Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

   Είμαι νέος μηχανικός και πρόσφατα μου ζητήθηκε να κάνω στατική επίλυση πέτρινου τοίχου αντιστήριξης. Έψαξα στον Ευροκώδικα 6 και στο βιβλίο της Φυλλίτσας Καραντώνη ''Κατασκευές από τοιχοποία'' αλλά και τα δύο πραγματεύονται με φέρουσες τοιχοποιίες κτιρίων..περί τοίχου αντιστήριξης δεν βρίσκω τίποτα...

 Θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη κάποια συμβουλή για το που μπορώ να ψάξω για κάτι τέτοιο.Επειδή δεν έχω στη διάθεση μου κάποιο πρόγραμμα τοιχοποιίας η επίλυση θα γίνει στο χέρι :shock: . 

 Υ.Γ. όταν λέω τοίχος αντιστήριξης εννοώ ένα πέτρινο τοίχο στην άκρη ενός χωραφιού μέσου ύψους 1.00-1.20 που συγκρατεί νερά και χώματα από τον υπερκείμενο δρόμο.

Ευχαριστώωωω...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε KF σ ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση...νομίζω ότι μου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια αυτό το σατανικό προγραμματάκι :mrgreen: να υποθέσω ότι αυτά τα προγραμματάκια και τα αποτελέσματά τους, θα τα δεχτεί η πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομια δεν εισερχεται πλεον στο κειμενο της στατικης μελετης.Εκτος αν η αδεια σου ειναι προ ΝΟΚ.

Παρ ολα τουτα ομως τα προγραμματακια ειναι απο το ΥΠΕΚΑ και οχι απο ιδιωτικο φορεα.

Τελος και στο κειμενο της μελετης να μπει δεν ζητα πιστοποιηση των προγραμματων αρκει οι παραδοχες και η τεχνικη σου εκθεση να ειναι συμφωνη με τους κανονισμους.

Link to comment
Share on other sites

 Λοιπόν χθες το βράδυ καθόμουν μέχρι αργά και διάβαζα για γωνιές εσωτερικής τριβής και ωθήσεις γαιών...πράγματα που στη σχολή δε μπορώ να πω ότι επέμεινε κανείς στο να τα μάθουμε και είναι χρήσιμα..Ειλικρινά νοιώθω ευγνώμων για την υπόδειξη σας αγαπητέ...

 Ένα τελευταίο, το προγραμματάκι απ'ότι βλέπω πράγματι υπολογίζει διαφορετικά πάχη τοίχων ανάλογα με το ύψος και την ώθηση των γαιών κλπ , αλλά δεν βλέπω να λαμβάνει υπόψη του τη σχέση λιθοσώματος και κονιάματος, με την έννοια ότι δεν ζητάει τις χαρακτηριστικές τιμές αντοχής σε θλίψη για παράδειγμα στο κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά ούτε και το είδος του καθε ενός.Το ίδιο συμβαίνει και στο οπλισμένο σκυρόδεμα όπου δεν υπολογίζεται ο οπλισμός αλλά μόνο η διατομή. Βέβαια για την περίπτωσή μου εντάξει...ένα χαμηλό τοιχάκι πάω να φτιάξω οπότε εντάξει..Εγκυκλοπεδικά όμως για μεγαλύτερες κατασκευές δεν υπάρχει θέμα?

 

Υ.Γ.1 Sorry για τα κατεβατά ερωτήσεων.

Υ.Γ.2 Μια μέρα θα βοηθάω και εγώ !

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για τοίχους βαρύτητας, όπου η απαιτούμενη αντοχή είναι εξαιρετικά μικρή και δεν παίζει ρόλο στην διαστασιολόγηση.

Link to comment
Share on other sites

Στους τοιχους βαρυτητας παντα κρισιμη παραμετρος (λογω μεγαλων διαστασεων) ειναι η ολισθηση και ανατροπη και οχι η υπερβαση των αντοχων.

Φαντασου μονο τις ξηρολιθοδομες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Στο παραπανω θα βρεις κατι για την περιπτωση σου

Το λινκ δεν λειτουργεί. Τι ακριβώς είναι??

Link to comment
Share on other sites

ένα πρόγραμμα για υπολογισμό τοίχων αντιστήριξης είχε αναρτήσει το ΥΠΕΚΑ. Ίσως αυτή τη στιγμή να γίνονται εργασίες συντήρησης στο site και δεν φορτώνει η σελίδα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.