Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Όχι την θεωρείς νόμιμη

(απλά ή προέρχεται από λάθος αποτύπωση του μηχανικού της β' αποτύπωσης

ή αν οι 2 Ο.Α είναι χρονικά κοντά πιθανά να μην είχε κτιστεί ακόμη αυτή με την κοιν/κή)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

όταν λες "ελαφρώς προγενέστερα" εννοείς μερικούς μήνες ή μερικα χρόνια; γιατί αν είναι μερικούς μήνες και δεν είχε αρχίσει η κατασκευή, σωστά δεν σχεδιάστηκε η αποθήκη, αλλιώς, προφανώς έπεξε το γνωστό μπαλαμούτι για κερδίσει συντελεστές. Όπως και να έχει, εφόσον υπάρχουν άδειες και για τα δυο κτίσματα και δεν συντρέχει αυθαιρεσία βάσει του νόμου, εσύ δίνεις κανονικά την βεβαίωση. Εξάλου εμείς δεν ελέγχουμε την νομιμότητα για την έκδοση της άδειας, αλλά για την επιφάνεια και την χρήση των κτισμάτων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εννοώ μερικούς μήνες.Από την κοινοτική αυτήν υπάρχει μόνο μία κάτοψη από σχέδια η οποία δε συμφωνεί με την πραγματικότητα.Υπάρχουν αλλαγές στις διαστάσεις > 5% για να παει κατηγορία 3,το εμβαδόν όμως παραμένει το ίδιο.Πως το αντιμετωπίζω αυτό?

Edited by batzmav
Link to comment
Share on other sites

Εγώ βάζω τις δύο κατόψεις την μία πάνω στην άλλη, και οτι περισσεύει υπερβαση δόμησης-κάλυψης-κτλ ή κάνεις ενημέρωση φακέλου.

Edited by tanasi
Link to comment
Share on other sites

Λογικό το σκεπτικό σου αν και άδικο εφόσον τα τετραγωνικά είναι τα ίδια με της αδείας..Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Στο εν λόγω οικόπεδο,πέραν του διώροφου της αδείας και της ισόγειας αποθήκης της κοινοτικής άδειας (την οποία έπειτα από σκέψη αποφάσισα να τη θεωρήσω όλη ως νόμιμη) υπάρχουν τα εξής αυθαίρετα (επιτρεπόμενη δόμηση 400 τ.μ. οικοπέδου):

1) ισόγεια αποθήκη 50 τ.μ. <1975

2) υπόστεγο (γκαράζ) 50 τ.μ. <1975

3) και φυτρωμένος όροφος πάνω από την αποθήκη της κοινοτικής 45 τ.μ. <2003

Ο τρόπος αντιμετώπισης που σκέφτομαι είναι ο εξής:

Για το 1 κατηγορία 1 ,

για το 2 κατηγορία 1 με αναλυτικό ,

και για το 3 κατηγορία 4 45 τ.μ. υπέρβαση δόμησης <50%  και χωρίς υπέρβαση κάλυψης.

Εδώ θέλω την άποψή σας.Εγώ θεωρώ πως το 1 εφόσον είναι αυθαίρετος χώρος βοηθητικής χρήσης και κατηγορίας 1, και το 2 αυθαιρεσία υπολογισμένη με αναλυτικό προυπολογισμό δεν προσμετρούν στον υπολογισμό των συντελεστών δόμησης/κάλυψης.Ποια είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Μα έτσι και αλλιώς έχεις μικρότερη υπέρβαση δόμησης από 50% (50+50+45 =145 τ.μ.=>145*100/400=36,25%). Υπέρβαση κάλυψης εγώ θα έβαζα, άσχετα με τις προηγούμενες τακτοποιήσεις της κατ.1 η άλλες κατηγορίες υπολογίζουν και κάλυψη. Απο εκεί και πέρα, μερικοί συνάδερφοι το πάνε κλιμακωτά στους συντελεστές. Δηλαδή βάζουν κάποια τετραγωνικά με <20% και τα υπόλοιπα >20% σε δύο φύλλα καταγραφής.

Link to comment
Share on other sites

Απλά βάσει τελευταίας εγκυκλίου εγώ καταλαβαίνω πως για τον υπολογισμό των συντελεστών υπέρβασης (δόμησης/κάλυψης) προσμετρούνται μόνο αυθαίρετοι χώροι κύριας χρήσης που στην δική μου περίπτωση λογίζω ώς τέτοια μόνο την αυθαιρεσία του ορόφου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

2 ερωτησεις

1. φωταγωγος που μετρουσε στη δομηση με βαση την οα, εκλεισε κ μετατραπηκε σε κατοικια. Τι ειδους παραβαση αποτελει? ή τιποτα?

2.Κλιμακοστασιο στην πιλωτη εγινε μικροτερο απο οτι στην οα, και το τμημα αυτο + ενα τμημα πιλωτης εγινε κατοικια. Στον υπολογισμο της υπερβασης δομησης το βαζω ολο?

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεσαι σε Ο.Ι με χιλιοστά?

Αν ναι, θα βάλεις Υ.Δ και με την απαραίτητη συναίνεση εννοείται.

Υ.δ θα βάλεις για το συνολικό τμήμα που μετατράπηκε σε κατοικία δηλαδή ανοιχτό χώρο πυλωτής και τμήμα κλιμακοστασίου το οποίο δεν είχε προσμετρήσει στο Σ.Δ λόγω της πυλωτής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.