Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Στέγαστρα, κιόσκια κ.τ.λ. (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Ο ιδιοκτήτης ήταν στον Καναδά (και παραμένει και δεν έχει σκοπό να επιστρέψει, γι' αυτό θέλει να το ξεφορτωθεί). Είχε αναθέσει σε μηχανικό να του βγάλει άδεια, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

 

Το 1989 πέσανε τα μπετά (υπάρχει και η κατάσταση απ' το ΙΚΑ) και μετά σταμάτησε η οικοδομή (τους σταμάτησε, δηλαδή, ο ιδιοκτήτης όταν κατάλαβε ότι δεν υπήρχε άδεια).

 

Στο Ε9 αυτός έχει δηλώσει 110 τ.μ. ημιτελή οικοδομή, στην οποία σταμάτησαν οι εργασίες γιατί ήταν αυθαίρετη (αυτά τα γράφει μόνος του, δεν έχει γίνει έκθεση αυτοψίας από πολεοδομία).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 534
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν είναι πολύ βιαστικό, αλλά θέλει κι αυτός να ξεμπερδεύει. Το θέμα είναι ότι αν δεν ξέρεις τον τρόπο υπολογισμού του προστίμου τι θα πεις στον πελάτη που ρωτάει πόσο θα κοστίσει; Και εμπιστεύομαι περισσότερο τη γνώμη τη δική σου, thankafe, ή όποιου άλλου μέλους του forum, παρά τη γνώμη ενός υπαλλήλου του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Καλα τα λες...ειναι θεμα επαγγελματισμου να μπορεις να απαντησεις οσο πιο ορθα γινεται ενα τετοιο θεμα...Πιστευω οτι οι πιο πολλοι ειμαστε σε αυτη την θεση...

 

Εγω το ερωτημα σου το απαντησα (συμφωνησα μαλλον) μεσα σε 2 λεπτα...Και τωρα που περασε και μια ωρα...δεν μου εχει ερθει κατι αλλο στο νου. Ισως ομως να μου διαφευγει κατι. Αρα, διαβαζεις το νομο καλα, και κανεις οτι πιστευεις οτι πρεπει να κανεις.

 

Για το ΤΕΕ φιλε το ειπα οχι επειδη ειναι λιρα 100, αλλα επειδη μπορει να ξερουν κατι παραπανω για την περιπτωση σου, αφου απο μονη της ειναι μια διαφορετικη κατηγορια κατασκευων. Ασε το λιγο να ωριμασει ή δες στο forum στον 4014...Πες το και σε αλλο νημα μπας και πετυχεις συναδελφο που το εχει δει ξανα...

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν πήγα και έκανα επί τόπου έλεγχο,

 

η κατασκευή είναι όπως μου την είπαν,

 

διάσταση 5*8= 40 τμ, κλειστό από 3 πλευρές με τούβλο και ανοιχτό από τη μία με κεραμίδι από πάνω.

 

έκανα προυπολογισμό με παράρτημα Β μου έβγαλε 500€ (μία παράβαση).

 

με προβληματίζει ότι τουλάχιστον στην όψη (ελάχιστο ύψος : 3,00μ) είναι ογκοδέστατη κατασκευή και σε πιθανό έλεγχο θα μου πουν "καλά με 500€ τακτοποίησες αυτό το πράγμα?"

 

από την άλλη βλέπω ότι συζητάτε για ολόκληρο όροφο με αναλυτικό.

 

έχει κάποιος πρόχειρους τους ορισμούς του ΝΟΚ για κιόσκι, στέγαστρο, ανοικτό υπαίθριο χώρο?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπερα σε ενταξη Ν.4014, ειχα σε κτιριο κατοικιων με ισογειο καταστημα (με Ο.Α εντος σχεδιου και συσταση). Ειναι σε προσωρινη υπαγωγη γιατι ξεχαστηκε να πατηθει το κουμπι, με πληρωμενα προστιμα και ολα τα αρχεια μεσα, εντος προθεσμίας.

  • στεγαστρο με κεραμοσκεπη επι τμηματος της πρασιας (2007) για καλυψη θεσης σταθμευσης, ακουμπαει στην εξωτερικη τοιχοποιια του ισογειου, δεν εννοποιειται με χωρο, ανοιχτος απο τρεις πλευρες. Ειχε μπει σαν μια παραβαση με αναλυτικο προυπολογισμο.
  • μερικες μικροπαραβασεις στο δωμα προ του 1983 (ολα σε εναν φακελο με τους δυο συνιδιοκτητες)
  • μικρες αποκλισεις στο εμβαδον των οροφων, λογω μικροτερου εμβαδου οικοπεδου στην 2η αδεια. Ειχε εγκριθει μια ρυμοτομηση στην πρασια, και δεν ειχε μπει στην 2η αδεια του 1968. Αυτο αναγκαστηκα να το βαλω λογω αδειας που εκδοθηκε μετα την ενταξη στον ν.4014, για προσθηκη περγκολας στο δωμα και επισκευες στο δωμα.

