Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατμήσεις γηπέδων εκτός σχεδίου


Recommended Posts

τι περιορισμοι υπαρχουν στις κατατμησεις γηπεδων εκτος σχεδιου-ανεξαρτητα εαν χανουν την αρτιοτητα τους??

 

ισχυει οτι επιτρεπεται οποιαδηποτε κατατμηση γηπεδου εκτος σχεδιου και εκτος ζωνης-ακομα και αν χανει την αρτιοτητα του-αρκει να αναφερεται στη δηλωση του ν.651/1977 οτι προερχεται απο κατατμηση μεγαλυτερης ιδιοκτησιας??

 

ισχυει οτι επιτρεπεται κατατμηση γηπεδου εντος ζωνης-ακομα και αν χανει την αρτιοτητα του-με ελαχιστο εμβαδον μετα την κατατμηση τα 1000 τμ??

Link to comment
Share on other sites

ειναι σωστο αυτο που ρωτας.

 

εκτος σχεδιου και εκτος ζωνης επιτρεπεται η κατατμηση (αν δεν εισαι σε καμια ειδικη ρυθμιση πχ ΖΟΕ) χωρις περιορισμο και ασχετα αν δεν δημιουργουνται αρτια και οικοδομησιμα αγροτεμαχια.

 

αν εισαι εκτος σχεδιου εντος ζωνης ( και παλι αν δεν εντασεσε σε καποια ειδικη ρυθμιση) τοτε δεν επιτρεπεται η κατατμηση κατω απο 1 στρ ασχετα που αν δεν ειναι αρτιο και οικοδομησιμο το αγροτεμαχιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το Ν651/77 που επανέφερε τη δίαταξη του ΝΔ690/48 απαγορεύεται η κατάτμηση για τη δημιουργία μή αρτιων οικοπέδων.

Δηλαδή 4 στρ. Μετά το 2003 μπήκε και η προυπόθεση προσώπου 25μ σε κοινόχρηστο δρόμο. Δεν μπορείς να κατατμήσεις ένα ακίνητο και να αφήσεις μη άρτια κατά τον κανόνα τμήματα.

Αυτό που λες για τη ζώνη 500μ όπως λέει και στο ΠΔ για την εκτός σχεδίου δόμηση, πρέπει ο χρόνος δημιοργίας του οικοπέδου να είναι πριν το 1977, οπότε αν το κατατμήσεις σήμερα πως θα έχει χρόνο δημιουργίας το 1977?

Επίσης ψάξε να βρεις αν υπάρχει ΖΟΕ που να ορίζει διαφορετικά όρια αρτιότητας. Τέλος αν είναι κληροτεμάχιο δεηλ. διανομή Υπουργείου Γεωργίας πάλι απαγορεύεται η κατάτμηση.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός επιτρέπεται η όποια κατάτμηση και συνένωση αρκεί να αναφέρεται το ότι δεν είναι άρτιο ούτε οικοδ. εκτός αν είναι 4000μ2 και πρόσωπο 25μ (ΠΡΟΣΟΧΗ πρόσωπο σε κοινόχριστη οδό π.χ. αγροτικό δρόμο προ το 23 ή επαρχιακή οδό με έγκριση από τον νομάρχη περί αυτού(αστα να πάνε δηλαδή)).Σε εντός ζώνης σχεδίου πολ. ή οικισμού η ελάχιστη κατάτμηση είναι 1000μ2 δεν θα είναι όμως άρτιο κ οικοδ. αφού και εκεί θέλει 4000μ2 και 25μ αφού η παρέκλιση των 2000μ2 χωρίς πρόσωπο είναι για γήπεδα προ της 27-4-77.

ΠΡΟΣΟΧΗ αν είναι εντός αττικής γιατί εκεί έχουμε ΖΟΕ με συγκεκριμένο όριο κατάτμησης...

Link to comment
Share on other sites

Ξέρετε καμία πολεοδομία που να τα δεχεται αυτά που λέτε?

Κατ'αρχην για ποιο λόγο να κατατμήσεις ένα γήπεδο και να δημιουργήσεις μη άρτιο τμημα αφού μετά δε θα μπορείες να χτίσεις?

