Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μικτές μηνιαίες αποδοχές κάτω από τα 586 Ευρώ από ΔΕΗ σε Διπλωματούχους Μηχανικούς


Mechanical_engineer

Recommended Posts

Παρέμβαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας) στη ΔΕΗ για το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ).

 

Στο θέμα της «μισθοδοσίας Διπλωματούχων Μηχανικών & τεχνικού Προσωπικού, ως έκτακτων μισθωτών Σύμβασης Εργασίας 8μηνης διάρκειας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ)» αναφέρεται ο Αθανάσιος Κακάλης πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας με επιστολή-παρέμβαση του προς τον Αρθούρο Ζερβό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ. Ειδικότερα στην επιστολή σημειώνεται ότι: «Εδώ και δύο μήνες περίπου, παρακολουθούμε τουλάχιστον «αμήχανα» τις εξελίξεις αναφορικά με τη μισθοδοσία των έκτακτων μισθωτών σας, που προσλήφθηκαν στις 10.07.2013 με Συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), στους οποίους περιλαμβάνονται και συνάδελφοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί.

 

Πριν από οτιδήποτε άλλο, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας ότι μετά από πάρα πολύ καιρό και με δεδομένη την παρούσα συγκυρία, έστω και με αυτόν τον τρόπο, η ΔΕΗ Α.Ε. δίνει ευκαιρία απασχόλησης και σε Διπλωματούχους Μηχανικούς. Στη συνέχεια όμως, οφείλουμε να διατυπώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μισθολογικό καθεστώς που διέπει όλο το τεχνικό Προσωπικό αυτών των Συμβάσεων (σύμφωνα με το Ν. 4093/2012), με προεξάρχοντες και πλέον θιγόμενους, τους Διπλωματούχους Μηχανικούς. Για τους τελευταίους ειδικότερα, δεν είναι απλά ισχυρισμός, αλλά αποτελεί γεγονός επιεικώς απαράδεκτο, όταν:

 

-Η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας αφορά επιστήμονες, που διαθέτουν αυξημένα τυπικά και ακαδημαϊκά προσόντα (ανώτατες πανεπιστημιακές – πολυτεχνικές σπουδές, σε πολλές περιπτώσεις και μεταπτυχιακού επιπέδου),

- Εργάζονται στις επικίνδυνες, ανθυγιεινές και περιβαλλοντικά επιβαρυμένες συνθήκες στην «πρώτη γραμμή της ηλεκτροπαραγωγής», όπως είναι τα Ορυχεία του ΛΚΔΜ,

- Προσφέρουν την εξειδικευμένη επιστημονική τους γνώση και τη διαθέσιμη εργοταξιακή εμπειρία τους,

- Άσχετα από τη Σύμβαση που έχουν υπογράψει, σύμφωνα με την επαγγελματική τους άδεια, έχουν συγχρόνως όλες τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες που αναλογούν στη θέση που κατέχουν στο εργοτάξιο ως Μηχανικοί

 

Η μεγαλύτερη βιομηχανική Επιχείρηση της Χώρας «επιτρέπει στον εαυτό της», καταβολή μηνιαίων μισθών που κινούνται αρκετά κάτω, ακόμη και από τα 586 € (μικτές αποδοχές). Και αυτό, διότι πέραν των άλλων, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί δεν ασφαλίζονται απευθείας στο Ι.Κ.Α., αλλά στο Ε.Τ.Α.Α. / Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., με ιδιαίτερα επιβαρυντικές εισφορές που δεν λαμβάνονται υπόψη στη συγκεκριμένη Σύμβαση Εργασίας, οπότε ο μεν μηνιαίος μισθός τους είναι σαφώς μειωμένος συγκριτικά με το νομικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό, η δε εργασία ευτελιζόμενη πλέον, καταλήγει ουσιαστικά «να γίνεται εθελοντική»! Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως άμεσα εξαντλήσετε όλες τις δυνατότητες που έχετε ως Επιχείρηση στα πλαίσια της θεσπισμένης διαβούλευσης που υπάρχει με την Ελληνική Κυβέρνηση (Ερμηνευτική Εγκύκλιος - Περίπτωση 1 της υποπαραγράφου ΙΑ.11 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012), προκειμένου οι εν λόγω έκτακτοι μισθωτοί (Διπλωματούχοι Μηχανικοί και το τεχνικό Προσωπικό) να πληρώνονται «αξιοπρεπώς» και όπως «αρμόζει» για την εργασία που προσφέρουν, όπως επίσης να αρθούν οι ανισότητες και η περαιτέρω δημιουργία μισθωτών της ίδιας κατηγορίας / θέσης, με διάφορες στάθμες οικονομικών απολαβών και άλλων κινήτρων».

 

Πηγή: ΤΕΕ

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έγινε η ΑΡΧΗ!!! Αυτοί είναι οι λεγόμενοι  "εργοδότες-λαγοί", που άσχετα με το αν θα δώσουν παραπάνω χρήματα, μας "προετοιμάζουν" για το μέλλον των μηχανικών στο Ελλαδιστάν!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για 8ωρο....? Πέντε ημέρες την εβδομάδα ? Δεν κατάλαβα τελικά ποιος είναι ο μικτός μισθός και τι σχέση έχει το ΤΣΜΕΔΕ ?

Link to comment
Share on other sites

για 8ωρο 586 μικτα, 510 στο χερι, και από αυτά πληρώνεις και τσμεδε...εθελοντικη εργασία ουσιαστικά. αυτήν είναι η πραγματικότητα

στα 8μηνα δεν πηγαινουν ανειδικευτοι μονο ειδικευμενοι ειτε εργατες (δε) είτε μηχανικοί, νοσηλευτες κτλ. όλοι αμείβονται το ίδιο

Link to comment
Share on other sites

Το επιβεβαιώνω και εγω και το καλύτερο είναι οτι δεν καταβάλουν την μισθοδοσία κάθε μήνα αλλα στο τέλος της σύμβασης και με καθυστέρηση !!!!!!!!!! και τέτοιες συμβάσεις ισχύουν εδω και 3 χρόνια. Το ΤΕΕ βέβαια θα έπρεπε να έχει κινητοποιηθεί απεργιακά κάτι που θα πόναγε την είσπραξη φόρων ειδικότερα σήμερα. Μόνο το σύστημα να είχε κατεβάσει για μια εβδομάδα φτάνει.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να μην φορολογείται ο μισθος αυτός με 26%, γιατί τότε με τα ενδεχόμενα έξοδα -π.χ. βενζίνες- παίζει  να σε συμφέρει να περπατάς με το κεφάλι κάτω για 8 ώρες. Πιο πολλά θα βγάλεις!

Link to comment
Share on other sites

Κρύψτε το άρθρο... Προβλέπεται να "ζηλέψουν" όλα τα κοράκια που πατώντας στην κρίση, θέλουν να μειώσουν τις αποδοχές των εργαζομένων για να έχουν αυτοί ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Γαργάρα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά θέλω να μου εξηγήσει αυτός που δουλεύει εκεί, γιατί δουλεύει τσάμπα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.