Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έργο: Αθήνα Μάθετε τι ετοιμάζεται στη γειτονιά σας.


Engineer

Recommended Posts

Το "Έργο: Αθήνα" αποτελεί ένα Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Αθήνα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτείνεται σε ορίζοντα δεκαετίας.

 

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.

 

Δείτε εδώ τα έργα και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το καθένα: http://pm-engine.eu/athens/

 

Download attachment: Ergo Athina.png

 

Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, ο Δήμος Αθηναίων βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες της κρίσης και χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του, αλλά και να υπερβεί τον ρόλο του, προκειμένου να μεριμνήσει για τις νέες ανάγκες των πολιτών.

 

Στόχος του Προγράμματος είναι  μία πόλη ελκυστικότερη για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες της. Όραμα για την πρωτεύουσα είναι η απρόσκοπτη εξέλιξή της προκειμένου να παραμείνει μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή μητρόπολη. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια έξυπνη, βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Βάση της ανάπτυξης για την Αθήνα είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν οξυνθεί λόγω των κρίσιμων κοινωνικό-οικονομικών συνθηκών.

 

Ως συνολικό πρόγραμμα, το Έργο Αθήνα είναι ένα σχέδιο, που αποσκοπεί στην βελτίωση των δομών της πόλης, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μέσω του σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων. Συγκεκριμένα, έχει ως βασική αποστολή να αναστρέψει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας, ενώ παράλληλα να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και να συμβάλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, στο πρόγραμμα εντάσσονται έργα που αποσκοπούν στον εξωραϊσμό της Αθήνας και στην καλύτερη λειτουργία της.

 

Χάρη στο σύστημα αυτόνομης διαχείρισης του Έργου Αθήνα από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων, ήδη - σε έναν περίπου χρόνο- έχει σχεδιαστεί και δρομολογηθεί η υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού έργων για την ανάπτυξη της Αθήνας. Μεγάλο ποσοστό των έργων αυτής της περιόδου υλοποιούνται ήδη, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και η υλοποίηση των υπολοίπων προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι το 2015. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες υλοποιούνται 16 έργα με προϋπολογισμό 38.055.581 ευρώ, ετοιμάζονται να δημοπρατηθούν έως το τέλος του 2013 είκοσι τέσσερα (24) έργα με προϋπολογισμό 61.278.903 ευρώ, ενώ μελετώνται άλλα 32 έργα αξίας 62.402.705ευρώ.

 

Πηγή και περισσότερα: http://www.developat...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.