Οπότε γιατί να αναφέρει κάτι τέτοιο ο νομοθέτης

Σε ποια ωομοθεσία βασίζεστε?

Μόνο με ανώμαλη δικαιοπραξία γίνεται κατάτμηση μη αρτίων και αυτό

σε παλιά προσύμφωνα.Πλέον όχι.

Ψέξτε το και θα δείτε. Τέτοια συμβόλαια θα ακυρωθούν

Μήπως αννοείτε πώληση εξ αδιαιρέτου τμήματος και όχι κατάτμηση?

Link to comment
Share on other sites

αγαπητε μου φιλε θα σε απογοητευσω γιατι δεν εισαι πολυ καλα ενημερωμενος.

καταρχην οταν εχουμε να κανουμε με αγροτεμαχια και οχι με κληροτεμαχια (το επισημαινω αυτο γιατι ανεφερες ανωμαλη διακιοπραξια) τοτε τα πραγματα δεν ειναι τοσο δυσκολα οσο τα παρουσιαζεις. και επειδη ζητησες νομοθεσια σου παραθετω αποσπασμα απο το βιβλιο"το δικαιο της κατατμησης των γεωτεμαχιων" του συμβολαιογραφου Ιωαννη Κωτουλα εκδοσεις σακουλα ετος 2004 που σε αναιρει. θα ηθελα σε παρακαλω να το ριξεις μια προσεκτικη ματια...

 

Στην περίπτωση του αγροτεμαχίου, εφόσον α) δεν είναι εποικιστικό, δεν παραχωρήθηκε δηλαδή από το Υπουργείο Γεωργίας, β) δεν ευρίσκεται σε περιοχή που κηρύχθηκε ως ΖΟΕ και γ) δεν προσκρούει η κατάτμηση στα άρθρα 16 και 20 του διατάγματος του έτους 1923, δηλαδή εάν εμπίπτει μέσα σε περιμετρική ζώνη, να μην κατατέμνεται κάτω της έκτασης των 1000 Τ.μ. και να μη δημιουργούνται δρόμοι και ρυμοτομικό σχέδιο, με ιδιωτική πρωτοβουλία, μπορεί εγκύρως να κατατμηθεί μέχρι και κάτω του ορίου αρτιότητας των 4 στρεμμάτων κατά κανόνα, αφού δεν υπάρχει διάταξη που να απαγορεύει την κατάτμηση αυτή. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν θετικές διατάξεις που να προβλέπουν την κατάτμηση, αντίθετα, όταν δεν κωλύεται από διατάξεις νόμων, εξ αντιδιαστολής συνάγεται ότι επιτρέπεται η ζητούμενη κατάτμηση.[/color]

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλυτερα να μην απανταμε αν δεν ειμαστε απολυτα σιγουροι ειδικα σε τετοια θεματα. Μπορει να γινουν λαθη και να υπογραφουν αρτιοτητες στα τοπογραφικα και αντε μετα να ξεμπερδεψεις. Η κατατμηση επιτρεπεται μονο για να δημιουργηθουν αρτια οικοπεδα 4 στρεμματων με προσωπο 45 μ σε δρομο ειτε δημοτικο ειτε επαρχιακο, κατα κανονα αρτια. Δεν υπαρχει επισημος αγροτικος δρομος πλεον. Και δεν γινεται να υπαρξει νεο κατα παρεκκλιση οικοπεδο. Ακομα και η συννενωση οικοπεδων πρεπει να δημιουργει κατα κανονα αρτιο.Το ιδιο ισχυει και στις εντοσ ζωνης περιοχες αφου και αυτες εκτος σχεδιου ειναι. Η αρτιοτητα σε αυτες δινεται κατα παρεκκλιση βασει της ημεομηνιας που δημιουργηθηκαν (πριν το 77 )

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

θεωρω οτι δεν εχεις καταλαβει την ερωτηση η οποια ηταν αν μπορει να κατατμηθει ενα εκτος σχεδιου αγροτεμαχιο σε μη αρτια αγροτεμαχια (εφοσον δεν υπαρχει καποιος περιορισμος);;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;δεν μιλαμε για οικοδομησιμοτητα!!!!!!!!!!!1

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.