Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επικινδυνότητα κεραίας ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;


Axelatticus

Recommended Posts

πηγές μέσα στο διαμέρισμα εννοώ gsm/dect/wifi που εφάπτονται στο κρανίο σου και δεν βρίσκονται στο άλλο τετράγωνο με μερικούς δεκάδες τοίχους και οπλισμένες πλάκες ενδιάμεσα 

Τότε (αφελής ερώτηση) γιατί δεν γεμίζει όλη η Αθήνα με κεραίες κινητής ? 

Εδώ λένε ότι ακτινοβολούν τα καλώδια υψηλής τάσης π.χ. Πεντέλη και οι υποσταθμοί της ΔΕΗ....

μακάρι να γέμιζε η αθήνα κεραίες, δυστυχώς οι σταθμοί κοστίζουν

καλώς λένε ότι ακτινοβολούν, οτιδήποτε διαρρέεται από ρεύμα ή βρίσκεται υπό τάση ακτινοβολεί όπως τα καλώδια στο σπίτι σου

Edited by nvel
Link to comment
Share on other sites

Αν κινδυνεύεις ή όχι από μια απλή ματιά *κανένας* από εμάς δεν μπορεί να το πεί... Διότι δεν ξέρει:

 

1. Ποια από αυτά είναι ενεργά

2. Πόσο ισχύ εκπέμπουν

 

Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα να μείνω και πολύ άνετα. Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις την γνώμη αυτού που μπορεί να σε βοηθήσει

στον καθ' 'υλην αρμόδιο στην ΕΕΤΤ. Αν σκεφτείς ότι πλέον το πρόστιμο είναι στα 320.000 eura για κάθε παράνομη κατασκευή κεραίας

θα σου απαντήσουν με μεγάλη χαρά.

 

Φιλικά

Edited by debian
Link to comment
Share on other sites

... Αν σκεφτείς ότι πλέον το πρόστιμο είναι στα 320.000 eura για κάθε παράνομη κατασκευή κεραίας

θα σου απαντήσουν με μεγάλη χαρά.

 

....

Ενδιαφέρον.

Έτσι από περιέργεια… μπας και γνωρίζεις αν έχει επιβληθεί έστω και ένα πρόστιμο αυτού του είδους?

Link to comment
Share on other sites

...Απο ότι κατάλαβα καταλήγουμε πως σίγουρα δεν είναι οτι καλύτερο να έχεις κοντά σου μια κεραία...

 

Δεν κατάλαβες καλά.

Δες τι σου γράφει Yian, και θα καταλάβεις ότι αν μιλάμε για κινητή τηλεφωνία είναι καλύτερα να έχεις κοντά σου κεραία.

 

Επίσης, για άλλη μία φορά σε παροτρύνω να δεις αυτό:

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον.

Έτσι από περιέργεια… μπας και γνωρίζεις αν έχει επιβληθεί έστω και ένα πρόστιμο αυτού του είδους?

 

Αν σκεφτείς ότι ο Υμηττός έχει αλλάξει τελείως και ότι οι κινητές τρέχουν και δεν φτάνουν για την αδειδότηση τότε κάτι γίνεται προς το καλό. Τώρα αν έχουν επιβάλει έστω ένα πρόστιμο και αν αυτό έχει καταβληθεί δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω :)

Link to comment
Share on other sites

Έστειλα ένα mail στην EETT για πληροφορίες! 

 

Δεν κατάλαβες καλά.

Δες τι σου γράφει Yian, και θα καταλάβεις ότι αν μιλάμε για κινητή τηλεφωνία είναι καλύτερα να έχεις κοντά σου κεραία.

 

Ναι αυτό το κατάλαβα με τα κινητά, αλλά η κεραία σαν κεραία δεν εκπέμπει επικίνδυνη και συνεχής ακτινοβολία στο διαμέρισμα μου αφού είναι τόσο κοντά ; εκεί είναι το θέμα... σίγουρα απο όσα λέτε είναι καλύτερο σε σχέση με την χρήση των κινητών να υπάρχει αλλά γενικά αν το έχεις κάθε μέρα απέναντι να εκπέμπει... εκεί κολλάω παιδία. Sorry αν γίνομαι κουραστικός και ευχαριστώ για τις γνώμες και τα στοιχεία... τα διάβασα όλα και έστειλα και ένα mail στην EETT... 

