Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντέχουν τα ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους


Engineer

Recommended Posts

Σημάδια σταθεροποίησης στα ενοίκια των καταστημάτων στους πλέον εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (με εξαίρεση την οδό Προξένου Κορομηλά στη συμπρωτεύουσα) δείχνει η τελευταία έρευνα της Cushman & Wakefield.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς οίκου, τα ενοίκια στην οδό Ερμού έφταναν τα 1.980 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως τον περασμένο Ιούνιο με πτώση μόλις 2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

 

Μεγαλύτερη υποχώρηση, κοντά στο 9,1%, κατέγραψαν τα ενοίκια στην οδό Κολοκοτρώνη της Κηφισιάς, που έφτασαν τα 1.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως. Σταθερά στα 1.800 ευρώ ανά τ.μ. ανά έτος παρέμειναν τα ενοίκια στη Βουκουρεστίου, ενώ υποχώρηση 33,3% κατέγραψαν τα ενοίκια στην Προξένου Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη. Στο 4,5% ήταν η πτώση για τα ενοίκια στην οδό Τσιμισκή, τα οποία διαμορφώνονταν τον Ιούνιο σε 1.260 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως.

 

Η Ερμού, πάντως, υποχώρησε περαιτέρω στη λίστα με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου που ανακοινώνει ο διεθνής οίκος και σήμερα βρίσκεται στην 31η θέση, ενώ πέρυσι ήταν τρεις θέσεις ψηλότερα.

 

Οι αναλυτές της Cushman & Wakefield εκτιμούν πως εξαιτίας των χαμηλών τιμών «μικρός αριθμός» ξένων και εγχώριων ομίλων σκέφτονται να αξιοποιήσουν τις συνθήκες και να αγοράσουν καταστήματα στους δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

 

Η διεθνής κατάταξη

 

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην πρώτη τριάδα της διεθνούς κατάταξης: η πρώτη θέση καταλαμβάνεται από την Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ (με ενοίκιο 24.983 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως!), η δεύτερη από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης (20.702 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως) και η τρίτη από τη Λεωφόρο Champs-Elysées στο Παρίσι (13.255 ευρώ ανά τ.μ.).

 

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται πλέον και η Kohlmarkt της Βιέννης με τα ενοίκια να φτάνουν τα 4.440 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως.

 

Τη μεγαλύτερη αύξηση στα ενοίκια μεταξύ των δημοφιλέστερων εμπορικών δρόμων του πλανήτη κατέγραψε τον τελευταίο χρόνο η Kutuzovsky Prospekt της Μόσχας (πήρε το όνομά της από τον Mikhail Illarionovich Kutuzov, επικεφαλής του ρωσικού στρατού κατά την εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία το 1812). Τα ενοίκια αυξήθηκαν σχεδόν 45%.

 

Πηγή: http://ered.gr/gr/ne...e.php?art=29154

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.