Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν.4178/13] Απαντήσεις σε ερωτήματα από ΔΟΚΚ, ΤΕΕ, ΥΠΕΚΑ.


Recommended Posts

Μάλλον εννοείς ΥΥ (και όχι ΥΔ) με μειωτικό σωστά?Αρχικά στο νόμο έμπαινε με ΥΥ κανονικά,μετά όταν βγήκε η Εγκ4 χωρίς ΥΥ,μετά όταν βγήκε το τροποποιοημένο Παράρτημα Α ξανά-μανά ΥΥ και πλέον με αναλυτικό.Αυτό είναι πραγματιά το ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ιστορικό των ΥΥ στα υπόγεια στο Ν4178.
Εν προκειμένω,στη θέση σου,εφόσον έχεις κλειστή δήλωση δε θα έκανα τίποτα.Λεφτά να πάρουν πίσω δεν πρόκειται ποτέ (κατά τη γνώμη μου) και ετσί τσάμπα θα παιδεύεσαι.Ο τρόπος που το έκανες ήταν σωστός στο χρόνο πο υτο έκανες και είναι και προς "τη μεριά της ασφάλειας" ανεξαρτήτως των μπουρδολογιών που βγάζουν από το ΥΠΕΚΑ.

Ασχολήσου με άλλες υποθέσεις σου,αυτή τελείωσε (λέω εγώ)... :)

Edited by Greenick
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Ε/Α 610

610. Εγκύκλιος 4, διευκρινίσεις άρθρου 9 παρ. Αδ "για τον έλεγχο της κατηγορίας υπολογίζονται οι επιφάνειες που ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΟΥΝ τον Σ.Δ." (π.χ από 3 τον κάνουν 3,15 , δες ορισμό ν. 4067/12) . Δηλαδή μόνο οι επιφάνειες που παραβιάζουν τον Σ.Δ. Αν νομοθέτης ήθελε να υπολογίζονται και αυθαίρετες επιφάνειες που δεν παραβιάζουν το Σ.Δ. θα χρησιμοποιούσε την έκφραση ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝ. Άλλωστε για τις τελευταίες μπορεί να εκδοθεί άδεια. Συμφωνείτε;

Διαφωνώ. Είναι άλλο θέμα του αν πρέπει να δηλωθούν ως αυθαίρετα και άλλο θέμα του αν μετρήσουν στον υπολογισμό των συντελεστών υπέρβασης. Προφανώς και ένα αυθαίρετο υπόγειο με βοηθητική χρήση θα πρέπει να δηλωθεί. Το ότι το ποσοστό υπέρβασης θα είναι 0% (<50%) δεν σημαίνει ότι δε θα πληρωθεί πρόστιμο. Αν είναι σύννομο και μπορεί να νομιμοποιηθεί, ας νομιμοποιηθεί... Πάντως σίγουρα δε μπορεί να παραμείνει έτσι...

ΕΡΩΤΗΣΗ  

Συμφωνα μ το πιο πανω σε μια δηλωση αν εχω ενα ΦΚ με ΥΔΚΧ>50% κ ενα υπογειο ΒΧ ,θα εχω διαφορετικο ΦΚ με ΥΔ<50%???????????????
Link to comment
Share on other sites

Το HD αυτό λέει...

Εγώ διαφωνώ όμως με αυτό.

Συμφωνώ μεν ότι δε θα αθροίσεις τα μέτρα αυτά στον αριθμητή, αλλά άμα έχεις και άλλα αυθαίρετα που σου βγάζουν ΥΔ>50%, τότε θα βάλεις και στο υπόγειο ΥΔ>50%.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλη χρονια σε ολους

αν δεν τα αθροισω στον αριθμητη ειναι σαν να μη τα λογαριαζω για αυθαιρετα ,αν παλι τα βαλω με ΥΔ>50 (οπως κ εγω κανω) τοτε ποια περοπτωση αφορα αυτο που αναφερεται στην εγκ 4?<<για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν το συντελεστή δόμησης του ακινήτου.>>

Link to comment
Share on other sites

..........

ΕΡΩΤΗΣΗ  
Συμφωνα μ το πιο πανω σε μια δηλωση αν εχω ενα ΦΚ με ΥΔΚΧ>50% κ ενα υπογειο ΒΧ ,θα εχω διαφορετικο ΦΚ με ΥΔ<50%???????????????

 

Είναι μια λογική άποψη.

Αν είχαμε στο ακίνητο και υπέρβαση κάλυψης τότε το υπόγειο που βρίσκεται εντός του νομίμου περιγράμματος αναγκαστικά  θα το έβαζες σε ξεχωριστό ΦΚ χωρίς ΥΚ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έχουν λήξει οι συμβάσεις των μηχανικών με το ΤΕΕ και δεν λειτουργεί μέχρι νεωτέρας. Τώρα αν κάτι αλλάξει υποθέτω να μας ενημερώσει το ίδιο το ΤΕΕ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Υπάρχει τρόπος να πάρει κανείς απάντηση από το ΥΠΕΚΑ για θέμα του 4178 σε σύντομο χρόνο έστω και προφορικά ? Κάποιο τηλέφωνο που να το απαντάνε ? Αν πάει κανείς στην Τρικάλων, βρίσκει άκρη ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.