Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α08] Ισόγειοι Βοηθητικοί Χώροι του Ν.4178 (τρόπος υπολογισμού προστίμου)


Recommended Posts

Αν οι αποστάσεις δεν έχουν τηρηθεί όπως λες, δεν βλέπω πως μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης. Αν στο γήπεδο δεν υπάρχει ο.α. τότε η κατηγορία είναι 5 και όχι 4 όπως λες. Εφόσον μιλάς για χρήση τελικά μήπως πρόκεται για κλειστό στεγασμένο χωρό και όχι για υπόστεγο;

 υπάρχει οικ. άδεια για σιλό που υφίσταται νόμιμα. Ο χώρος είναι όντως στέγαστρο και απλά θα βόλευε να περικλεισθεί (άρα και να προσμετρήσει με οικ. άδεια) αλλά οι αποστάσεις (όπως το υποψιάσθηκα βάσει του άρθρου 25 παρ.7) είναι γάγγραινα

Ευχαριστώ πάντως

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα!Έχω ισόγειο αποθηκευτικό χώρο άνω των 50 τμ συγκεκριμένα 75,86 τ.μ. από παλαιότερη δήλωση του Ν.4014/2011 όλο δηλωμένο με μειωτικό συντελεστή.Να βάλω τα 50 τ.μ. με μειωτικό συντελεστή και τα υπόλοιπα ως ΥΔΧΚΧ?

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη δεν μπορείς να επιμερίσεις το χώρο της αποθήκης σε δυο τμήματα ώστε να τύχει μειωτικού συντελεστή το ένα από αυτά. Ίδια λογική όπως δεν μπορείς να επιμερίσεις επιφάνεια υπέρβασης δόμησης ώστε να έχεις δυο ή περισσότερους συντελεστές υπέρβασης. Αναγκαστικά θα τα μεταφέρεις ως επιφάνεια χώρου κύριας χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας Συναδελφοι

 

Ερωτηση: Σε εντος οικισμου οικοπεδο υπαρχει με Ο.Α του 79 δυοροφο κτιριο το οποιο εχει παρανομο κλειστο χωρο σταθμευσης 30+ εξ τουαλετα 7 τ.μ πανε ολα σαν βοηθητικος χωρος αφου ειναι λιγοτερο απο 50τ.μ?

επισης εχει γινει κατω καταστημα απο κατοικια παει απλα αλλαγη χρησης χωρις υπερβαση δομησης πριν το 85 δεν υπηρχε αλλαγη χρησης σωστα?

 

 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχω περίπτωση σε πυλωτή που η είσοδος (κλειστό τμήμα) έχει μεγαλώσει αρκετά έτσι ώστε να μην ισχύει το <50% της πυλωτής που επιτρέπεται. Το αντιμετωπίζω σαν υπέρβαση Δόμησης κύριου χώρου? Επίσης ανοιχτές θέσεις στάθμευσης έχουν μετατραπεί σε κλειστές με προσθήκη γκαραζόπορτας. Αυτός ο χώρος πλέον είναι κλειστός, πως υπολογίζεται σαν βοηθητικός?

 

Άρθρο 18 παρ.5 – εγκύκλιος 4

«β. Στον ανωτέρω τρόπο υπολογισμού της παρ.5α του

ενιαίου ειδικού προστίμου υπάγονται επίσης αυθαίρετοι ημιϋπαίθριοι χώροι, στέγαστρα, κιόσκια, καθώς και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια χρήση σε κύρια που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν επέρχεται υπέρβαση δόμησης λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης κατά την παρ.5 του άρθρου 19 του παρόντος.

Υπάγεται στην παρούσα παράγραφο η µετατροπή ισόγειου βοηθητικού χώρου σε κλειστό χώρο στάθµευσης αυτοκινήτου   

 

Σε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια σε κύρια, χωρίς όµως να έχουν εκτελεστεί οικοδοµικές εργασίες για τις οποίες να µπορεί να συνταχθεί αναλυτικός προϋπολογισµός,  καταβάλλεται  παράβολο πεντακοσίων (500) ευρώ και δεν καταβάλλεται ειδικό πρόστιµο.

 

Στην έννοια των αυθαίρετων ηµιϋπαίθριων χώρων, στεγάστρων κ.λ.π. συµπεριλαµβάνονται και η αυθαίρετη απόληξη κλιµακοστασίου, καθώς και οι αυθαίρετοι ανοιχτοί υπόστυλοι χώροι (π.χ. pilotis, υπόστυλη στάθµη ), που πρόκειται να παραµείνουν ως έχουν.»

 

Με βάση αυτό, θεωρώ οτι σε περίπτωση διατάραξης του 50%-50% στην πυλωτή, ο ανοιχτός χώρος που απομένει πρέπει να δηλωθεί. Το θέμα είναι πως? Λογικά μπάινει σαν μια παράβαση αναλυτικού, καθώς δεν μπορεί να συνταχθεί αναλυτικός λόγω μη εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

 

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανένας αν το πάρκινγκ (κλειστός χώρος στάθμευσης αυτ/του) προσμετρούσε στο σ.δ. σε ΟΑ του 1996;

Link to comment
Share on other sites

δεν βρίσκω το ΔΚ.

σ'αυτήν την περίπτωση (δηλ. οτι δεν προσμετρούσε) πάει με εμβαδόν ή με 500ρικο;

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

και,  σε συνεχεια της ερωτησης του παυλου

[με τις καλημερες μου]

 

να ρωτησω και εγω....

αν  προκειται για ΘΣΑ   του ν. 1221, τοτε εχεις την δηλωση του 1221  στον συμβ/φο και ειναι μεταγεγραμενη...

αν ειναι δημιουργημενη εξ "ιδιωτικης" πρωτοβουλιας, βρισκεται μονον στην κατοψη του συμβολαιου..

 

και...τι ζημια εχει κανει αυτη η ΘΣΑ...εκτος    αν εγινε ..."γραφειο"...???  :smile: :-) :smile: :-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.