Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Από τον Φεβρουάριο ηλεκτρόνικα οι οικοδομικές άδειες στην Υ.ΔΟΜ. του Δ. Αθηναίων


delta_delta

Recommended Posts

καιρος  ηταν  να  γινει  και  αυτο  ,  αλλα  κατα  γενικη  ομολογια  πολυ  λιγο

θα  επηρεασει  την  γραφειοκρατεια   εφοσον  η  πολεοδομικη  νομοθεσια 

δεν  κωδικοποιηθει  και  δεν  αλλαζει  καθε  6  μηνες  .

ποια  αλλη  επαγγελματικη  ταξη  αποδεχεται  αλλαγη  νομοθεσιας  καθε  6  μηνες εκτος  λογιστων

πως  μπορει  καποιος  να  κανει  την  δουλεια  του  σωστα 

κατω  απο   αυτο  το  κεθεστως  , μηχανικοι  ειμαστε  και  οχι  νομικοι.  

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατί αυτή την πλατφόρμα πρέπει να τη φτιάξει το ΤΕΕ και όχι το υπουργείο; Δε λέω να μη γίνει, αλλά με ποιά λογική όλα αυτά τα συστήματα (αυθαίρετα, ΟΑ) πρέπει να τα φτιάχνει το ΤΕΕ. Ντάξει, η απάντηση είναι προφανής, αλλά απορώ αν γίνεται πουθενά αλλού αυτό το πράγμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά από προσωπική εμπειρία το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις παράλληλες "εγκρίσεις" (αρχαιολογίες, ΕΟΤ, ΣΑ,Δασαρχεία κλπ).

Μία πολύ εύκολη κίνηση θα ήταν ο κωδικός του "ιδιοκτήτη" να κοινοποιείται από τον ελεγκτή στις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες οι οποίες και θα οφείλουν μέσα σε διάστημα πχ 10-15 ημερών να  υποβάλλουν την οποιαδήποτε ένσταση (αντί να "εγκρίνουν" με τη σειρά τους),Στο πέρας του χρονικού ορίου θα καταχωρείται πρωτόκολλο με αριθμό απόφασης, διάυγεια και γεια σας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η δημιουργία παράλληλων ηλεκτρονικών ή μηχανογραφικών δομών. Το σύστημα ΤΕΕ θα λειτουργεί σαν κοινή βάση , με μία σειρά σχεδίων-όπου η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία θα κλπ..Τα σχέδια θα μπορούν να ανεβο-κατεβαίνουν μέχρι την οριστικοποίηση οπότε και θα εκδίδεται και η άδεια.Απλά,λειτουργικά και γρήγορα.

.Αν υπάρχει βούληση θα το φτιάξουν άμεσα. Σε άλλη περίπτωση θα σημαίνει ότι δίνουν χρονικά περιθώρια στη "μάσα" των υπηρεσιών για να καλύψουν το εφάπαξ των κολλητών τους λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν πρόωρα.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

ποιες αδειες? εδω δεν κινειται φυλλο! προεδρε δε μας τα λες καλα.σε εφαγε το αγχος των εκλογων. μη φοβασαι. ετσι και αλλιως οτι και να ψηφισουμε, το αποτελεσμα θα ειναι αυτο που θες εσυ. καλημερα!+1 απο μενα ιασονα

ΟΝΤΩΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ  ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.............ΠΙΚΡΑ.....ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΦΥΛΛΟ....ΚΑΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ.....ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.....ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ...ΝΑ ΠΑΩ ΙΣΩΣ  ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ....Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΠΛΕΟΝ.....

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Θαύμα! Βρήκαν στο ΥΠΕΚΑ και το ΤΕΕ την αιτία των καθυστερήσεων στην έκδοση των αδειών.

 

Είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο ελεγκτής να ξεδιπλώσει τα σχέδια της άδειας! 

 

Τώρα που θα τα βλέπει ηλεκτρονικά στις 15" οθόνες του 1995 σε υπολογιστές χωρίς autocad (όπου αυτοί υπάρχουν) θα επιταχυνθεί δραματικά η διαδικασία.

 

Αισθάνομαι πιο αισιόδοξος σήμερα.

 

P.S. Το μόνο θετικό για εμάς τους στατικούς είναι ότι δεν θα χρειάζεται να εκτυπώνουμε τα άχρηστα γαιδουροτεύχη υπολογισμών. 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δοκιμαστικό σύστημα με δοκιμαστικές υποθέσεις και δοκιμαστικές   καταχωρήσεις σε  προεκλογική δοκιμαστική διαδικασία!! Το οριστικό  θέλει δουλειά , τόλμη και ...γνώση.

Link to comment
Share on other sites

καλα μας κανουν. τετοιοι που ειμαστε καλα μας κανουν. το μονο καλο ειναι οτι αναγκαστικα οι πολεοδομιες θα στελεχωθουν απο ατομα που να γνωριζουν απο ηλεκτρονικο υπολογιστη και οχι απο αποφοιτους δημοτικου. αυτοι να πεταχτουν οξω!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.