Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έρχεται η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων


Engineer

Recommended Posts

επειδή είναι αδύνατο (γιατί δεν θέλουν) να περάσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία στο ΙΚΑ

προβλέπω - εκτιμώ (προτρέχοντας προφανώς) ότι ο στόχος είναι

να κάνουν έναν κλαδο ΤΣΜΕΔΕ (όπως έγινε και με το ΕΤΑΑ)

και να συνεχίσουμε οι μ... να πληρώνουμε εισφορές και κρατήσεις κατά τα γνωστά (το μ.. σημαίνει μηχανικοί)

και να πάρουμε την ίδια σύνταξη με όλους τους άλλους, την αναξιοπρεπή "ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ" των 300 (συμφώνως προς τις μέχρι τώρα εξαγγελίες) μοιρών (κλωθώ-λάχεσις-άτροπος)

σκεφτείτε μόνο ότι πληρώνετε 4000 το χρόνο χωρίς τις κρατήσεις από έργα, μελέτες επί 37+ χρόνια και θα παίρνετε 3600 το χρόνο για 20??

(πόσο πια να φανεί η ληστεία -χωρίς να υπολογίζεται η διαφορά τοκισμού του κατατεθειμένου κεφαλαίου)

 

γι αυτό τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές

....

κακό ψόφο νάχουν οι βουλευτές που θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο και τα λαμόγια των ασφαλιστικών των "μεγαλοσυμφερόντων"

Edited by imhotep
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

imhotep:

....

κακό ψόφο νάχουν οι βουλευτές που θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο και τα λαμόγια των ασφαλιστικών των "μεγαλοσυμφερόντων"

 

Και ποιός θα μας σώσει τότε φίλε μου αν ψοφήσουν όλοι αυτοί που λες, χώρια που θα χάσουμε και την σπάνια ράτσα......... :shock:

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Στο 1:20 "να εγγυηθούμε μια μινιμουμ αξιοπρεπή σύνταξη των 300-400 ευρώ το μήνα"

 

Στο 3:30 συγκρίνει τα 700€/δίμηνο του ΤΕΒΕ που είναι σύνταξη+περίθαλψη με τα 450-600€/χρόνο για ιδιωτικό νοσοκομειακό πρόγραμμα. Και φυσικά ξεχνάει να αναφέρει πως σε αυτό δεν περιλαμβάνεται η σύνταξη και η έξω-νοσοκομειακή περίθαλψη/φάρμακα/διαγωνιστικές εξετάσεις/ατυχήματα κλπ.

 

Σπουδαία ανάλυση από επαγγελματία του χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ψηφισμένο και δηλωμένο από το 2010 με τον νόμο Λοβέρδου , ότι μετά το 2015 θα έχουμε 3 ταμεία . Μισθωτών , αυταποσχολουμένων και αγροτών .

 

Προφανώς με τα τέλη επιτηδεύματος κλπ , στο μέλλον ίσως και μέχρι το 2020 , δεν θα υπάρχουν πλέον αυταπασχολούμενοι , αλλά όλοι θα είναι υπάλληλοι εταιρειών , ακόμα και αν σε κάποιες ο ίδιος ο υπάλληλος είναι ο κύριος μέτοχος , οπότε τα δύο πρώτα ταμεία θα συγχωνευθούν .

 

Εννοείται ότι θα υπάρχει σημαντικό όφελος γιά το κράτος , από την μείωση των υπαλλήλων και των λοιπών εξόδων , κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια , αλλά η κομματική πελατεία δεν άφηνε .

 

Το θέμα το έχουμε όσοι είμαστε από 40-65 χρονών που έχουμε δώσει πολλά λεφτά σε εισφορές και είναι άγνωστο τι σύνταξη θα πάρουμε .

 

Οι νεώτεροι θα βρούν την λύση . Και στο εξωτερικό πάντως υπάρχουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες . Το θέμα όμως είναι πως θα λειτουργούν αυτές και εδώ είναι το πρόβλημα .

 

Αν θα είναι έντιμες , δεν θα την κοπανήσουν με τα λεφτά μας , αν θα πληρώνουν στην ώρα τους , αν θα τα βρούν με τους επαγγελματικούς συλλόγους , ώστε να υπάρχουν ομαδικές ασφαλίσεις με χαμηλότερα ασφάλιστρα .

 

Αυτά που αναφέρει γιά την σύγκριση του ΟΑΕΕ με την ιδιωτική ασφάλιση , είναι συγκρίσιμα , αφού στον ΟΑΕΕ δίνεις περίπου 1200 € τον χρόνο , μόνο γιά περίθαλψη . Αρα τα 450-600 τον χρόνο , μπορούν να γίνουν ευθέως ανταγωνιστικά πιθανόν στα 700-800 € .

