Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Μιας και γίνεται κουβέντα για τα Ερκερ. Την μικρή μετακίνηση ενός έρκερ κατά 15 εκ., χωρίς να αλλάζουν οι διαστάσεις του, πως θα την δηλώνατε ? Σαν ΥΔΚΧ 0,15*0,40 εκ. ή σαν λοιπή παράβαση ? Ή μήπως τα 15 αυτά εκατοστά αποτελούν παράβαση πάνω από δημόσιο χώρο και δεν ρυθμίζονται ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και για τους 2 σας ισχύει ότι εφόσον πληρείτε τις προϋποθέσεις τις κατηγορίας 3 (5% διαστάσεις και 2% εμβαδό) μπορείτε να το τακτοποιήσετε.

Αλλίως αν είναι πάνω από κοινόχρηστο δεν τακτοποιείται.

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα δεν σε κατάλαβα.

Στην δικιά μου περίπτωση δεν υπάρχει υπέρβαση τετραγωνικών, αλλά μετακίνηση του έρκερ. Με ποιά διάσταση να το συγκρίνω για να ελέγξω το ποσοστό ? Να συγκρίνω την μετακίνηση με το συνολικό μήκος της όψης στην οποία αναλογεί ή με κάτι άλλο ?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είμαι εκτός γραφείου για να κάνω σκίτσο αλλά θα προσπαθήσω να το εξηγήσω καλύτερα. Σε γωνιακό κτήριο το έρκερ κατά την άδεια βρισκόταν στα 2,00 μέτρα από την γωνία και κατασκευάστηκε στο 1,85. Μετακινήθηκε δηλαδή προς την γωνία χωρίς όμως να αλλάξουν οι διαστάσεις του.

Link to comment
Share on other sites

Άρα αν καταλαβαίνω καλά έχεις ένα έρκερ που θα επιτρεπόταν να γίνει στη θέση που είναι είτε με ΝΟΚ είτε με ΓΟΚ?

Δες τώρα τι γίνεται, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου δεν μπορείς να τακτοποιήσεις κλειστή κατασκευή πάνω από κοινόχρηστο χώρο.

Απο την άλλη όμως θα μπορούσες να το νομιμοποιήσεις αφού είναι σύννομο!

(ας ενημερώσει κάποιος συνάδελφος μηπως υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη περίπτωση και μπορεί να υπαχθεί γιατί δεν βρίσκω κάτι)

Βεβαια αν πληρούνται οι προυποθέσεις της κατηγορίας 3 για κάποιον που μεγάλωσε το έρκερ του κατά 0,15 γιατί να μην πληρούνται για εσένα που το μεγάλωσες κατα 0,15 από τη μια και δεν υλοποίησες 0,15 από την άλλη? Αν καταλαβαίνεις τι εννοω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επανερχομενος στο θεμα που ειχα θεσει για την παραβαση τυπου ερκερ σημερα εκανα την επισκεψη μου στο helpdesk του ΤΕΕ και μου εδωσαν την ιδια απαντηση με την ΥΔΟΜ οτι μπορω αν το ενταξω στην κατηγορια 3 στην παραγραφο ιστ.

Link to comment
Share on other sites

Για πες μας το θέμα ποιο είναι;

Το εδάφιο ιστ θέτει περιορισμό ως προς την αλλαγή εξωτερικών διαστάσεων περιγράμματος κτιρίου έως και 5% και ταυτόχρονα μέγιστη μεταβολή επιφάνειας έως και 2%. Επιτρέπεται η υπαγωγή υπό τις άνω προϋποθέσεις ακόμη και άνω ή επί κοινόχρηστου χώρου.

 

ΥΓ: Το παλιό γραφείο υποστήριξης (help desk) για θέματα ν. 4178 έχει αναστείλει τη λειτουργία του. Μάλλον κάποιοι συνάδελφοι εκτός γραφείου υποστήριξης θα εξέφρασαν άποψη.

Link to comment
Share on other sites

ποστ 1725.
 


Καλησπερα συναδελφοι.. Αναμενοντας το νεο νομο(Αν βγει ποτε!!) θελω να ρωτησω κατι που δεν ειδα κατι αντιστοιχο καπου. Εχω σε οροφοδιαμερισμα Β οροφου κατασκευης 1975(ΓΟΚ 73) κλεισιμο εξωστη μπροστα κατα 0,40*3,30 σαν ερκερ δηλαδη που ομως ουτε με το τοτε νομο μπορουσε να βγει νομιμα απο την οικοδομικη αδεια γιατι ειχε οψη το κτιριο 8.10μ. Αυτο το κλεισιμο του εξωστη μπορω να το υπαγω στο Ν.4178? γιατι βγαινει εκτος ρυμοτομικης και φοβαμαι μηπως δεν τακτοποιειτε....

 

Σημερα πηγα 5ο οροφο γραφειο 511 ειχαν ερθει εθελοντικα μου ειπαν και ισως πηγαιναν για αυριο για τελευταια φορα. μαλιστα ανεφεραν οτι δεν εχουν χρονο να απαντησουν και στα μειλ (γιατι τους ειχα στειλει πριν καμια 20αρια μερες)

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.