Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονική Υποβολή ΦΕΜ μέσω Taxisnet


GEORGE MICHEAL

Recommended Posts

Συνάδελφε ποτέ ΔΕΝ ίσχυσε όριο 300Ε για τα ΦΕΜ. Ποτέ ! 

 

Μην το μπερδεύεις με το όριο των 300Ε για την "παρακράτηση φόρου". Δεν αφορά το ΦΕΜ καθώς αυτό  είναι προκαταβλητέος φόρος και όχι παρακρατούμενος.

"Τέλος ΦΕΜ οφείλουμε μόνο όταν η εργασία μας θεωρείται από δημόσια υπηρεσία???" 
 

ΝΑΙ. Και ισχύει για κάθε ποσό όσο μικρό και αν είναι.

 

Κατά την προσωπική μου άποψη η ηλεκτρονική διαδικασία των  δηλώσεων του 4178 και των ΠΕΑ  συνιστούν θεώρηση από Δημόσια Αρχή => ΦΕΜ

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

αν κρίνεις ότι το ΠΕΑ είναι μια διαδικασία που απαιτεί θεώρηση από δημόσια υπηρεσία, τότε ναι απαιτείται ΦΕΜ (για ιδιώτες και επιτηδευματίες) χωρίς ελάχιστο όριο. Αν πάλι δεν κρίνεις κάτι τέτοιο τότε για επιτηδευματίες και μόνο ισχύει η παρακράτηση του 20% με ελάχιστο όριο αμοιβής τα 300 ευρώ (καθαρή αξία).

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για αρχική υποβολη και οριστικοποιηση 31/12/2016 απο οτι λενε οι οδηγιες μπορω να πληρωσω την Δευτέρα.Ειναι o.k.?
Στην αριθμηση αλλαζουμε την αριθμηση κατετος η χρησιμοποιουμε ενιαια αριθμηση απο (πολύ)παλιά?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παίδες στο ΦΕΜ για έγκριση δόμησης, και εφόσον στο συμφωνητικό γράφουμε τίμημα κατ' αποκοπήν χωρίς να επιμερίζω μελέτες (10% ΦΕΜ) και τοπο (4%), βάζω το τίμημα εξολοκλήρου στις μελέτες και πληρώνω 10% να ξεμπερδεύω? 

Link to comment
Share on other sites

θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω:

Α) για τις αμοιβές 200+ΦΠΑ για ελέγχους δόμησης απαιτείται ΦΕΜ?

 

Β) χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το σύστημα στο taxis, για το ΦΕΜ για ρύθμιση αυθαιρέτων, έστω μια αμοιβή 300€ .Συμπληρώνω μόνο 300€ στα πεδία Συμβατική αμοιβή του μηχανικού – αρχιτέκτονα για μελέτη και Καθορισθείσα αμοιβή μηχανικού α) για μελέτη  μου βγάζει αυτόματα 30€ και είμαι οκ? αξία έργου χρειάζεται? 

Μετά συμπληρώνω τα αφμ στα στοιχεία αναθέτοντος στην πρωτη σελίδα και μετά ομοίως στη 2η σελίδα τα στοιχεία ιδιοκτητών (είναι ίδια στην προκειμένη περίπτωση) μου βάζει αυτόματα τα ονόματά τους. Στοιχεία έργου χρειάζεται απαραίτητα? τελικά μετά την υποβολή σου βγάζει ταυτότητα πληρωμής για πληρωμή μέσω web-banking? 

μετά την υποβολή υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης?

 

κάποιος που χρησιμοποιεί την εφαρμογή μπορεί να με διαφωτίσει?

Edited by anavatis
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Β) χρησιμοποιώ για πρώτη φορά το σύστημα στο taxis, για το ΦΕΜ για ρύθμιση αυθαιρέτων, έστω μια αμοιβή 300€ .Συμπληρώνω μόνο 300€ στα πεδία Συμβατική αμοιβή του μηχανικού – αρχιτέκτονα για μελέτη και Καθορισθείσα αμοιβή μηχανικού α) για μελέτη  μου βγάζει αυτόματα 30€ και είμαι οκ? NAI αξία έργου χρειάζεται? OXI

Μετά συμπληρώνω τα αφμ στα στοιχεία αναθέτοντος στην πρωτη σελίδα και μετά ομοίως στη 2η σελίδα τα στοιχεία ιδιοκτητών (είναι ίδια στην προκειμένη περίπτωση) μου βάζει αυτόματα τα ονόματά τους NAI. Στοιχεία έργου χρειάζεται απαραίτητα? NAI τελικά μετά την υποβολή σου βγάζει ταυτότητα πληρωμής για πληρωμή μέσω web-banking? NAI (προσοχή πρέπει να πληρωθεί άμεσα αλλιώς έχει προσαύξηση, αν υποβάλεις καθημερινή πρέπει εντός της ημέρας, αν υποβάλεις ΣΚ πρέπει να εξοφλήσεις την Δευτέρα)

μετά την υποβολή υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης? δε νομίζω

 

κάποιος που χρησιμοποιεί την εφαρμογή μπορεί να με διαφωτίσει? για τον έλεγχο δόμησης εκτιμώ πως ναι καθώς εμπλέκεται θεώρηση δημόσιας υπηρεσίας, αλλά καλύτερα να σου απαντήσει σε αυτό ένας ελεγκτής δόμησης καθώς μπορεί να κάνω και λάθος

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Όχι δεν έχει ΦΕΜ

 

υ.γ. Η απάντηση είναι για το Α του anavatis

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Φαεθωνα την καλημερα μου.
Γιατι δεν εχει ΦΕΜ ?

Προκαταβλητεο φορο (ΦΕΜ) εχει.
Παρακρατηση δεν εχει για δυο λογους που στην συγκεκριμενη περιπτωση τυχαινει να ιαχυουν και οι δυο. Πρωτον γιατι ως εργασια εχει καθαρη αξια εως 300€ και δευτερον γιατι περναει ως αμοιβη μεσω του ΤΕΕ επομενως ως τέτοια εργασία υπόκειται τυπικα σε θεωρηση και αρα εχει προκαταβλητεο.
Ακόμα και αν ήταν πάνω από 300€, που ίσως είχε παρακράτηση, στην περίπτωση αυτή θα έχει μόνο προκαταβλητέο γιατί ως τέτοια εργασία υπόκειται τυπικα σε θεωρηση και επιπλεόν γιατί δεν θα μπορούσε να έχει και προκαταβλητέο και παρακράτηση.
Το οριο των 300€ αφορά μόνο παρακρατηση οχι προκαταβλητεο φορο.

 

edit: Η αναφορά μου γίνεται ως προς το (β) του Anavatis στο post του λίγο παραπάνω που έχει σχέση με τη ρύθμιση αυθαιρέτων

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.