Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Και οι μηχανικοί στην Κάρτα επαγγελματικών προσόντων


Engineer

Recommended Posts

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας επαγγελματικών προσόντων, που θα διευκολύνει τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες, τους φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες να μετακινούνται και να ασκούν το επάγγελμά τους σε άλλα κράτη-μέλη. Μετά τη χθεσινή έγκριση από το Σώμα, η οριστική απόφαση θα ληφθεί με συναπόφαση από το Συμβούλιο Υπουργών, πριν από τα τέλη του έτους, όπως αισιοδοξεί ο επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

 

Η εν λόγω κάρτα θα εκδίδεται από τη χώρα προέλευσης, εάν πρόκειται για σύντομη περίοδο εργασίας στο εξωτερικό, και από τη χώρα υποδοχής, εφόσον η άσκηση επαγγέλματος πρόκειται να μεταφερθεί εκεί.

 

Το σύστημα θα βασίζεται στο ήδη υπάρχον σύστημα ηλεκτρονικής ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των διοικήσεων των κρατών-μελών. Αυτό θα κάνει ταχύτερη και ευκολότερη τη διαδικασία της πιστοποίησης, καθώς οι επαγγελματίες θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στο κράτος τους για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων τους και όχι στο κράτος υποδοχής, όπως ίσχυε έως τώρα.

 

Αν οι Αρχές αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αίτημα για αναγνώριση εντός των χρονικών ορίων που τίθενται από την οδηγία, αυτό μπορεί να θεωρηθεί σιωπηλή αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/?p=130177

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

α. τα "κομματικά" προσόντα δεν θα τα γράφει η κάρτα;

β. βάσει αυτού

"Αν οι Αρχές αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αίτημα για αναγνώριση εντός των χρονικών ορίων που τίθενται από την οδηγία, αυτό μπορεί να θεωρηθεί σιωπηλή αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων."

και με δεδομένο ότι "αδυνατούν"

έχει να πέσει υπεύθυνη δήλωση σύννεφο
 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλη η συνεργασια κρατων μελων αλλα τι γινεται αν ενας μηχανικος χρωσταει χρονια ασφαλισης στο ασφαλιστικο ταμειο ?

μηπως θα ζητανε και ασφαλιστικη ενημερωτητα για να δουλεψεις αλλου ? Αν ειναι ετσι τη βαψαμε αδερφια

Link to comment
Share on other sites

θα εχει πολύ πλάκα πως θα περιγράφει στους ξένους οτι οι διπλωματούχοι μηχανικοί κάνουν τα πάντα όλα ...άντε να εξηγήσεις οτι στο ελλάδα ισχύουν νόμοι του 30...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ θετικό.Προβλέπω μαζική φυγή.Επιτέλους θα μας αφήσουν ελεύθερους.Με βλέπω με καληηή δούλεια κα καλοοό μισθό σε ανατολική χώρα.Α και φυσικά και με δουλειά στην Ελλάδα ...εισαγόμενη 8-) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.