Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσφυγές στο ΣτΕ για τις νέες αυξημένες αντικειμενικές σε ορεινές περιοχές


Engineer

Recommended Posts

Δήμοι και οι κάτοικοι δεκάδων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας ετοιμάζουν προσφυγές στο ΣτΕ κατά πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες οι περιοχές τους υπάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτου.

 

Σύμφωνα με "Τα Νέα", οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών αυτών έλαβαν το τελευταίο διάστημα τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2011 και 2012 από τα οποία προκύπτουν αυξήσεις στις τιμές βάσης επί των οποίων υπολογίζεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έως και 10.000% σε σχέση με τις τιμές με τις οποίες υπολογίσθηκε ο ΦΑΠ 2010. Ποιός φταίει για αυτό; Η ευθύνη από ότι φαίνεται πέφτει στις τοπικές ΔΟΥ οι οποίες και απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών τις εκτιμώμενες αξίες των οικοπέδων σε περιοχές που μέχρι και πρόσφατα δεν ίσχυε το σύστημα αντικειμενικών τιμών, χωρίς όμως να λάβουν υπόψη τις εμπορικές αξίες.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις περιοχών της Ηπείρου, όπου ενδεικτικά στο χωριό Λυγγιάδες, που βρίσκεται δίπλα στην πόλη των Ιωαννίνων, οικόπεδο ενός στρέμματος που το 2008 είχε αντικειμενική αξία περίπου 5.500 ευρώ, σήμερα έχει 120.000 ευρώ. Ομοίως στο Ζαγόρι οικόπεδο που είχε αντικειμενική αξία 7.500 ευρώ το 2007, έχει πλέον τιμή 70.000 ευρώ.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι φοροεπιβαρύνσεις από τα ΦΑΠ 2011 και 2012 σε κάποιες ορεινές περιοχές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να είναι υπέρογκες και κάποιοι να καλούνται να καταβάλουν φόρο για εγκαταλελειμμένα ή απρόσοδα ακίνητα και μάλιστα όπως αναφέρεται σε τιμές Εκάλης ή Κηφισιάς.

 

Πηγή: http://www.buildnet....=213&artid=9683

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Για Λυγγιάδες που γνωρίζω δεν έκαναν λάθος. Οι αντικειμενικές που αναφέρουν είναι ίδιες με τις εμπορικές (τουλάχιστον αυτές που ίσχυαν τις καλές εποχές).

 

Για Ζαγόρια τώρα είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση αφού υπάρχουν περιοχές όπου αυτό το 70.000 είναι υπερβολικό και άλλες όπου είναι εξωπραγματικό!!!

Link to comment
Share on other sites

μπορειτε να δειτε εδω τις τιμες

και να συγκρινετε

τον Δημο Ανακτοριου Αιτωλοακαρνανιας και το Αγρινιο...

ή να κανει,  οποιος θελει, συγκριση στις περιοχες που γνωριζει καθενας..

 

 

 

http://www.express.gr/images/stories/ARXEIA/NOMOSXEDIA/nomosxedia_2012_2013/times_oikopedon_2013.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.