Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περγκολες κατά ΝΟΚ


Recommended Posts

Ορισμός πέργκολας:

Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής.

 

Ερώτηση: Μία ασκεπής πέτρινη κατασκευή με καμάρες θεωρείται πέργκολα? 

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς "πέτρινη κατασκευή με καμάρες"? Αν εννοείς "τοίχους" τότε δεν ξέρω αν θα στο περάσουν για πέργκολα. Αν εννοείς πέτρινα υποστυλώματα, τότε το συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Ενοώ ότι ο φέροντας οργανισμός θα είναι πέτρινος. Υποστηλώματα δηλαδή τα οποία κάνουν τόξο και δημιουργείται μία καμάρα. Δεν υπάρχει τοίχος πλήρωσης που απαγορεύει ο ΝΟΚ. Εδώ στην Κρήτη βασικά η πέτρινη πέργκολα πάει σύννεφο , απλά το συζητάω για να δω τη γνώμη σας για το καθαρά νομικό κομμάτι. 

Link to comment
Share on other sites

Έχω περάσει αντίστοιχο με μπετόν. Είχε ύψος πάνω από 3μ, άρα δε μπορούσε να θεωρηθεί πέργκολα, το βάφτισα αρχιτεκτονικό στοιχείο και όλοι χαρούμενοι!!!!

Link to comment
Share on other sites

'Εχει καταντίσει τόμπολα το τι θα περάσει και τι δεν θα περάσει, και σε ποια ΥΔΟΜ το βλέπουν έτσι και γιατί στην άλλη το κοιτάζουν αλλιώς. Τι σκατά να σχεδιάσει κάποιος όταν σε κάθε του βήμα έχει τέτοιες αμφιβολίες ?  και που το στηρίζουν όσοι δεν το δέχονται και γιατί να γίνονται Βασιλικότεροι του Βασιλέως? Από την άλλη, αφού δεν γίνεται πλέον έλεγχος στις μελέτες και την ευθύνη την έχει ο μηχανικός, οι ελεγκτές με ποιο δικαίωμα επεμβαίνουν? 'Αι σιχτίρ πια!!! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.