Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσωποκράτηση Μηχανικών για οφειλές προς ΤΣΜΕΔΕ προτείνει ο Σελλιανάκης


avgoust

Recommended Posts

Αυτος ο Σελιανάκης δεν είναι στα καλά του πάντως, έτσι?

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και εχθρός του κλάδου, αυτός πρέπει να μπει μέσα, όχι στη φυλακή αλλά στο Δαφνί με αυτά που λέει.

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι μας βλέπω κατά Κορυδαλλό μεριά...

Link to comment
Share on other sites

Όταν θα είμαστε στη φυλακή θα συνεχίζουν να χρεώνουν τις εισφορές ή θα χρεώνουν μόνο τον κλάδο υγείας?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, THINK POSITIVE!

Θα αναγκαστούν να χτίσουν τόσες και τόσες φυλακές! Ξέρετε τι δουλειά έχει να πέσει; Να η λύση της ανεργίας των μηχανικών!

Οικοδομές παλιά; Φυλακές σήμερα!

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου....? Στο ΤΕΒΕ που είναι σχεδόν σαν το δικό μας ταμείο ισχύει το ίδιο πράγμα εδώ και χρόνια. Αν χρωστάς και σε πιάσουνε σε συλλαμβάνουν. Γιατί νομίζετε ότι και στο ΤΣΜΕΔΕ δεν θα ισχύσει το ίδιο ? Ποια είναι η διαφορά ?

Link to comment
Share on other sites

Σε συλλαμβάνουν αν είσαι άνεργος και χρωστάς????? Σε ποια χώρα γίνονται αυτά? Ας κόψουν το ταμείο, όχι να τρέχουν εισφορές...Αν δεν πληρώνεις το ρεύμα στο κόβουν, δεν σε πάνε μέσα....

Ξεκολλάτε με τις φλωριές, αν δεν ανοίξουν μύτες δεν γίνεται τίποτα. Τέρμα τα λόγια. Θα δείτε σύντομα. Οταν δεν έχεις να χάσεις τίποτα και έχεις δίκιο, καλύτερα να πας εντυπωσιακά...

 

ΥΓ. Οι δικηγόροι που είναι και αυτοί στο ΕΤΑΑ, έχουν δικαίωμα να πληρώνουν μόνο τον κλάδο υγείας αν το ζητήσουν.....Ξυπνάτε μορφωμένα καλόπαιδα!!!!!

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Σκεφτειτε λιγο πως θα μπορουσαμε να αλλαξουμε αυτο το κατεστημενο που υπαρχει και να επιβαλαμε κανονες σε ενα ταμειο που επιβιωνει με τα δικα μας χρηματα ενω δεν παρεχει τιποτα και απο πανω θελει να επιβαλει .

Απλα δεν πληρωνω και διαλυω το ταμειο !
 

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει να ξεκολλήσουμε με τις φλωριές. 

 

Απλά σου λέω ότι εάν ανοίξεις επιχείρηση, γράφεσαι ΤΕΒΕ. Αν το μγαζί σου έχει μηδέν κέρδος και δεν πληρώσεις το ΤΕΒΕ σου σε συλλαμβάνουνε. Πως ? Δεν ξέρω. Νομίζω είναι σπάνιο και θα αφορά μεγάλα ποσά. Και το ΤΕΒΕ είναι λίγο υψηλότερο από το ΤΣΜΕΔΕ. Γενικά το ΤΕΒΕ μοιάζει σε πολλά με το ΤΣΜΕΔΕ. Ασφαλίζει την ιδιότητα όχι την εργασία και είναι πάνω κάτω τα ίδια λεφτά. 

 

Όπως όμως ο επιχειρηματίας δεν θεωρείται άνεργος ακόμη και αν κλείσει το μαγαζί του έτσι δεν θεωρείται άνεργος και ο μηχανικός. Ο μηχανικός αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη...θεωρείται ατομική επιχείρηση. Φορολογείται σαν ατομική επιχείρηση, έχει βιβλία Β' τάξης και γενικά δεν υπάρχει η έννοια του ανέργου για αυτόν. Όπως κάποιος έχει ένα μαγαζί και ακόμη και μηδέν τζίρο να έχει πρέπει να πληρώσει το ΤΕΒΕ του έτσι είναι και με εμάς.

 

Τα έχω ξαναπεί. Δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα τόσα χρόνια. Να λοιπόν που η πραγματικότητα μας βρήκε και εμάς τους μηχανικούς. Αφού αποδεδειγμένα σαν κλάδος δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τις συντάξεις μας, τις εισφορές μας συν τις συντάξεις των παλαιότερων μηχανικών είναι η ώρα να κάνουμε αλλαγές. Αλλιώς θα χρωστάμε συνεχώς. Εισφορές ένα ελάχιστο ποσό. Ελάχιστη σύνταξη για όλους π.χ. 500 ευρώ και μετά ο καθένας ιδιωτική ασφάλιση. Και είμαστε όλοι αγαπημένοι.

 

Πάντως επί της ουσίας το μέτρο αυτό με τις συλλήψεις ακόμη και εάν εφαρμοστεί θα αφορά πιστεύω σπάνιες και τραβηγμένες περιπτώσεις.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

καταρχήν η προσωποκράτηση για χρέη στο δημόσιο  απαγορεύεται ..δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει όλος αυτός ο χαμός! 

 

http://www.scribd.com/doc/120151898/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%91%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%95%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5-%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5

 

http://denx3.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

Edited by Patrick
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Pιχνουν αδεια για να πιασουν γεματα , θελουν να φοβισουν το κοσμο να παει να κανει ρυθμισεις για αυτο γινεται .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.