Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Αυτές τις ημέρες συνάδελφοι από τη συνέλευση μοίρασαν στο ΤΣΜΕΔΕ ενημερωτικά έντυπα της συνέλευσης και για τις ερχόμενες κινητοποιήσεις μας. Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι συνάδελφοι που βρίσκονταν εκεί ήταν μεγάλο, αλλά όπως φάνηκε μεγάλη ήταν και η άγνοια κυρίως για το θέμα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό, αν δεν τους σταματήσουμε οι κατασχέσεις για χρέη στο ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ για πάνω από 5000 ευρώ (μόνο 1+1/2 έτος) είναι προ των Πυλών. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το μνημονιακό νόμο 4152/13, οι οφειλές άνω των 5.000€ στα ταμεία (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ,ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ το οποίο θα επιχειρήσει να τα εισπράξει με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις κλπ! Παράλληλα θεσπίζεται ληστρικό επιτόκιο (~8.5%)στις καθυστερούμενες οφειλές. Αδυναμία καταβολής πέραν της μιας δόσης του διακανονισμού στέλνει τον ασφαλισμένο κατευθείαν στο ΚΕΑΟ.

Μετά την κινητοποίησή μας στις 19/12/13, το ΕΤΑΑ ανέστειλε την αποστολή στοιχείων οφειλετών στο ΚΕΑΟ μέχρι τέλους Ιανουαρίου αρχικά και ουσιαστικά μέχρι να εισηγηθούν οι φορείς των ασφαλισμένων, κάτι το οποίο εκτός απροόπτου θα είναι μετά τις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Στις 23/01 πήγαμε και δηλώσαμε την παρουσία μας στη συνεδρίαση του ΔΣ δυναμικά μαζί με πάνω από 150 συναδέλφους. Θέσαμε τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά μας, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να πετύχουμε τα αιτήματα μας. Μετά αναγνώστηκαν αποφάσεις επιστημονικών συλλόγων αλλά και του ΤΕΕ (η απόφαση του ΤΕΕ αναρτήθηκε στο newsletter του).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως παρατάξεων να υποστηρίξουν τις δράσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερα θετικά αποτελέσματα μπορούμε να πετύχουμε.

Το κάλεσμα για την αυριανή ολοήμερη κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ εδώ : http://www.michanikos.gr/topic/38122-%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%91-%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B724-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A0%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84/

αλλά και στο site της ανοιχτής συνέλευσης μηχανικών μαζί με πληροφορίες και για την έκβαση της σφράγισης βιβλιαρίων ανασφάλιστων συναδέλφων με οφειλές:

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εχει γίνει ποτέ καμία κατάσχεση για οφειλές σε ταμείο? Ρωτάω...... Γιατί ψιλομούφα μου φαίνεται και για εκφοβισμό.. Σου λένε θα φοβηθούν θα πληρώσουν. Γιατί αν ο άλλος αποδεδειγμένα δεν έχει μία, θα του πάρουν το σπίτι? Δεν γίνονται αυτά.... 

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος, δεν νομίζω. Κάνε έναν κόπο να τον διαβάσεις τον Ν.4152/13

Επίσης, ενώ μπορεί να πιεστούν να πληρώσουν αυτοί που ακόμα κάτι έχουν σε ρευστό με τη δική σου λογική, τι γίνεται με αυτούς που δεν έχουν? Ο νόμος όταν τεθεί σε εφαρμογή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, έτσι λέει.

δες αυτό:

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=32446287

Το blitzkrieg φαντάζομαι το ξέρεις ως τακτική... εμένα μου φαίνεται αυτό γίνεται, απλώς στις κατασχέσεις ακόμα δεν έχουν βρει αρκετά funds αγοραστές, ή κάτι περιμένουν. Πάντως, όταν θα βρεθεί ο κόσμος με κάτι χαρτόκουτα αντί σπιτιού θα είναι λίγο αργά... Δεν πληρώνουμε ληστρικές εισφορές και επιτόκια-δεν εκβιαζόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Το πρωί είχα κατέβει στο ΤΣΜΕΔΕ για μία ενημερότητα....Εκεί είχαν τοιχοκολλήσει, μια μορφή ή μάλλον το κατασχετήριο... Δυστυχώς πάνω στον πανικό που γίνεται εκεί ξέχασα να το βγάλω φώτο. Καλό είναι όποιος το έχει, να το ποστάρει και να το ανεβάσει... 

