καλημέρα.Κρίνοντας από τις φωτογραφίες,να υποθέσω οτι το ακίνητο είναι στην Κέρκυρα? (βλέπω έρτες,ξεχυτές κ.λ.π) ;)

1,2)Το ξεμπάζωμα (εφόσον δε βρίσκεσαι σε παραδοσιακό οικισμό) δεν αποτελεί αυθαιρεσία υπέρβασης ύψους και υπολογίζεται με αναλυτικό.Για να δεις αν έχεις ΥΥ (υπέρβαση ύψους) θα πρέπει να τσεκάρεις και τα ελεύθερα ύψη κάθε στάθμης και πόσο σου αθροίζουν συνολικά στην ιδιοκτησία.Πιθανόν να έχεις ΥΥ όχι λόγω ξεμπαζώματος αλλά λόγω μεγαλύτερου πραγματικού ύψους του ακινήτου. Επίσης τη "σοφίτα" προσωπικά δεν τη βλέπω για σοφίτα (αν σκεφτόσουν να της βάλεις μειωτικό,εγώ δε θα το έκανα πάντως)

3)Το επιπλέον κομμάτι από τις σκάλες με αναλυτικό
4)Η μη κατασκευή αυτής της γωνία δεν αποτελεί αυθαιρεσία για μένα,οπότε δε θα δήλωνα τίποτα.Εναλλακτικά,αν ήθελα να είμαι ακόμα πιο ασφαλής,ενδεχομένως θα το δήλωνα με αναλυτικό (πιθανόν με καθαίρεση)

Θα σου δώσω τη συμβουλή μου,όσο πιο φιλικά και συναδελφικά μπορώ.
1)Από το είδος των ερωτήσεων που κάνεις,αλλά και από την παραδοχή σου οτι είναι η πρώτη σου τακτοποίηση+ οτι είσαι νέος συνάδελφος,καταλαβαίνω οτι έχεις πολυ διάβασμα ακόμα μπροστά σου για τα αυθαίρετα.Σου ΣΥΝΙΣΤΩ να συνεργαστείς για την υπόθεση με εμπειρότερο μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.Εγώ έτσι έκανα στην αρχή και χαμένος δε βγήκα.ΟΚ,μπορεί να μοιράστηκα τμήμα της αμοιβής μου -που σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκοτωμένη- αλλά έμαθα πολλά πράγματα γρηγορότερα και καλύτερα και έκανα τελικά τακτοποιήσεις για τις οποίες αισθάνομαι σήμερα σίγουρος και δεν τρέμει η ψυχή μου.Επιπλεόν από τις δουλειές αυτές ήρθαν και άλλες... ;)
2)Όσο και καλή διάθεση να έχει ο οποιοσδήποτε συνάδελφος,δεν είναι δυνατόν να περιμένεις οτι θα σου κάνει κάποιος "διάγνωση" της υπόθεσής σου μέσω ανεβάσματος πολλών φωτογραφιών και σχεδίων.Η όλη φύση και "φάση" των αυθαιρέτων είναι πολύ πιο περίπλοκη,απαιτεί αυτοψία,μετρήσεις και εμπειρία (που κανείς φυσικά από εμάς δεν είχε και σιγά-σιγά αποκτάμε και πάλι 100% βέβαιοι δεν είμαστε ποτέ και για τίποτα)
3)Επίσης σημαντικό κομμάτι κάθε τακτοποίησης πολλές φορές είναι και το ιδιοκτησιακό,ειδικά σε περιπτώσεις καθέτων ή οριζοντίων ιδιοκτησιών,αποκλειστικών χρήσεων κ.λ.π
4)Αν είσαι εκτός σχεδίου ,κάνε πρώτα τοπογραφικό (έτσι και αλλιως απαιτείται) και μετά όλα τα άλλα.Αν το κάνεις ανάποδα,μπορεί ενδεχομένως να βρεθείς προ πολλών εκπλήξεων και να διαπιστώσεις οτι έεις κάνει πολύ δουλειά τσάμπα.



 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους δυο ! με βοηθήσατε πάρα πολύ. Δεν περίμενα πλήρη διάγνωση απλά σκέφτηκα ότι όσο περισσότερες πληροφορίες δώσω τόσο πιο συγκεκριμένος θα γινόμουν. :)

Edited by kostas_1986
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο υποψηφιος πελάτης εχει μια πρόχειρη κατασκευή που λόγω προβλημάτων έπαθε σοβαρή ζημια και το γκρέμισε ,φέτος .Αυθαιρετη στην πίσω αυλή. (με καταγγελία του 2000)
Ομως το ξανάχτισε, περίπου στην ιδια κάτοψη (εντάξει λιγο μεγαλύτεριο +10τ.μ) φέτος.
Τι να του πώ?
Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το αντικείμενο και να μην είναι αόριστοι.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Edited by yian
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

γενικά μην μπλέξεις !

ειδικά αν στην καταγγελία του 2000 είναι καταγεγραμμένα τετραγωνικά ξέχνα το εντελώς, διάγραψέ το από τη σκέψη σου

πέραν αυτού κάποιος έκανε την καταγγελία το 2000

μπορεί νάχει κάνει ξανά και δεν θα το μάθεις πριν είναι πολύ αργά

..

εκτός αν μπορεί να νομιμοποιηθεί με τα δεδομένα εκτός 4178 (βάσει ΝΟΚ δηλαδή)

..

(γενικά προσπάθησα να συγκρατηθώ πολύ για να μην γράψω χειρότερη αλλά κατάλληλη αντιμετώπιση)

Edited by imhotep
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@imhotep

ναι εχει τετραγωνικά και κάτοψη η καταγγελία. Είδα το φάκελο στην πολεοδομία, εχει δυο καταγελίες από γείτονες και μια αυτός προς ένα γείτονα.

δηλαδή προτείνεις να αρνηθώ ή δεν γίνεται να νομιμοποιηθεί?  (ειμαι τελείως πρωτάρης σε νομιμοποιησεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.