Link to comment
Share on other sites

Οι σύγχρονοι σταθμοί βάσης GSM και παρεμφερών υπηρεσιών 3G, κλπ., που απολαμβάνουμε, εκπέμπουν μέγιστη ισχύ μικρότερη από 50W (νομίζω 44W maximum). Η συνηθισμένη ισχύς εκπομπής είναι πολύ μικρότερη κατά μέσο όρο αφού εξαρτάται από την "κίνηση" που υπάρχει κάθε στιγμή.

Η προσαρμογή της ισχύος στην "ζήτηση" δεν έχει να κάνει τόσο με την ευαισθησία των εταιρειών για τη υγεία μας όσο με την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και με τις συμμόρφωση με τις αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές που ισχύουν πλέον διεθνώς.

 

Η ένταση του πεδίου που δημιουργεί η κεραία μειώνεται περίπου κατά 4 φορές κάθε φορά που διπλασιάζεται η απόσταση, δηλαδή, αν στο 1 μ. από τη κεραία το πεδίο έχει ένταση 100 μονάδες, στα 2 μ. η ένταση έχει πέσει ήδη στις 25 μονάδες και στα 4 μ. από την κεραία η ένταση είναι ήδη στις 7 περίπου μονάδες, δηλαδή περισσότερο από 10 φορές κάτω από όση ήταν στο 1 μέτρο.

Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε πόσο ισχυρότερη είναι η ακτινοβολία που δεχόμαστε από συσκευές μικρής φαινομενικά ισχύος (ένα κινητό τηλέφωνο εκπέμπει με ισχύ από περίπου 0,5W μέχρι 2W max. ανάλογα με τις συνθήκες λήψεις - εκπομπής), οι οποίες όμως βρίσκονται πολύ κοντά μας.

Επίσης εύκολα θα συμπεράνουμε και πάλι ότι μας συμφέρει να έχουμε κεραία βάσης κοντά μας για να μην είναι "αναγκασμένο" το κινητό μας να εκπέμπει με την μέγιστη ισχύ του.

 

Οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν δείξει κάτι επικίνδυνο για συσκευές / κεραίες αυτής της κατηγορίας ισχύος / συχνότητας πέρα από μία μικρή αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών όταν η εκπομπή γίνεται από πολύ κοντά.

Επίσης υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επαγγελμάτων που είναι αναγκασμένη να εργάζεται σε συνθήκες πολύ ισχυρής ακτινοβολίας από ραδιοκύματα χωρίς επίσης να έχει παρατηρηθεί - δυστυχώς - κάποια επίπτωση που να έχει συσχετιστεί με τα ραδιοκύματα αυτής της κατηγορίας.

Το "δυστυχώς" έχει να κάνει με το ότι είμαστε πρακτικά στο σκοτάδι για το τι μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμα.

Βραχυπρόθεσμα πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Γνωρίζουμε βέβαια ότι υπάρχουν και πολύ επικίνδυνες ακτινοβολίες όπως οι ακτίνες "Γ", οι ακτίνες "Χ" και οι υπεριώδεις ακτίνες για τις οποίες καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι πρέπει να τις αποφεύγουμε.

 

Τις συνωμοσιολογίες του τύπου "υπάρχουν αποτελέσματα ερευνών που λένε άλλα, αλλά μας τα κρύβουν", τις προσπερνώ γιατί πολύ απλά αυτοί που υποτίθεται ότι "γνωρίζουν" θα φρόντιζαν να πιάσουν μια βουνοκορφή αντί να κουβαλάνε όλο και περισσότερα ασύρματα gadget πάνω τους.

 

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μία θάλασσα ραδιοκυμάτων / ακτινοβολιών την οποία εν πολλοίς έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι με συσκευές που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εμάς.

Το να θεωρούμε επικίνδυνη την κεραία που βρίσκεται σε απόσταση π.χ. 100 μέτρων είναι σαν να κολυμπάμε στην θάλασσα και να φοβόμαστε τις σταγόνες της βροχής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.