Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στέγαστρο Στάθμευσης σε προκήπιο κατά ΝΟΚ


Recommended Posts

Έχει κάποιος συνάδελφος εμπειρία στο θέμα στεγάστρου επί προκηπίου για στάθμευση οχημάτων;

 

Βάσει ΝΟΚ φαίνεται πως στέγαστρα στάθμευσης παρά το όριο εκτός προκηπίου επιτρέπονται και δεν προσμετρούν σε δόμηση - κάλυψη - όγκο (Αρθ.11, παρ2ιγ).

Από την άλλη ο νόμος επιτρέπει και δεν προσμετρά επίσης σε δόμηση - κάλυψη - όγκο  τα στέγαστρα ανεξαρτήτως πλάτους σε προκήπια (Αρθ.8Βα - Αρθ12.παρ4δ -Αρθ.11, παρ2στ).

 

Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι μπορώ να κολλήσω στέγαστρο στην εν τοις πράγμασι ρυμοτομική μου ( πρόκειται για οικισμό προ 23 με το κτίριο να απέχει 20μ από τον δρόμο) και να μην μετρήσει αλλά να έχω θέμα με την χρήση της στάθμευσης.  Έχει κάποιος συνάδελφος καμία ιδέα για αυτόν τον παραλογισμό ή εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Edited by theot
Link to comment
Share on other sites

Και πολύ καλά κατάλαβες συνάδελφε.

Ενώ λέει καθαρά για τους στεγασμένους χώρους στάθμευσης εντός προκηπίου ότι δεν επιτρέπονται στο άρθρο 11 παρ 2ιγ, επιτρέπει στέγαστρα (αρθρο 2 παρ 79) σε οποιαδήποτε θέση εντός των υποχρεωτικών ακαλύπτων (άρθρο 17 παρ 7ια), ορίζοντας παράλληλα τον χώρο του προκηπίου ως υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο (άρθρο 17 παρ 2β). Για δόμηση, κάλυψη και όγκο δεν το συζητάμε λόγω άρθρου 17 (άρθρο 11 παρ 6ιστ και άρθρο 12 παρ 4δ).

 

Οπότε σου επιτρέπει τα στέγαστρα με μέγιστες διαστάσεις έως 1/4Δ ή δ αρκεί να μην τοποθετήσεις από κάτω θέση στάθμευσης.

Ελλάς το μεγαλείο σου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.