 

Λύσεις θεσμικές υπάρχουν . Το θέμα είναι το κράτος να παίξει τον επιτελικό του ρόλο και τον θεσμικό του ρόλο , που είναι να ελέγχει και να μην επιτρέπει την ύπαρξη λαμογιών τύπου ασπίς . Στην Αμερική , που έγινε κάτι ανάλογο με μία ασφαλιστική , το κράτος επέβαλε ποινές ισοβίων στους υπεύθυνους και βρήκε τρόπο οι ζημιές να είναι λίγες , σε αντίθεση με εδώ .

Link to comment
Share on other sites

BAS "Αν θα είναι έντιμες" και "το κράτος να παίξει τον επιτελικό του ρόλο"

...

σε ιδανικές συνθήκες, σε άλλη χώρα... ίσως

 

εδώ το "κούρεμα Βενιζέλου" (PSI) έγινε εις βάρος (και) των ασφαλιστικών ταμείων (ώστε να καταστούν όλα προβληματικά) και υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που έχουν στην ουσία θυγατρικές τις ασφαλιστικές

εδώ τα αποθεματικά κατετίθεντο άτοκα στην ΤτΕ που αποτελούσε τον εγγυητή των τραπεζικών κεφαλαίων

 

αυτός ήταν (και είναι) ο επιτελικός ρόλος του κράτους, γιατί να "ελπίζουμε" ότι θα αλλάξει;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα να ελπίζουμε , αλλά να το απαιτήσουμε . Το θέμα είναι ότι έτσι και αλλιώς έχουμε πάρει μία πορεία , αφού το κράτος φρόντισε να μην υπάρχει άλλη . Η μόνη λύση είναι η δημιουργία πραγματικών και σοβαρών επαγγελματικών συλλόγων , όπως και στο εξωτερικό , που ανάμεσα στα άλλα θα έχει και ομαδική ασφάλιση , χαμηλού σχετικά κόστους , αλλά μεγάλης ανταποδοτικότητας στα μέλη του .

 

Δεν έχει νόημα να δίνουμε μάταιες μάχες οπισθοφυλακών , απέναντι σε αναπόφευκτες εξελίξεις , αλλά να προετοιμαστούμε γιά ένα καλύτερο μέλλον πετυχαίνοντας καλύτερους όρους . Αυτό είναι δύσκολο γιατί προυποθέτει συμμετοχή όλων μας και όχι αποχή από τις εξελίξεις .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά απορώ ποιοι είναι αυτοί που είναι κατά της ενοποίησης η αλλιώς τι καλό βρίσκουν στο ΤΣΜΕΔΕ όπως είναι σήμερα τα πράγματα. Απαντώ μόνος μου... Μάλλον έχουν μείνει στις χρυσές εποχές του ταμείου, δεκαετία 80,90 με καλές παροχές υγείας συντάξεις κτλ κτλ. Εν έτη 2013 οι εποχές αυτές έχουν περασει ανεπιστρεπτί. Οι παροχές υγείας είναι οι ιδιες για όλους ελέω ΕΟΠΥΥ, οι συντάξεις έχουν κατέβει, οι εισφορές αυξάνονται, η ανεργία μαστίζει.. Γιατί να προσπαθείς να συντηρήσεις ένα ταμείο που μαθηματικα βέβαιο πηγαίνει για φουντο; με κάθε κόστος; Για τη μόστρα; Ότι και καλά έχουμε δικό μας ταμείο; Οι 7/10 το βρίζουν και οι μισοί από αυτούς θέλουν μα απεμπλακουν.

Ας γίνουμε επιτέλους λογικοί και ας είναι τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά για όλους!! Μισθωτοί ΙΚΑ, ελ.επ ΟΑΕΕ, τίποτα...τίποτα. Τι πιο λογικό. Μήπως περιμένετε να συντηρήσουν το ταμείο οι άνεργοι και οι υποαπασχολουμενοι; Γιατί να υπαρχει αυτή η δέσμευση του ασφαλιστικού φορέα; Δεν μπορώ να σας καταλάβω...Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρτε το χαμπάρι

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Έχω γράψει και αλλού για μείωση των ατομικών άμεσων εισφορών και αύξηση των εισφορών επί του προϊόντος (μελέτες, έργα)

-κάτι που μπορεί να ισχύει για όλους τους κλάδους απασχόλησης και δεν συνδέεται λογιστικά με την ανεργία, άρα την αντιμετωπίζει, και είναι στην κατεύθυνση των ίσων μέτρων και σταθμών-

Έχω συμμετάσχει σε επιτροπή του ΤΕΕ για το ασφαλιστικό (προ 5ετίας) και είχαμε αποδείξει ότι μια σύνταξη 1500-1800 ευρώ ήταν εφικτή (προ PSI)

μελετώντας και τα ασφαλιστικά συστήματα της "δύσης"

Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος από το ΤΣΜΕΔΕ -και με την πρώτη παράγραφο λέω πως μπορεί να βελτιωθεί- και δεν έχω κανένα φετίχ, όμως

..

στη λογική του παρόντος κράτους Ικαρε, το επόμενο βήμα από την ενοποίηση είναι η κατάργηση της ασφάλισης και της σύνταξης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.