ερωτηματα

  1. απο οτι καταλαβα, ειμαι στην πρωτη περιπτωση (εγκυκλιος 3/13 Β.1), θα ξαναμπω αν θελω ή αυτόματα οταν μπορει το συστημα;
  2. θα υπολογιστουν ξανα εξ αρχης ολα; κατηγοριες, προστιμα κ.τ.λ; με τους ορους του Ν.4178;
  3. υπολοιπο για πληρωμη δεν υπάρχει; παραμενει ως ειχε το καταβλητεο προστιμο;
  4. τι γινεται με το στεγαστρο στην πρασια; επιτρεπεται να ενταχθει στον Ν.4178 σαν 18.5.β με αναλυτικο; η επηρεαζει η πρασια;
  5. συμφωνα με Ν.4178 αρ.4.2. "Ορίζεται αποδεκτή απόκλιση επί του εμβαδού οικοπέδου/γηπέδου από το αναγραφόμενο στο τοπογραφικό διάγραμμα που έχει συνταχθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και βάσει του οποίου εκδόθηκε άδεια οικοδομής ή καταρτίστηκε συμβολαιογραφική πράξη σε σχέση με τη νέα καταμέτρηση στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει τη βεβαίωση του άρθρου 3 ως εξής:
    α. Για οικόπεδα/γήπεδα εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού η αποδεκτή απόκλιση ορίζεται σε ποσοστό ±5%.
    β. Για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα/γήπεδα η αποδεκτή απόκλιση ορίζεται σε ποσοστό ±10%.
    3. Εμβαδομετρήσεις οικοπέδων/γηπέδων που έχουν συμπεριληφθεί σε διοικητικές πράξεις και δικαιοπραξίες εν γένει, οι οποίες είναι εντός της αποκλίσεως του προηγούμενου εδαφίου, θεωρούνται αποδεκτές και δεν απαιτείται η αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας, κα−
    θώς και η διόρθωση – τροποποίηση των τίτλων κτήσης για την έκδοση άδειας δόμησης."  Οποτε η τελευταια παραβαση δεν πρεπει να μπει, αφου ειναι μεσα στα αποδεκτα ορια αποκλισης του οικοπεδου;
​ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Link to comment
Share on other sites

Σε μία κατοικία έχουν τοποθετηθεί στα άκρα των εξωστών μη φέροντα κατακόρυφα αρχιτεκτονικά στοιχεία (ψευτοκολώνες που περνάνε από μέσα τους υδροροές).
Αυτά τα στοιχεία δεν φαίνονται στα αρχιτεκτονικά σχέδια.
Το κτίριο δείχνει σαν να έχει Ημιυπαίθριους Χώρους.
Εχει πρόβλημα με τον όγκο του κτιρίου και με τα τετραγωνικά μέτρα των υποτιθέμενων Η.Χ.? 
Πρέπει να δηλωθεί με τον Ν. 4178 και αν ναι μπορεί να πάει με την Γ κατηγορία 3α σαν διακοσμητικά στοιχείο?    

 

Link to comment
Share on other sites

Στον ορο στέγαστρο , η/χ που πανε με αναλυτικο θα ηθελα να μαθω την γνωμη σας αν εντασσεται η παρακατω κατασκευη.

 

Κατασκευη 7μ Χ 6μ . Οι τρεις πλευρες είναι κλειστες από οπτοπλινθοδομη. Η πλευρά στην φάτσα που είναι 7 μ. είναι ανοιχτή τελειως . Η επικαλυψη του κτιριου είναι ξυλινη στεγη με κερραμιδη. Χρησιμοποιειται ως υποστεγο για να βαζει το αυτοκινητο του.

 

Η παραπαω κατασεκυη με τον 4014 θα δηλωνοταν με αναλυτικο τωρα με τον 4178 εντασσεται σε αυτην την κατηγορια ή μετα τα χθεσινα του ενημρωτικου του ΤΕΕ θα παει ως ΥΔΚΧ. ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο λεμε και πιο πανω φιλε, ο ορισμος στεγαστρου ειναι αλλος...(δυστυχως!)

 

Ακομα εγω δεν εχω αποφασισει. Αναλογα την περιπτωση, τι βλεπω, πως ειναι φριαγμενο και την χρηση του, και μαλλον σε τετοιες περιπτωσεις θα το κανω με αναλυτικο. Σιγα μη σκασω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.