Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεσσαλονίκη: 67 κτίρια «αφηγούνται» την ιστορία της αρχιτεκτονικής της πόλης


Engineer

Recommended Posts

ε τουρίστες και ταυτόχρονα «μαθητές» στην πόλη τους μετατρέπονται σήμερα και αύριο χιλιάδες Θεσσαλονικείς, αλλά και ξένοι επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα ενδότερα 67 χαρακτηριστικών κτιρίων και να μάθουν τα «μυστικά» τους.

 

Κτίρια- σύμβολα, όπως ο Λευκός Πύργος, επιβλητικές βίλες, όπως η Casa Bianca και η Έπαυλη Μοδιάνο, παραδοσιακές κατοικίες του 19ου αιώνα, μουσεία, ατμοσφαιρικά οινοποιεία, το περίφημο κτίριο του Ισοζάκι (Μέγαρο Μουσικής 2) και σύγχρονα αρχιτεκτονικά γραφεία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους στους φίλους της αρχιτεκτονικής και της ιστορίας.

 

Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγουν στο κοινό και χώροι ιδιωτικοί, προσβάσιμοι σε «ξένους» μόνο για αυτές τις ημέρες: διαμερίσματα με σύγχρονο ντιζάιν, εντυπωσιακές μονοκατοικίες στην Άνω Πόλη, βιοκλιματικά σπίτια.

 

Οι διαδρομές της αρχιτεκτονικής, που θα οδηγήσουν Θεσσαλονικείς και τουρίστες στα ενδότερα 67 κτιρίων της πόλης, θα διανυθούν στο πλαίσιο της φετινής, δεύτερης διοργάνωσης του OpenHouseThessaloniki, την οποία "ενορχηστρώνει" μια ομάδα 10 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους πολύ νέων, υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

 

Το περσινό πρώτο OpenHouse είχε δεχτεί περισσότερες από 12.000 επισκέψεις στα 56 συμμετέχοντα κτίρια.

 

Στις 25 πόλεις που συμμετέχουν, παγκοσμίως, στη διοργάνωση, συμπεριλαμβάνονται το Λονδίνο (από όπου ο θεσμός ξεκίνησε το 1992), η Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο, το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ, το Ελσίνκι, η Μελβούρνη, η Βαρκελόνη, το Σικάγο, η Ρώμη, η Λισαβόνα κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης στο: www.openhousethessaloniki.gr

 

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 ο θεσμός του OpenHouse θα ξεκινήσει και στην Αθήνα.

 

Πηγή: http://www.b2green.g...h.rHsNtyJE.dpuf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Από την πηγή της είδησης :

 

Θεσσαλονίκη: 67 κτίρια «αφηγούνται» την ιστορία της αρχιτεκτονικής της πόλης

20/10/2013

 

Οπως βλέπεις η πηγή μετάδωσε την είδηση καθυστερημένα άρα δεν μπορεί ο αναμεταδότης, το section των ειδήσεων στο forum, να πάει πίσω στον χρόνο. Εγω προσωπικά δεν γνώριζα πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, και μόνο που έμαθα πως οργανώνεται τέτοια εκδήλωση, θεωρώ πως κέρδισα και θα το έχω υπόψην μου για το μέλλον. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.