Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άρθρο 48 του νέου νόμου αυθαιρέτων: Απόδειξη ότι η υποκρισία συνεχίζεται


Didonis

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως εγώ πάντα είχα την απορία, πώς ένας π.χ. "πτυχιούχος μαθηματικός" μπορεί να κάνει π.χ. αριθμητή, άλγεβρα, γεωμετρία, τριγωνομετρία κ.λπ., στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο, σε ΙΕΚ, σε ΤΕΙ κ.λπ...........

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βρε φιλαράκο Ιάσωνα, το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά όπως κι εγώ ότι ο καβγάς είναι για το πάπλωμα….

Ειδικά όταν τα παπλώματα είναι αριθμημένα και μπόλικοι όσοι κάνουμε γύρω γύρω απ αυτά δεν μπορεί μερικοί σε μερικά και μερικοί σε πολλά και μια ειδικά ειδικότητα σε όλα….

Γιου νόου τι θέλω να πω….

 

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι η ειδικότητα των ΠΜ είναι που φωνάζει πιο πολύ ενώ δεν θα έπρεπε …

Link to comment
Share on other sites

Αλλά για να μη  κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας θα πρέπει να συμπληρώσεις

 

5) κάνουν

  • Αρχιτεκτονικά μόνο αρχιτέκτονες
  • Στατικά μόνο Πολιτικοί Μηχανικοί
  • Τοπογραφικά μόνο τοπογράφοι
  • Μηχανολογικά μόνο μηχανολόγοι…

Το αυτονόητο το οποίο έχει χάσει το νόημα του στην Ελλάδα…

 

Τίποτα απ αυτά δεν είναι Πυρηνική Φυσική ακόμα και η κουτσή Μαρία που λέγαμε μπορεί, αρκεί να τα σπουδάσει και να έχει επί πολλά χρόνια εμβαθύνει σε καθ ένα απ αυτά… και όχι πασαλείμματα λίγο απ όλα διότι ακούω κάθε φορά να λένε, έλα μωρέ δεν είναι τόσο δύσκολο το αντικείμενο του άλλου...

 

Αν το θέλει τόσο πολύ και είναι τόσο απλό ας πάρει και δεύτερο δίπλωμα στην τελική… Δεν είναι κακό και ούτε σπάνιο σαν φαινόμενο.

 

το 5 δεν το έβαλα γιατί :

 

1) το τι ακριβώς δουλειά κάνει η κάθε ειδικότητα χάνεται κάπου στο δρόμο ... όταν το ίδιο το υπουργείο παιδείας που θα έπρεπε να πει τι δουλεία ακριβώς κάνει ο απόφοιτος των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ βγάζει στη δημοσιότητα αυτό http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130829_EPAGGELMATA_EPIPEDA_EKPAIDEYSHS.pdf

που στην ομάδα προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ στον τομέα Δομικών Έργων υπάρχει η ειδικότητα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης & οι μηχανικοί χωροταξίας κατατάσσονται στον τομέα μηχανολογίας, μπορεί να καταλάβει κανείς τη σύγχυση.....

2)οι αλλαγές στα όποια επαγγελματικά δικαιώματα έχει ή δεν έχει ο κάθε κλάδος είναι κάτι που θα γίνει είμαι σίγουρος αλλά α)δεν θα μας ρωτήσει κανείς και β)δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίζει εμάς ή το δημόσιο συμφέρον (π.χ. ποιος έχει όφελος εάν οι τοπογράφοι γίνουν από Αγρονόμοι Τοπογράφοι σκέτο Τοπογράφοι ? - κάνοντας μόνο τοπογραφικά?) 

3)οι αλλαγές στα όποια επαγγελματικά δικαιώματα θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους και κοινωνικά κριτήρια (π.χ. τί αντικείμενο θα έχει ένα τεχνικό γραφείο της επαρχίας που αποτελείται από ένα τεχνολόγο δομικών έργων και ένα τεχνολόγο μηχανολόγο όταν μπορούν να υπογράψουν ελάχιστα πλέον πράγματα  σε μία άδεια προσθήκης σε ένα παραδοσιακό οικισμό - υπάρχουν άπειροι τέτοιοι ή μόνο τέτοιοι οικισμοί στην επαρχία /ας μη πούμε για το πως έχουν χαρακτηριστεί/- πρίν από 3 χρόνια υπέγραφαν τα περισσότερα και μπορούσαν να ζήσουν....)

4)οι αλλαγές επίσης θα πρέπει να τεκμηριώνουν τί ακριβώς έχει αλλάξει και α)ένας άνθρωπος που μέχρι χθες έκανε μια δουλειά για να ζήσει σήμερα δεν μπορεί, β)τί ακριβώς θα πρέπει να νιώθει ένας άνθρωπος που περνάει αρχιτεκτονική ή πολιτικός μηχανικός σήμερα (θα μπορούσε να είχε περάσει ιατρική) γιατί το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, και όταν πάρει το πτυχίο του δεν θα τα έχει

5) θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα τί ακριβώς θα ισχύει με τα μεταπτυχιακά. λ.χ. ένας πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα δομοστατικά τί παραπάνω θα κάνει από έναν χωρίς μεταπτυχιακό ή από έναν απόφοιτο ΤΕΙ, ή ένας πολ. μηχ. με μεταπτυχιακό στις επεμβάσεις σε ιστορικά κτήρια ή τις αναστυλώσεις τί ακριβώς δουλειά θα κάνει (πόσο μάλλον μετά το άρθρο 8 του ν.4030 και την εντελώς λανθασμένη εφαρμογή του)?

6) θέλουμε ή δεν θέλουμε ομάδες μελέτης έργου (με τα καλά και τα κακά τους)?

7)όταν έμπαινε στη συζήτηση πριν από περίπου 4-5 χρόνια από το ΣΑΔΑΣ η λογική τα αρχιτεκτονικά από τους αρχιτέκτονες κλπ όλοι είχαν στο μοιαλό τους το σύστημα ελάχιστων αμοιβών .... το οποίο όμως τώρα δεν ισχύει (μήπως το ζήτημα θα πρέπει να το προσεγγίζουμε λίγο διαφορετικά?)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και εσύ συνάδελφε έχεις δίκιο και παίρνεις τον πόντο σου . Ολα όσα λέγονται τα λέει η κοινή λογική . Αλλά εδώ σπανίζει .

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τόση κουβέντα.....και το τροποποιημένο άρθρο 4 του ΝΟΚ όσον αφορά την ΕΕΜΚ δεν ισχύει πλήρως στις πολεοδομίες. Πολλές περιμένουν την Υ.Α. για την έναρξη ισχύος του και δεν δίνουν ΕΕΜΚ....!!!

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.