Πάντως πιστεύω κάτι κρύβεται από πίσω....Είναι πολλά παιχνίδια και επικοινωνιακά αν θέλεις, θα δείξει....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήταν κατασχετήριο του ΟΑΕΕ (πραγματικό), το οποίο "πειράχτηκε" και μετατράπηκε σε κατασχετήριο ΕΤΑΑ ως αφισάκι και σκοπό είχε να δείξει πως θα μοιάζει το κατασχετήριο όταν έρθει, σαν μια απλή επιστολή.

Μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση παρακάτω,  είναι το έγγραφο με τίτλο "Κατασχετήριο Α4". Το υπερκείμενο είναι κατασκευή της συνέλευσης, το υπόβαθρο είναι πραγματικό.

Απλώς, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε, η μέρα εκείνη δεν αργεί, και εννοείται ότι πρόκειται για απόλυτη τρομοκρατία από το καθεστώς εις βάρος των πολιτών.

Και αν με πεις Κασσάνδρα δες τι έκαναν στην όμορφη Κασσάνδρα της Χαλκιδικής (με περιβαλλοντική μελέτη κιόλας, υπογεγραμμένη από τον παπατέτοιο)  το ωραίο βουνό με τα ποταμάκια.. μετά πες γιατί να σταματήσουν σε εμάς, σε κάτι "συντεχνίες". Καμμένη γη, το ξέρεις αυτό.. Το τσιφλίκι τους ήταν τώρα το "αξιοποιούν" εμείς είμαστε παράπλευρη απώλεια- αν τους αφήσουμε.

Το αφισάκι από εδώ

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B1-%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84/

Edited by mdkarch
Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω να γινει τιποτα ... τυχαια ακουσα καπιους να συζητανε ΤΕΒΕ τζιδες ο ενας ειχε 10 χρονια να πληρωσει και ο αλλος 4 με 5 και δεν ασχολιοταν κανενας ... απλως πιστευω οτι αυτοι δεν προκειτε να παρουν συνταξη... αν το καλο σκεφτης απο την στιγμη που δεν εχω ουτε ιατρικοφαρμακευτικη περίθαλψη ουτε περνω κατι αλλο απο τα ταμεια με πια δικαιολογία μου κατασχουν κατι... δεν εκλεψα, ουτε χρωστα κατι, απλως δεν πληρωνω κατι για το οποιο δεν ελαβα και ουτε προκειτε να λαβω ανταπόδοση,... αν λεω αν καποιον δεν τον ενδιαφερει να παρει συνταξη και ας πουμε εχει ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη απο τον/την συζυγο του γιατι να πληρώσει;;;; 

Link to comment
Share on other sites

"Δε νομίζω να γίνει τίποτα..."

Μου θυμίζει λίγο αυτή η κουβέντα μια ταινία με το Νικολας Κέητζ, ένα ρημέηκ ταινίας του 70 εν ονόματι "the wicker man", όπου ο κεντρικός ήρωας, αφού τον έχουν βάλει σε ένα μεγάλη πλάνη, μετά τον βασανίσουν, στο τέλος τον καίνε ζωντανό σε ειδική κατασκευή για αυτή τη θυσία του...αυτός παραμένει απορημένος και δεν το πιστεύει ωσπου ανεβαίνουν οι φλόγες...και το στόρυ επαναλαμβάνεται στο επόμενο θύμα...

 

Από τη δημοσίευση που ανέφερα πιο πάνω -θα μου πεις που ξέρω αν είναι αληθή τα στοιχεία- εντάξει δεν το ξέρω, παραθέτω:

"Το 9μηνο του 2013 οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων ακόμα και ασφαλιστικών βοηθημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 68%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2012, 48.589 φορολογούμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με κατασχέσεις, ενώ το 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο ο αριθμός τους είχε φτάσει τις 81.582.

Οι κατασχέσεις ακινήτων αυξήθηκαν επίσης το ίδιο διάστημα κατά 20%. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας το θέμα είπε: "Η αύξηση των κατασχέσεων είχε άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση των εσόδων. Η σύσταση πάντως είναι το μέτρο των κατασχέσεων να επιβάλλεται πρώτα σε υψηλές οφειλές".

Τουλάχιστον 650.000 ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ έχουν λάβει σχετικά ειδοποιητήρια κατάσχεσης. Τα περισσότερα έχουν σταλεί από τον ΟΑΕΕ και αφορούν 246.500 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, 220.000 ειδοποιητήρια έχει στείλει ο ΟΓΑ προς αγρότες και πάνω από 200.000 έχουν φύγει από το ΙΚΑ.

Από τις αρχές του 2014 οι οφειλές μεταφέρονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, ενώ το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη στείλει στους οφειλέτες τελεσίγραφο να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας το 50% των ασφαλισμένων του ΟΓΑ δεν καταβάλλει εισφορές, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ το 2013. Το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί "μπλόκο" στις επιδοτήσεις σε όσους χρωστούν "παγώνοντας" την ασφαλιστική τους ενημερότητα."

 

Τα "νομίσματα" πάντως είναι περίεργη ιστορία...

Link to comment
Share on other sites

Νταξ, και πες ότι πάρουν 650.000 σπίτια...Πρώτον όχι μόνο θα πέσει η κυβέρνηση, αλλά θα έχουμε πραξικόπημα. 

Δεύτερον.....Τι θα τα κάνουν? Εδώ μιλάμε υπάρχουν πρόχειρα πρόχειρα 270.000 κατοικίες απούλητες. Κοντά στο 1Μ με αυτά ε, μιλάμε για ερημοχώρα....

Για τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχει λύση....Γονείς, γυναίκα, γκόμενα (ρίσκο το τελευταίο μπορεί να γίνει Λούης). 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι "νταξ"... δεν είναι έτσι τα πράγματα... Για τα σπίτια λέμε τώρα...
Μετά την ηλεκτρονική "ενημέρωση" κατάσχεσης, τι σου λέει ότι δεν θα είναι και ηλεκτρονική η κατάσχεση? Δεν είναι ανάγκη να σε βγάλουν έξω, θα αλλάξει χέρια από πάνω από το κεφάλι σου το σπίτι, θα πάρει τους τίτλους κατέχει κανένα μεγάλο real estate fund όπως μερικά που στήνονται τώρα ή που "άνοιξαν και σας περιμένουν", και θα πληρώνεις ενοίκιο στο σπίτι σου χωρίς να είναι δικό σου...

Αυτό που έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην Ισπανία με τα σπίτια είναι ενδεικτικό του τι μπορούν να κάνουν...

Τι εννοείς τι θα τα κάνουν... προφανώς δεν εννοούν να είναι όλοι άστεγοι στο δρόμο, αλλά "δεμένοι" χειροπόδαρα και δεσμευμένοι εσαεί να πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια με μηδενικούς μισθούς. Α , και πρόσεχε, στην Ισπανία δεν σβήνουν το χρέος αν σου πάρουν το σπίτι, συνεχίζεις και χρωστάς.. (μιας και έχουν πέσει οι τιμές των σπιτιών κλπ κλπ)

 

Επίσης δεν μετράς το γεγονός ότι όλο αυτό είναι μια πέρα για πέρα τραυματική διαδικασία για τους ανθρώπους, φαντάσου οικογένειες με παιδάκια τι εσωτερική κρίση δημιουργεί κάτι τέτοιο και αν μετά μπορεί να συνέλθουν... και πως...

 

Το "έλα μωρέ τώρα" στην προκειμένη δεν λέγεται.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.